רפואת ריאות

ה-CDC מדווח על עלייה משמעותית בשיעור החיסונים בקרב מתבגרים בשנת 2009 (מתוך Morbidity and Mortality Weekly Report)

מאת ד”ר בן פודה שקד

על פי מידע חדש אשר פורסם מטעם ה-Center for Disease Control and Prevention (CDC) בגיליון אוגוסט של Morbidity and Mortality Weekly Report, עולה כי שיעור החיסונים בקרב מתבגרים עלה משמעותית עבור החיסונים כנגד הפטיטיס B, וריצלה, טטנוס-דיפטריה-שעלת, החיסון קונג’וגט למנינגוקוק והחיסון כנגד Human papilloma virus (HPV). הנתונים מגיעים מסקר ה-National Immunization Survey-Teen בו ביקשו החוקרים להעריך את כיסוי החיסונים בקרב למעלה מעשרים אלף מתבגרים בגילאי 13 עד 17 שנים.

החוקרים מזכירים כי ועדת ה-Advisory Committee for Immunization Practices של ה-CDC ממליצה כי על מתבגרים לקבל באופן שגרתי את החיסונים הבאים: חיסון ה-Meningococcal conjugate (MenACWY, מנה בודדת); חיסון כנגד טטנוס-דיפטריה-שעלת אצלולרית (Tdap, מנה בודדת); ועבור בנות- החיסון כנגד HPV (שלוש מנות).

בקרב מתבגרים בגילאי 13 עד 17 שנים, מדווחים החוקרים כי שיעור מתן מנה אחת או יותר של חיסון Td או Tdap לאחר גיל 10 שנים עלה מ-72.2% ל-76.2%. כיסוי של מנה אחת או יותר של חיסון ה-Tdap עלה מ-40.8% בשנת 2008 ל-55.6% בשנת 2009 וכיסוי במנה אחת או יותר של חיסון ה-MenACWY עלה מ-41.8% ל-53.6%. בקרב מתבגרות, כיסוי של מנה אחת או יותר של HPV עלה מ-37.2% ל-44.3%, והכיסוי של שלוש מנות ומעלה של החיסון עלה מ-17.9% ל-26.7%.

החוקרים מוסיפים כי מבין החיסונים הניתנים בגילאי הילדות או כחיסוני השלמה בגיל ההתבגרות, כיסוי של שתי מנות ומעלה של חיסון ה-Measles, mumps, rubella (MMR) היה דומה לזה בשנת 2008, ועמד על 89.1%. כיסוי של שלוש מנות ומעלה של חיסון ה-HepB עלה מ-87.9% ל-89.9%.

לדברי החוקרים, יעדי תוכנית ה-Healthy People 2010 קוראים ל-90% של כיסוי חיסוני. אל מול יעד זה, הם מדווחים כי הכיסוי החיסוני של מתבגרים בגילאי 13 עד 15 שנים היה 89.0% (95% CI = 87.9%-90.0%) עבור שתי מנות ומעלה של MMR; 91.2% (95% CI = 90.3%-92.1%) עבור שלוש מנות ומעלה של חיסון ה-HepB; 74.7% (95% CI = 73.3%-76.0%) עבור מנה אחת ומעלה של חיסון Td/Tdap; ו-90.5% (95% CI = 89.1%=91.7%) עבור מנה אחת ומעלה של החיסון כנגד וריצלה.

על אף העלייה הכוללת משנת 2008 לשנת 2009, מציינים החוקרים כי שיעורי החיסונים נבדלו בצורה ניכרת בין המדינות השונות שנבדקו. על פי מאמר מערכת שפורסם, השונות בין המדינות עשויה להיות מוסברת באופן חלקי על ידי הבדלים ביוזמות לקידום חיסונים, הכוללות לדברי הכותבים קמפיינים תקשורתיים, קשרים חזקים עם ארגונים מקצועיים מקומיים, מינון אוניברסלי של חיסונים עבור מתבגרים ודרישות לחיסונים לפני הכניסה לחטיבות הביניים בבתי הספר.

על פי הצהרת ה-CDC, לא נצפו הבדלים בין-גזעיים או אתניים ביחס להתחלת קבלת החיסון ל-HPV בשנת 2009. עם זאת, נבדקים לבנים רבים יותר השלימו את הסדרה בת שלוש המנות בהשוואה לשחורים והיספאניים. בדומה לשנת 2008, הם מוסיפים, אחוז גבוה יותר של מתבגרות החיות מתחת לקו העוני החלו את סדרת החיסונים בהשוואה לאלו החיות בקו העוני או מעליו. הם טוענים כי החינוך אודות החיסון כנגד HPV והתועלת הכרוכה בקבלתו בגיל המומלץ, בטרם התחלת קיום יחסי מין, הינו מאמץ חשוב בתחום בריאות הציבור.

בהצהרה לעיתונות אשר ליוותה את פרסום הדברים, מציינת מומחית מטעם ה-CDC כי התפרצויות של שעלת במספר מדינות והעלייה בתמותת תינוקות הקשורה בשעלת במדינת קליפורניה מדגישות כמה חשוב לחסן ילדים לקראת גיל ההתבגרות במנת ה-booster של חיסון ה-Tdap. לדבריה, על אף שנצפתה עלייה משמעותית של כ-15 נקודות בשיעור ביצוע החיסון בקבוצת גילאים זו, הרי שהאחוז אשר קיבל בפועל את החיסון הספציפי הזה עדיין אינו עומד ביעד ה-Healthy People 2010. המומחית מסכמת את התוצאות ואומרת כי הנתונים של השנה הזו מעורבים- ניתן לראות כי הורים רבים יותר של מתבגרים בוחרים להגן על ילדיהם מפני מחלות רציניות דוגמת שעלת, דלקת קרום המוח וסרטן צוואר הרחם, ואולם קיים עדיין מקום רב לשיפור ביכולת המערכת להגיע לקבוצת גילאים זו.

המומחית מוסיפה כי חשוב לבני נוער ולמבוגרים לקבל מנה חד-פעמית של חיסון הטטנוס-דיפטריה-פרטוסיס אצלולרית (Tdap) על מנת להגן על עצמם ועל הסובבים אותם מפני מחלת השעלת. תינוקות קטנים הינם החשופים ביותר לדבריה לסיבוכים חמורים של המחלה ועלולים להידבק בה מאחאיהם הגדולים, מהוריהם או מהמטפלים בהם.

Morb Mortal Wkly Rep. 2010;59:1018-1023

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • האם טיפול בהידראה משפיע על הרזרבה השחלתית בנשים עם אנמיה חרמשית? (Blood Advances)

    האם טיפול בהידראה משפיע על הרזרבה השחלתית בנשים עם אנמיה חרמשית? (Blood Advances)

    טיפול ב-Hydroxyurea (הידראה) אינו מפחית משמעותית רזרבה שחלתית בבנות ונשים עם מחלת אנמיה חרמשית ולכן ייתכן ואין צורך בטיפולים לשימור פוריות בטרם התחלת הטיפול התרופתי באוכלוסייה זו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Blood Advances. המחקר כלל מספר מרכזים בצרפת והחוקרים בחנו את רקמת השחלות של 76 בנות ונשים צעירות עם אנמיה חרמשית, שעברו […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    בקרב אלו המתגוררים עם לפחות שני בני משפחה אחרים במהלך השנה הראשונה לחייהם ומחזיקים בכלב במהלך תקופת הילדות ייתכן סיכון מופחת להתפתחות מחלת קרוהן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גורמים סביבתיים, דוגמת עישון, משפחה גדולה, סביבה עירונית וחשיפה לחיות מחמד, נקשרו עם הסיכון […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 עשויים להפחית את הסיכון לתמותה בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלות דלקתיות בתיווך מערכת החיסון (PLoS One)

    אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 עשויים להפחית את הסיכון לתמותה בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלות דלקתיות בתיווך מערכת החיסון (PLoS One)

    בהשוואה לתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4, טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה וסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם מחלות דלקתיות בתיווך מערכת החיסון וסוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת PLoS One. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מלווים בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה וסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים […]

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Denileukin Diftitox (Lymphir) לטיפול במבוגרים עם לימפומה עורית של תאי T חוזרת או עמידה לטיפול לאחר לפחות קו טיפול סיסטמי אחד. התכשיר האימונותרפי הינו פורמולה חדשה של Denileukin Diftitox (או Ontak), אשר אושר לראשונה בשנת 1999 לטיפול בחולים מסוימים עם לימפומה עורית של תאי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה