אורולוגיה

תזונה מסויימת עלולה להעלות סיכון לסרטן ערמונית (Int J Cancer)

תוצאות מחקר שפורסם בגיליון ספטמבר של International Journal of Cancer מצביע על קשר בין דפוס תזונה הכולל דגנים מעובדים, בשרים מעובדים, בשר אדום ואיברים פנימיים, ועלייה בסיכון לסרטן הערמונית.

החוקרים זיהו דפוסי תזונה והשוו אותם לסיכון לסרטן הערמונית. הנבדקים כללו 80 גברים עם סרטן ערמונית ו-334 נבדקי ביקורת שהשתתפו במחקר בין השנים 1997-1999.

המשתתפים מילאו שאלון תדירות מזון לפני האבחנה. החוקרים זיהוי 4 דפוסי תזונה: תזונה בריאה, תזונה מערבית, תזונה מעובדת ותזונת משקאות.

התזונה המעובדת, אשר היתה מורכבת מבשרים מעובדים, בשר אדום, איברים פנימיים ודגנים מעובדים, בצל ועבניות, מיצי ירקות ופירות, משקאול קלים ומים מינרלים, היתה קשורה לעלייה בסיכון לסרטן הערמונית. יחסי הסיכון לחמישון העליון בהשוואה לערך הבסיס היו 2.75, עם דפוס של מנה-תגובה (p < 0.0035).

תזונה מערבית מסורתית היתה עשירה בבשרים, איברים פנימיים, ביצים, חלב, קינוחים, תפוחי אדמה, מיונז, אגוזים, קפה, מי ברז וליקר. דפוס זה היה קשור במעט לעלייה בסיכון לסרטן ערמונית.

תזונה בריאה היתה מאופיינת בירקות, פירות, דגנים מלאים, דגים ועוף. תזונת המשקאות כללה מי ברז, משקאות קלים ומיצי פירות, תפוח אדמה, עוף ומרגרינה, והעדר אלכוהול. אף אחת מאלו לא היו קשורות לעלייה בסיכון לסרטן הערמונית.

התוצאות תומכות ברעיון כי צריכת פירות, ירקות ועוף עשוייה להיות קשורה לירידה בסיכון לסרטן הערמונית וצריכת בשר, דגנים מעובדים וכנראה משקאות קלים קשורה לעלייה בסיכון לסרטן הערמונית.

Int J Cancer 2005;116:592-598

לידיעה במסדקייפ

<!–


–>

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה