מינון גבוה של ויטמין D אינו מפחית את הסיכון בחולים עם COVID-19 (מתוך PLoS One)

במאמר שפורסם בכתב העת PLoS One מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב חולים מאושפזים עם COVID-19 בדרגה קלה-עד-בינונית וגורמי סיכון לסיבוכי מחלה, מתן מנה חד פעמית של ויטמין D3 במינון גבוה, בהשוואה לפלסבו, לא מנע החמרה נשימתית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות התועלת של ויטמין D3 פומי בחולים מאושפזים עם COVID-19. במסגרת המחקר הם ביקשו לבחון אם מתן תוספי ויטמין D3 עשוי לסייע במניעת החמרה נשימתית בחולים מאושפזים עם זיהום בנגיף הקורונה.

החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, שכלל חולים מ-17 בתי חולים בארבע מחוזות בארגנטינה, בתקופה שבין 14 באוגוסט בשנת 2020 ועד 22 ביוני בשנת 2021. מדגם המחקר כלל 218 מבוגרים שאושפזו למחלקות כלליות עם הוכחה לזיהום בנגיף הקורונה, COVID-19 בדרגה קלה-עד-בינונית וגורמי סיכון להתקדמות מחלה.

המשתתפים חולקו באקראי למנה פומית יחידת של 500,000 יחידות בינלאומיות של ויטמין D3 או פלסבו תואם. התוצא העיקרי של המחקר היה השינוי במדד Respiratory SOFA (Respiratory Sepsis-related Organ Failure Assessment) מתחילת המחקר ועד שבוע. תוצאים משניים כללו את משך האשפוז, אשפוז ביחידת טיפול נמרץ ותמותה באשפוז.

החוקרים מדווחים כי 115 חולים קיבלו טיפול בוויטמין D3 ו-105 חולים נכללו בזרוע הפלסבו (גיל ממוצע של 59.1 שנים, 47.2% נשים).

לא תועדו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בשיעורי התוצא העיקרי (חציון של 0.0 לעומת 0.0 עם ויטמין D3 ופלסבו, בהתאמה, p=0.925). חציון משך האשפוז לא היה שונה משמעותית בין מטופלים בוויטמין D3 (6.0 ימים) ואלו בזרוע הפלסבו (6.0 ימים) (p=0.632).

עוד מדווחים החוקרים כי לא זוהו הבדלים בשיעור האשפוזים ליחידות טיפול נמרץ (7.8% עם וויטמין D3 לעומת 10.7% עם פלסבו; סיכון יחסי של 0.73, p=0.622) או שיעורי תמותה באשפוז (4.3% לעומת 1.9%, בהתאמה; סיכון יחסי של 2.24, רווח בר-סמך 95% של 0.44-11.29, p=0.451). מהנתונים עולה כי לא היו הבדלים בין הקבוצות בשיעור האירועים החריגים החמורים (14.8% לעומת 11.7%, בהתאמה).

החוקרים מסכמים וכותבים כי מתן מינון גבוה של ויטמין D3 לחולים מאושפזים עם COVID-19 לא הפחית את הסיכון להחמרה נשימתית.

PLoS One. 2022 May 27

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity עולה קשר בין ריכוז גבוה יותר של ויטמין A בדם ובין סיכון גבוה יותר לסוכרת הריונית, גם בנוכחות ערכי ויטמין A בטווח התקין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין רמות ויטמין A ובין הסיכון לסוכרת הריונית אינו מובן היטב ואין מחקרים פרוספקטיביים בנושא. […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה