צפיפות עצם גבוהה בנשים עם היפופאראתירואידיזם (מתוך אתר Research Square)

מנתונים שפורסמו באתר Research Square וטרם עברו סיקור עמיתים עולה כי בקרב נשים עם היפופאראתירואידיזם תועדה צפיפות עצם מוגברת, ללא עליה בסיכון לשברים או בשכיחות שברים, בהשוואה לנשים עם רמות תקינות של הורמון פאראתירואיד.

מחקרים מעטים בחנו את הסיכון לשברים בחולים עם היפופאראתירואידיזם, כאשר התוצאות בנושא סותרות. חסר כרוני של הורמון פאראתירואיד מלווה במסת עצם מוגברת ושיפור חוזק העצם, העשויים להפחית את הסיכון לשברים. עם זאת, רמות נמוכות של הורמון פאראתירואיד מובילות לשחלוף עצם ירוד, העלול להוביל לעצמות שבריריות וכך להעלות את הסיכון לנזקים מיקרוסקופיים.

במסגרת המחקר אספו החוקרים נתונים אודות הגיאומטריה ומיקרו-ארכיטקטורה של העצם באמצעות בדיקת High-Resolution Peripheral Quantitative CT. הם אספו נתונים אודות 27 חולים ממרכז יחיד בברזיל בהם נקבעה אבחנה של היפופאראתירואידיזם קבועה לאחר-ניתוח ו-44 נשים ששימשו כביקורות ותאמו בגיל ומדד מסת גוף.

החוקרים בחנו את ההיסטוריה של שברים קליניים קודמים באמצעות שאלונים ובחינת הרשומות הרפואיות והעריכו את הסיכון לשבר בתוך עשר שנים באמצעות מדד FRAX. בדיקת DXA שימש להערכת צפיפות עצם אזורית בעמ”ש מותני, צוואר ירך וכלל ירך. בדיקת HR-pQCT של טיביה ואמה דיסטאלית שימשה להערכת vBMD (או Volumetric Bone Mineral Density) ומיקרו-ארכיטקטורה. דגימות דם ואיסוף שתן לאורל 24 שעות שימשו להערכת מדדים ביוכימיים שונים.

מבין 27 נשים עם היפופאראתירואידיזם, 16 עברו כריתת בלוטת תריס בשל זפק שאינו ממאיר, 9 עברו ניתוח בשל סרטן בלוטת תריס ושתיים נותחו בשל מחלת גרייבס. נשים אלו פיתחו היפופאראתירואידיזם לתקופה ממוצעת של 8 שנים ו-78% היו נשים לאחר מנופאוזה.

בכלל הנשים עם היפופאראתירואידיזם, הסיכוי לשבר היה מתחת לטווח ההתערבות, כפי שנקבע לפי מחשבון ה-National Osteoporosis Guidelines Group.  שתיים מהנשים הללו התייצגו עם שברי חוליות מורפומטריים.

בקרב נשים עם היפופאראתירואידיזם, צפיפות עצם אזורית הייתה גבוהה יותר בהשוואה לביקורות בכל האתרים שנבחנו; הערכים הגבוהים ביותר תועדו בעמ”ש מותני. מדדי vBMD בקורטקס היו גבוהים יותר בטיביה ורדיוס דיסטאלי, כפי שנקבע לפי HR-pQCT.

בקרב נשים עם היפופאראתירואידיזם, רמות סמני ספיגת עצם ובניית עצם היו נמוכות, אך לא תועדה קורלציה בין צפיפות העצם ומדדי HR-pQCT ובין סמנים אלו.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על צפיפות עצם גבוהה יותר בנשים עם היפופאראתירואידיזם, בהשוואה לנשים עם רמות תקינות של הורמון פאראתירואיד.

 

מתוך אתר Research Square

 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיבות Asprosin בחולים עם סוכרת מסוג 2 ותסמונת מטבולית (Diabetes Metab Syndr)

    חשיבות Asprosin בחולים עם סוכרת מסוג 2 ותסמונת מטבולית (Diabetes Metab Syndr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes & Metabolic Syndrome עולה כי רמות Asprosin  בדם גבוהות יותר משמעותית בחולים עם סוכרת מסוג 2, תסמונת מטבולית, או השמנת-יתר, בהשוואה לביקורות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Asprosin הינו מועמד אפשרי לשמש כטיפול בהפרעות מטבוליות ואנדוקריניות. מטרת הסקירה השיטתית ומטה-אנליזה זו הייתה לאסוף את העדויות בספרות הרפואית אודות […]

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • היעילות והבטיחות של החלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetol Int)

    היעילות והבטיחות של החלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetol Int)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetology International מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מיפן, מהן עולה כי תתכן תועלת להחלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא השיגו את יעדי איזון גליקמי או משקל הגוף. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מעכבי DPP-4 מהווים את משפחת התרופות הפומיות הנפוצה ביותר לשימוש לטיפול בחולי […]

  • האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    איזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם אינו מפחית את הסיכון לתמותה בחולים במצב קריטי, בהשוואה לאיזון קונבנציונאלי של רמות הסוכר בדם. מנגד, מהנתונים שפורסמו בכתב העת NEJM Evidence עולה כי איזון הדוק של משק הסוכר מעלה פי שלוש את הסיכון להיפוגליקמיה חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם איזון הדוק של משק הסוכר […]

  • הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת Nature Mental Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים המפתחים סוכרת מסוג 1 במהלך הילדות מצויים בסיכון מוגבר למספר הפרעות פסיכיאטריות בשלב מאוחר יותר בחייהם, כולל הפרעות חרדה ושימוש בחומרים. מחקרים קודמים הדגישו את הקשר בין הפרעות פסיכיאטריות ובין סוכרת במגוון קבוצות גיל, אך אלו כללו הגדרה […]

  • נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    במאמר שפורסם בכתב העת Bone מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר עולם-אמיתי התומכות בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס של נשים מבוגרות והפניית אלו עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס, עם עליה משמעותית בשיעורי הטיפול והפחתת הסיכון לשברים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את שיעורי הטיפול והסיכון לשברים בנשים מבוגרות במחקר מבוסס-אוכלוסייה בו נשים עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס הופנו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה