רפואת ריאות

מה בין חשיפה תעסוקתית לסויה ובין תסמיני אסתמה? (Eur Resp J)

ממחקר חדש עולה כי תגובות אלרגיות לסויה עשויות לגרום לתסמיני אסתמה בחלק מהעובדים במפעילים לעיבוד סויה.

החוקרים מסבירים כי סויה היא בין המקורות הנפוצים ביותר לאלרגיה למזון, וחלק מהמחקרים מצאו כי שיעור תסמינים נשימתיים דוגמת צפצופים גבוה מהממוצע בקרב אנשים העובדים בעיבוד סויה.

ממצאים אלו מעלים את השאלה אם נשימת “אבק” סויה עשויה להוביל לדלקת של דרכי האוויר ואסתמה בחלק מהעובדים.

במחקר הנוכחי, החוקרים התמקדו בעובדים במפעל עיבוד סויה בטנסי, לבקשת העובדים שהאמינו כי התסמינים הנשימתיים היו קשורים לחשיפה במקום העבודה.

הם ראיינו 281 עובדים ומדווחים כי 9% אובחנו עם אסתמה שיעור גבוה ב-70% מהשיעור המקובל בקרב מבוגרים בארה”ב, על-בסיס סקר ארצי שנערך בתחילת שנות התשעים של המאה הקודמת. בנוסף, 29% סבלו מהתקפי צפצופים בשנה האחרונה, שכיחות כפולה מזו המקובלת בקרב מבוגרים בארה”ב.

מבדיקות דם עלה כי שכיחות נוגדנים כנגד סויה הייתה גבוהה יותר בקרב העובדים, בהשוואה ל-50 ביקורות.

ב-21% מהמשתתפים זוהו נוגדנים מסוג IgE כנגד סויה, זאת לעומת 4% מהביקורות. עובדים עם נוגדנים מסוג IgE כנגד סויה היו בסיכון גבוה פי שלוש לפתח אסתמה או תסמינים דמויי-אסתמה.

החוקרים כותבים כי הממצאים מדגימים לראשונה קשר בין אלרגיה לסויה ובין תסמיני אסתמה בקרב עובדים במפעלי עיבוד סויה. הם מעלים את האפשרות כי אלרגיות אלו אחראיות לפחות לחלק ממקרי האסתמה של העובדים.

החוקרים ממליצים לצמצם את החשיפה של העובדים דרך שינויים בתשתיות, אוורור טוב יותר והגנה על מערכת הנשימה.

Eur Resp J 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה