אורולוגיה

צניחת אברי האגן ובקעים בדופן הבטן הינן תופעות מאוד שכיחות בנשים. מחקר חדש מבית החולים כרמל מצא כי קיים קשר בין בעיות אלה והן כנראה על רקע תורשתי .

במחקר שבוצע בבית החולים כרמל נמצא, כי נשים הסובלות מצניחת רחם ונרתיק נוטות לסבול גם מבקעים (הרניות) בדופן הבטן ובסרעפת. המחקר שהתבצע במחלקת נשים ויולדות בבית החולים כרמל ובמרכז הרפואי לין בחיפה, בדק עשרות נשים הסובלות מצניחה מתקדמת של הרחם והנרתיק ומולן נבדקו נשים בקבוצת הביקורת שלא סבלו מצניחה. הנשים היו בגילאי 83-45 .

המחקר שנערך לאורך תקופה של כשנה גילה כי בקבוצת הנשים הסובלות מצניחת הרחם והנרתיק היה שיעור הבקעים במפשעות ובסרעפת גדול באופן מובהק בהשוואה לנשים ללא צניחה. בנשים הסובלות מצניחה התגלו בקעים בשיעור של % 32 אחוזים לעומת רק אצל  5% מהנשים בקבוצת הביקורת.

ד”ר יורם אברהמוב, מנהל שירות האורוגינקולוגיה ושיקום רצפת האגן בבית החולים כרמל, שעמד בראש צוות המחקר, מסביר: “צניחת אברי האגן ובקעים בדופן הבטן הינן מהבעיות הרפואיות השכיחות ביותר בנשים אשר נובעות בין היתר מחולשה של רקמות חיבור בגוף האישה, אשר אמורות לתמוך באברי האגן או הבטן. צוות החוקרים הניח שהיות ושני המצבים הרפואיים הללו נובעים מחולשה של רקמות חיבור, תהיה נטייה להופעה של שני המצבים יחד באותן נשים ואכן המחקר ותוצאותיו הוכיחו שצדקנו” .

תוצאות המחקר מבית החולים כרמל עוררו עניין רב בקהילה המדעית הבינלאומית והתפרסמו באחד העיתונים הרפואיים המובילים בעולם בתחום הכירורגיה האגנית המשקמת –                        International Urogynecology Journal and Pelvic Floor Dysfunction.

ד”ר אברהמוב: “כדי להמשיך ולגלות את הסיבות להפרעות אלה אנו ממשכים ומבצעים כיום במספר מחקרים נוספים שמטרתם להבין טוב יותר את הרקע הגנטי לצניחת אברי האגן, דליפת שתן ובקעים בדופן הבטן. בין היתר אנו בודקים קיומן של מוטציות (שינויים נקודתיים במטען הגנטי) אשר גורמות להחלשת רקמת החיבור אצל הנשים כגורמים אפשריים לבעיות אלה”.

ד”ר רון אוסלנדר, מנהל מחלקת נשים ויולדות בבית החולים כרמל, מעדכן כי “הייחוד במחקר האחרון שערכנו בבית החולים הוא ההוכחה שהחלשת רקמת חיבור עשויה לגרום להפרעות באברי גוף שונים במקרה זה ברצפת האגן, בדופן הבטן ובסרעפת.

בכוונתנו להמשיך ולבדוק לעומק את המוטציות הגנטיות הגורמות להחלשת רקמת החיבור ובכך לפתוח פתח ותקווה לריפוי גנטי של בעיות אלה בעתיד”.     

למחקר שנערך במרכז הרפואי כרמל כרמל בניהולו של ד”ר יורם אברהמוב היו שותפים :

ד”ר רון אוסלנדר מנהל מחלקת נשים ויולדות במרכז הרפואי כרמל ,ד”ר אריה ליסק סגן מנהל מחלקת נשים ויולדות ,ד”ר יקיר שגב , וד”ר עופר לביא.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה