רפואת ריאות

Rituximab עשוי להיות יעיל במחלת Pulmonary Alveolar Proteinosis (מתוך Eur Respir J)

מאת ד”ר אולה קראסיק

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון אפריל של כתב העת European Respiratory Journal עולה כי Rituximab (מבטרה) עשוי להוות טיפול יעיל במטופלים עם Pulmonary Alveolar Proteinosis .

Rituximab , שהוא נוגדן מונוקלונלי נגד אנטיגן CD20 של לימפוציטים B , הדגים בעבר תוצאות מבטיחות במספר מחלות אוטואימוניות. במחקר שלב 2 תוית פתוחה זה בדקו החוקרים את יעילות Rituximab במטופלים עם Pulmonary Alveolar Proteinosis (או PAP ), שהיא מחלה אוטואימונית המאופיינת בנוגדנים עצמיים ל-GM-CSF (או Granulocyte-Macrophage Colony Stimulating Factor ).

סך של 10 מטופלים עם PAP השתתפו במחקר, מתוכם 9 סיימו את המחקר. המטופלים קיבלו שני עירויים תוך ורידיים של Rituximab במינון 1000 מ”ג בהפרש של 15 ימים. החוקרים בדקו דגימות דם פריפרי וכן שטיפה ברונכיאלית (BAL או bronchoalveolar lavage ) של המטופלים.

* החוקרים מצאו כי ב-7 מתוך 9 המטופלים שסיימו את המחקר נמצא שיפור בחמצון עורקי הן PaO2 , והן A-a gradient באוויר חדר.

* תפקוד ריאות וסקירת CT ברזולוציה גבוהה (HRCT ) השתפרו גם הם.

* רמת לימפוציטים B חיוביים ל-CD19 בדם הפריפרי ירדה מ-15% בממוצע לפחות מ-0.05% 15 ימים לאחר הטיפול. רמה זו נשמרה למשך 3 חודשים בכל המטופלים. לאחר 6 חודשים, תאי CD19+ זוהו ב-4 מתוך 7 מטופלים.

* רמת נוגדני IgG anti-GM-CSF ירדה מהבסיס ל-6 חודשים אחרי ההתערבות בשטיפות הברונכיאליות, אך לא בדם.

החוקרים מסכמים וכותבים כי במחקר זה במטופלים עם PAP , טיפול ב-Rituximab נסבל היטב והיטיב באופן יעיל את המצב מחלת הריאות. הירידה ברמת נוגדני IgG anti-GM-CSF בריאה נמצאה קשורה בשינויים בביטוי המחלה, ועל כן ניתן להניח כי הפתוגנזה של המחלה קשורה לרמת נוגדנים אלה באיבר המטרה.

Eur Respir J 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה