רפואת ריאות

האם טיפול בתכשיר המשולב Budesonide/Formoterol יעיל יותר מאשר Budesonide חד-יומי בילדים חולי אסתמה? (מתוך Pediatrics)

מאת ד”ר בן פודה שקד

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון ספטמבר של ירחון Pediatrics עולה כי מתן חד-יומי של התכשיר המשולב Budesonide/Formoterol (סימביקורט) הניתן באמצעות מכשיר Pressurized metered-dose inhaler (pMDI) משיג שמירה טובה יותר של התפקוד הריאתי בהשוואה לטיפול חד-יומי ב-Budesonide בלבד הניתן באותו מכשיר בקרב חולים בגילאי 6 עד 15 שנים עם אסתמה יציבה.

החוקרים מסבירים כי עד כה, קיים היה רק מידע מוגבל ביחס ליעילות הטיפול בקורטיקוסטרואידים נשאפים (Inhaled corticosteroids, ICS) ואגוניסטים בטא-אדרנרגיים ארוכי טווח (Long-acting beta-adrenergic agonists, LABA) באוכלוסיה הפדיאטרית.

המחקר הנוכחי הינו מחקר מבוקר, רב-מרכזי, כפול-סמיות אשר בוצע במהלך 12 שבועות ותוך הקצאה אקראית של החולים, ובו נכללו 521 חולים בגילאי 6 עד 15 שנים עם אסתמה עיקשת קלה עד בינונית. החוקרים מדווחים כי החולים יוצבו במהלך תקופה ראשונית של 4-5 שבועות באמצעות טיפול ב-Budesonide/Formoterol במכשיר pMDI פעמיים ביום, ולאחר מכן הוקצו אקראית לקבל את התכשיר המשולב במכשיר pMDI במינון 40/4.5 µg פעמיים ביום הניתן בשתי אינהלציות (160/18 µg/day); את התכשיר המשולב באותו מכשיר פעם ביום במינון 80/4.5 µg, הניתן בשתי אינהלציות (160/9 µg/day, בשעות הערב); או לחילופין טופלו ב-Budesonide בלבד במכשיר ה-pMDI פעם ביום במינון 80 µg, בשתי אינהלציות (160 µg/day, בשעות הערב).

החוקרים מצאו כי הטיפול ב-Budesonide/Formoterol פעמיים ביום באמצעות pMDI הביא לתוצאות טובות משמעותית עבור כל מדדי התפקוד הריאתי שנבדקו בהשוואה לטיפו לב-Budesonide פעם ביום באמצעות pMDI. בתום מרווח זמן של 24 שעות בו ניתן הטיפול פעם ביום, נמצא כי טיפול בתכשיר המשולב פעם או פעמיים ביום היה ככל הנראה יעיל יותר לעומת Budesonide לבדו ביחס לתוצא הראשוני של שיא הזרימה האקספירטורית בשעות הערב (p<0.027).

החוקרים מוסיפים כי טיפול פעמיים ביום בתכשיר המשולב היה יעיל יותר מאשר טיפול בו פעם ביום ביחס ל-FEV1 אשר נמדד בשעות הערב לפני מתן התרופה (p<0.011). בנוסף, נמצא כי טיפול בתכשיר המשולב פעמיים ביום היה יעיל יותר מאשר Budesonide כטיפול תרופתי בהול (Rescue medication) בשעות היום והלילה (p<0.023) בהשוואה לטיפול בו פעם ביום הניתן כתכשיר שכזה לשעות היום (p<0.039).

לדברי החוקרים, הקבוצות היו ברות השוואה ביחס לתסמיני האסתמה בשעות היום והלילה, מספר ההתעוררויות בשעות הלילה בשל תסמיני האסתמה, ואיכות החיים הקשורה בבריאות. חולים רבים יותר המטופלים פעם ביום בתכשיר Budesonide (15.5%) או בתכשיר המשולב (19.6%) הראו החמרה של האסתמה בהשוואה לאלו שטופלו בתכשיר המשולב פעמיים ביום (8.2%; p=0.002).

באשר לפרופיל תופעות הלוואי של הטיפול, מציינים החוקרים כי לא נצפו הבדלים בבטיחות הטיפול בין המשטר התרופתי הניתן פעם ביום לזה הניתן פעמיים ביום, וכי כל הטיפולים היו נסבלים במידה שווה עבור המטופלים.

בסך הכל, מסכמים החוקרים, תוצאות מחקרם זה מציעות כי עבור ילדים ומתבגרים הנמצאים כמתאימים לטיפול המשולב ב-ICS/LABA, על פי שלב 3 של ההנחיות העדכניות לטיפול באסתמה, ירידה לתכשיר המשולב ICS/LABA פעם ביום במינון נמוך יותר של תכשיר ה-LABA, או לטיפול ב-ICS בלבד פעם ביום אינו מקנה יתרונות בפרופיל הבטיחות של הטיפול ועלול להוביל לשליטה פחות טובה באסתמה בהשוואה להמשך הטיפול האחזקתי המשולב הניתן פעמיים ביום.

החוקרים מוסיפים כי תוצאותיהם מצביעות על כך ש-Formoterol עשוי לתרום השפעות מועילות קלינית למשך 24 שעות לפחות לאחר מתן התרופה כשניתן בשילוב עם Budesonide.

מומחה בתחום אשר נתבקש להגיב לפרסום הדברים מציין כי המחקר הנוכחי מספק מידע מרגיע ביחס לתועלת ולבטיחות של הטיפול המשולב הניתן פעמיים ביום בהשוואה לכזה הניתן פעם ביום או לטיפול בקורטיקוסטרואיד Budesonide פעם ביום. לדבריו, יש צורך בהמשך המחקר ביחס ליעילות הטיפול המשולב ולבטיחות שלו בקרב ילדים בגילאי 5 עד 11 שנים.

המומחה מציין כי זרוע טיפול אחת שלא הוערכה במחקר זה הינה הורדת הטיפול ל-Budesonide פעמיים ביום. יתכן והיה מתגלה כי המדובר בטיפול יעיל באותה המידה מרגע שהחולים מיוצבים על טיפול בתכשיר המשולב הניתן פעמיים ביום, הוא מציע. לדבריו, חולים אשר אינם משיגים שליטה מספקת במחלתם תחת הטיפול ב-Budesonide פעם ביום יכולים להתקדם לטיפול בתכשיר המשולב, אולם הדבר צריך להיעשות על בסיס טיפול הניתן פעמיים ביום, ולא פעם ביום.

Pediatrics 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    בקרב אלו המתגוררים עם לפחות שני בני משפחה אחרים במהלך השנה הראשונה לחייהם ומחזיקים בכלב במהלך תקופת הילדות ייתכן סיכון מופחת להתפתחות מחלת קרוהן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גורמים סביבתיים, דוגמת עישון, משפחה גדולה, סביבה עירונית וחשיפה לחיות מחמד, נקשרו עם הסיכון […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Denileukin Diftitox (Lymphir) לטיפול במבוגרים עם לימפומה עורית של תאי T חוזרת או עמידה לטיפול לאחר לפחות קו טיפול סיסטמי אחד. התכשיר האימונותרפי הינו פורמולה חדשה של Denileukin Diftitox (או Ontak), אשר אושר לראשונה בשנת 1999 לטיפול בחולים מסוימים עם לימפומה עורית של תאי […]

  • חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    מנתונים חדשים שפרסם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (Centers for Disease Control and Prevention) עולה כי בין השנים 1994 עד 2003, תשעה חיסוני שגרה בילדות מנעו למעלה מ-1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית. החוקרים בחנו את הנתונים הארציים להערכת התועלת הבריאותית והכלכלית של תשעה חיסונים שנכללו בתכנית החיסונים לילדים של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC’s Vaccines […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vorasidenib לטיפול בגליומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vorasidenib לטיפול בגליומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) לטיפול במקרים מסוימים של גליומה דיפוזית עם מוטציות IDH (או Isocitrate Dehydrogenase) ומדובר בטיפול הממוקד הראשון שאושר לטיפול בסוג זה של גידולים מוחיים. באופן ספציפי, הטיפול הפומי מכוון כנגד IDH1 ו-IDH2 ומאושר לטיפול לאחר ניתוח במבוגרים וילדים בגילאי 12 שנים ומעלה עם אוליגודנדרוגליומה או אסטרוציטומה בדרגה 2 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה