רפואת ספורט

מצוקה פסיכולוגית קודמת עשויה להעלות את הסיכון לתסמינים ממושכים לאחר הדבקה בקורונה (JAMA Psychiatry)

קורונה

מצוקה פסיכולוגית משמעותית, כולל חרדה, דאגנות ודיכאון, עוד לפני הדבקה בנגיף הקורונה עשויה להעלות את הסיכון להתפתחות תסמינים ממושכים לאחר הזיהום הנגיפי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מצוקה פסיכולוגית ממושכת עלולה להוביל להפעלה של ציר היפותלמוס-היפופיזה-אדרנל ובעקבות זאת לפגיעה במערכת החיסון.

תסמינים ממושכים לאחר זיהום בקורונה, הקרויים גם Long COVID, עשויים להישאר שבועות או חודשים לאחר הזיהום בקורונה. מסקר של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן שנערך ביוני עלה כי כ-19% מהאמריקאים שדיווחו על הדבקה בקורונה בשנה האחרונה חוו תסמינים של Long COVID.

לצורך המחקר הנוכחי בחנו החוקרים את הנתונים אודות 54,960 משתתפים משלושה מחקרים הנערכים בימי אלו והחלו בחודש אפריל 2020. הם התמקדו במשתתפים שהשיבו לשאלון בתחילת המחקר ולפחות פעם נוספת במהלך המעקב. מבין אלו, 3,193 משתתפים (6%) דיווחו על בדיקה חיובית לקורונה לאורך 19 חודשים והמדגם הסופי כלל 3,913 משתתפים אשר השלימו את השאלונים הנדרשים וגם נמצאו חיוביים בבדיקה לנגיף הקורונה.

מדגם המחקר כלל 3,913 משתתפים (גיל חציוני של 55.3 שנים; 96.4% נשים), מהם 1,403 (43.9%) דיווחו על תסמינים המתאימים לאבחנה של Long COVID, כאשר 1,219 משתתפים (86.9%) דיווחו על תסמינים שנמשכו חודשיים ומעלה.

כל סוגי המצוקה שהחוקרים בחנו נקשרו עם סיכון מוגבר לתסמיני Long COVID, כולל חשד לדיכאון (סיכון יחסי של 1.39, רווח בר-סמך 95% של 1.19-1.63) או חרדה (סיכון יחסי של 1.47, רווח בר-סמך 95% של 1.27-1.70), דאגה באשר ל-COVID-19 (סיכון יחסי של 1.43, רווח בר-סמך 95% של 1.22.1-68), תחושת דחק (סיכון יחסי של 1.5, רווח בר-סמך 95% של 1.21-1.86) ותחושת בדידות בחלק או ברוב הזמן (סיכון יחסי של 1.35, רווח בר-סמך 95% של 1.11-1.65).

בקרב משתתפים עם מספר גדול יותר ש לסוגי מצוקה תועד סיכון גבוה יותר להתפתחות תסמיני Long COVID (סיכון יחסי של 1.54, רווח בר-סמך 95% של 1.28-1.986). התסמינים הנפוצים ביותר כללו עייפות, שינויים בטעם או בריח, קוצר נשימה, בלבול והפרעות זיכרון.

תסמיני דיכאון, חרדה, דאגה ודחק בתחילת המחקר לווה בעליה של 25-51% בסיכון לתסמינים המפריעים לפעילות יומיומית לעיתים עד תמיד.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לקבוע אם הפחתת דחק עשויה לסייע בטיפול או למנוע תסמיני Long COVID. הם גם מציינים כי זיהוי וטיפול במסלולים ביולוגיים הקושרים בין מצוקה ובין Long COVID עשויים לסייע לחולים עם Long-COVID או הפרעות כרוניות אחרות לאחר-זיהום.

 

JAMA Psychiatry, 2022

 

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מהערכת הקשר בין משך השינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית עולה כי הן משך שינה קצר משבע שעות והן משך שינה ארוך משמונה שעות מלווים בעליה משמעותית בסיכון למחלת הכליות, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Clinical Kidney Journal. מהנתונים בספרות הרפואית עולה כי משך שינה ואיכותה עשויים להשפיע על הסיכון למחלת כליות […]

  • ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן מלווים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Am J Ophthalmol)

    ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן מלווים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Am J Ophthalmol)

    במדגם גדול של חולים עם תסמונת מרפאן (Marfan Syndrome), נוכחות ביטויים עיניים של המחלה מלווה בסיכון מוגבר משמעותית למחלות לב וכלי דם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן ובין הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי […]

  • האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי תסמיני דיכאון משמעותיים מלווים בסיכון מוגבר לרעילות חמורה משנית לטיפול כימותרפי בקשישים עם מחלה ממארת, כאשר התערבות בעקבות הערכה גריאטרית עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל. החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר אקראי ומבוקר להערכת התערבויות בעקבות הערכה גריאטרית לעומת טיפול סטנדרטי להפחתת רעילות בדרגה 3 משנית לטיפול […]

  • חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן חרדה כרונית והן הופעה חדשה של חרדה מלוות בסיכון מוגבר פי שלוש להופעת דמנציה בגיל מבוגר יותר. מדגם המחקר כלל 2,132 משתתפים בגילאי 55-85 שנים (גיל ממוצע של 76 שנים, 53% נשים) שגויסו ממחקר Hunter […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה