רפואת ריאות

הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את מתן Osimertinib (טאגריסו) בשילוב עם Pemetrexed וכימותרפיה על-בסיס פלטינום כקו טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) חיובי למוטציית EGFR עם עדות למוטציות L858R או מחיקות אקסון 19.

המומחים מסבירים כי אבחנת סרטן ריאות באירופה עולה על 450,000 מקרים בשנה. כ-10-15% מהחולים עם NSCLC בארצות הברית ואירופה ו-30-40% מהחולים באסיה מאובחנים עם סרטן ריאות חיובי ל-EGFR. חולים אלו מגיבים יותר לטיפול במעכבי טירוזין קינאז, המעכבים מסלולי מעבר אותות המעודדים גדילת גידול.

Osimertinib הינו מעכב טירוזין קינאז לא-הפיך, מדור שלישי, אשר הוכח כבעל פעילות משמעותית קלינית בחולים עם NSCLC, כולל יעילות כנגד גרורות למערכת העצבים המרכזית.

האישור הנוכחי של הנציבות האירופית התקבל עמדה חיובית של ועידת CHMP (או Committee for Medicinal Products for Human Use) של סוכנות התרופות האירופית  על-בסיס נתונים ממחקר FLAURA2 בשלב 3 שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

מחקר FLAURA2 הינו מחקר אקראי, רב-מרכזי, שכלל 557 מבוגרים עם אבחנה חדשה של סרטן ריאות מסוג NSCLC מתקדם-מקומית או גרורתי עם מוטציית L858R או מחיקת אקסון 19 בגן EGFR, אשר לא קיבלו טיפול סיסטמי קודם למחלה מתקדמת.

החולים חולקו באקראי לקבלת טיפול פומי ב- Osimertinib במינון 80 מ”ג פעם בשילוב עם כימותרפיה (Pemetrexed בשילוב עם Cisplatin או Carboplatin) כל שלושה שבועות למשך ארבעה מחזורים, לאחר מכן ניתן טיפול אחזקה ב- Osimertinib ו-Pemetrexed כל שלושה שבועות; או טיפול פומי ב- Osimertinib במינון 80 מ”ג פעם ביום.

התוצא העיקרי היה הישרדות ללא-התקדמות מחלה; תוצא הסיום המשני של הישרדות כוללת עדיין נבחן בימים אלו מאחר והמחקר טרם הושלם.

שילוב Osimertinib עם טיפול כימותרפי הפחית את הסיכון להתקדמות מחלה או תמותה בהיקף של 38% כפי שנקבע לפי הערכת החוקרים, בהשוואה לטיפול מונותרפי ב- Osimertinib, קו הטיפול הראשון המקובל כיום (יחס סיכון של 0.62, p<0.0001). חציון הישרדות ללא-התקדמות מחלה עמד על 25.5 חודשים בחולים תחת משלב Osimertinib עם כימותרפיה, שיפור של 8.8 חודשים לעומת טיפול מונותרפי ב- Osimertinib (16.7 חודשים).

מגמה לכיוון שיפור הישרדות כוללת תועדה עם משלב Osimertinib וכימותרפיה לעומת Osimertinib בלבד.

פרופיל הבטיחות של Osimertinib בשילוב עם כימותרפיה תאם לפרופיל המוכר של כל אחת מהתרופות. שיעור האירועים החריגים היה גבוה יותר בזרוע טיפול ב- Osimertinib עם כימותרפיה וכלל בעיקר תופעות לוואי מוכרות עם טיפול כימותרפי. שיעורי הפסקת טיפול ב- Osimertinib עקב תופעות לוואי עמדו על 11% עם הטיפול המשולב ב- Osimertinib וכימותרפיה ועל 6% עם טיפול מונותרפי ב- Osimertinib.

משלב Osimertinib עם כימותרפיה מאושר גם בארצות הברית, קנדה, יפן ומספר מדינות אחרות כקו-טיפול ראשון בחולים עם NSCLC עם מוטציית EGFR, מתקדם-מקומית או גרורתי. הטיפול מצוי כעת בשלבי הערכה לטיפול בחולים עם NSCLC לא-נתיח עם מוטציית EGFR בשלב III.

מתוך הודעת הנציבות האירופית

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • היעילות והבטיחות של Infliximab ו-Adalimumab בחולים עם מחלת מעי דלקתית (Inflammopharmacology)

    היעילות והבטיחות של Infliximab ו-Adalimumab בחולים עם מחלת מעי דלקתית (Inflammopharmacology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Inflammopharamcology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן Adalimumab (יומירה) והן Infliximab (רמסימה) הדגימו פרופיל בטיחות חיובי ויעילות משמעותית עם עדות לתגובה מעבדתית בחולים עם מחלת מעי דלקתית בדרגה בינונית-עד-חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Infliximab ו-Adalimumab משמשים לעיתים קרובות לטיפול בחולים עם מחלת מעי דלקתית בדרגה בינונית-עד-חמורה. […]

  • מה בין רמות חומצה אורית בדם ובין הסיכון לסרטן שד? (Am J Med Sci)

    מה בין רמות חומצה אורית בדם ובין הסיכון לסרטן שד? (Am J Med Sci)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת American Journal of the Medical Sciences עולה כי רמות גבוהות של חומצה אורית בדם עשויות להפחית את הסיכון להיארעות סרטן שד בנשים, רמז להשפעה מגנה של חומצה אורית בדם מפני המחלה הממארת בנשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תתכן מעורבות של רמות חומצה אורית בדם בהתפתחות ממאירות בשל עיכוב עקה חמצונית, […]

  • נציבות התרופות האירופית מזהירה מפני סיכון לתגובה אנפילקטית לטיפול ב-Glatiramer Acetate (מתוך הודעת ה-EMA)

    נציבות התרופות האירופית מזהירה מפני סיכון לתגובה אנפילקטית לטיפול ב-Glatiramer Acetate (מתוך הודעת ה-EMA)

    אנשי צוות רפואי באיחוד האירופי קיבלו הודעה המזהירה מפני סיכון לתגובות אנפילקטיות בחולים עם טרשת נפוצה המטופלים ב- Glatiramer Acetate(קופקסון), כאשר תגובות אלו עלולות להופיע גם שני לאחר התחלת הטיפול התרופתי. המומחים מסבירים כי Glatiramer Acetate הינו טיפול תרופתי לטרשת נפוצה התקפית, הניתן בצורת זריקה. התרופה משמשת לטיפול בטרשת נפוצה מזה למעלה משני עשורים עם […]

  • מה המשמעות של דחיית ה-MDMA על ידי ה-FDA לגבי עתיד התרופות הפסיכדליות? (Pharmacy Times)

    מה המשמעות של דחיית ה-MDMA על ידי ה-FDA לגבי עתיד התרופות הפסיכדליות? (Pharmacy Times)

    כתבה חדשה שפורסמה ב- Pharmacy Times דנה בדחיית הטיפול ב- MDMA בהפרעת דחק פוסט-טראומטית על ידי ועדת ייעוץ עצמאית של ה-FDA והשלכותיה על המחקר וההערכה של תרופות פסיכדליות. יהונתן ניסן משתף את הכתבה בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    בקרב חולים שטופלו באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 תועד עיכוב מתון בלבד בהתרוקנות קיבה של מזון מוצק ולא תועד כל עיכוב משמעותי בהתרוקנות נוזלים, בהשוואה לאלו שקיבלו פלסבו, עדות לכך שייתכן ואין צורך בהפסקת הטיפול בתרופות אלו לפני התערבות ניתוחית, כך כותבים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים […]

  • שילוב Sorafenib עם TACE משפר הישרדות חולים עם הישנות סרטן כבד (JAMA Oncol)

    שילוב Sorafenib עם TACE משפר הישרדות חולים עם הישנות סרטן כבד (JAMA Oncol)

    בהשוואה ל-TACE (או Transarterial Chemoembolization) בלבד, שילוב Sorafenib עם TACE עשוי להביא לשיפור ההישרדות הכוללת והישרדות ללא התקדמות מחלה בחולים עם הישנות סרטן כבד בשלב בינוני עם חדירה מיקרווסקולארית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם הישנות סרטן כבד בשלב בינוני הפרוגנוזה אינה טובה, כאשר TACE […]

  • התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology עולה כי ל- Spironolactone תועלת בנשים בגיל הפוריות עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה קלה, בפרט במידה והטיפול ניתן בשלב מוקדם. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 157 נשים בגילאי 12-50 שנים (גיל חציוני של 36.5 שנים) עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה, אשר טופלו ב- Spironolactone במשך לפחות […]

  • התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    טיפול פומי משולב בפרדניזון ואוגמנטין מהווה גישת טיפול קצר-טווח יעילה לטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה ומפחית את היקף הביקורים לחדרי מיון, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות טיפול ארוך-טווח, חולים עם הידראדניטיס סופורטיבה חווים לעיתים קרובות התלקחויות של המחלה. לעיתים קרובות חולים עם התלקחות המחלה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה