רפואת ריאות

הפסקת עישון משפרת תפקודי ריאות בתקופה של פחות מחודשיים בקרב חולי אסתמה (מתוך American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine)

מחקר חדש, שפורסם במהדורת יולי של American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, מצא כי חולי אסתמה המעשנים, שמפסיקים לעשן, יכולים לשפר ניקוד של מבחני תפקודי ריאות ביותר מ-15% בתקופה של פחות מחודשיים.

במחקר השתתפו 11 חולי אסתמה, שהמשיכו לעשן ו-10 חולים, שהפסיקו לעשן למשך 6 שבועות. אחרי שבוע אחד בלבד ללא עישון, החוקרים אמרו, שתוצאות מבחני תפקודי הריאות של החולים, שלא מעשנים, השתפרו ברמה ניכרת.

השיפור בתפקודי הריאה, שנראה לאחר הפסקת העישון, היה משמעותי קלינית. הדבר הדגים, שיש רכיב הפיך להשפעות המזיקות של עישון על דרכי האוויר באסתמה.

דרגת השיפור, שנצפתה עם הפסקת העישון, הייתה גדולה יותר בהשוואה לטיפול במינון גבוה של תרופות אנטי דלקתיות כגון prednisolone אורלי ( 40 mg כל יום למשך שבועיים), שלא הייתה לו שום השפעה על תפקודי הריאה במעשנים במחקר הנוכחי ובמחקר הקודם. ייתכן והשיפור הוא בשל הסרה של אפקטים ברונכו קונסטריקטורים אקוטים של עשן הסיגריה או ירידה באפקטים פרו-דלקתיים של עשן הסיגריה על דרכי האוויר.

בנוסף לשיפור בתוצאות מבחני תפקודי הריאה, הקבוצה, שהפסיקה לעשן, הראתה ירידה במספר הנויטרופילים בכיח בהשוואה לקבוצת המעשנים. (נויטרופילים הם תאי דם לבנים, שבולעים זיהומים פטרייתיים וחיידקים). במעשנים כבדים עם אסתמה, מספר הנויטרופילים גבוה יותר בהשוואה לחולי אסתמה, שאינם מעשנים.

החוקרים ציינו, שבמדינות מתפתחות יותר מ-20% מהמבוגרים עם אסתמה הם גם מעשנים פעילים, עם שיעורים גבוהים של פניה שלהם לטיפול נמרץ בבתי החולים בשל התקף אסתמטי.

חולי האסתמה המעשנים, שגויסו למחקר זה היו בני 18-60 ותוצאות מבחני תפקודי הריאה שלהם היו פחות מ-85%. לכולם היה היסטוריה של עישון של 10 שנות קופסא והם עישנו יותר מ-10 סיגריות ליום. החוקרים לא ראו הבדלים במאפיינים פסיכולוגים בנקודת ההתחלה בין קבוצת העישון ובין הקבוצה, שהפסיקה לעשן. מתוך 10 הנבדקים, שהפסיקו לעשן בהצלחה וסיימו את תקופת המחקר של 6 שבועות, 5 השתמשו בניקוטין.

לידיעה ב-Doctor’s Guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי תסמיני דיכאון משמעותיים מלווים בסיכון מוגבר לרעילות חמורה משנית לטיפול כימותרפי בקשישים עם מחלה ממארת, כאשר התערבות בעקבות הערכה גריאטרית עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל. החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר אקראי ומבוקר להערכת התערבויות בעקבות הערכה גריאטרית לעומת טיפול סטנדרטי להפחתת רעילות בדרגה 3 משנית לטיפול […]

  • חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן חרדה כרונית והן הופעה חדשה של חרדה מלוות בסיכון מוגבר פי שלוש להופעת דמנציה בגיל מבוגר יותר. מדגם המחקר כלל 2,132 משתתפים בגילאי 55-85 שנים (גיל ממוצע של 76 שנים, 53% נשים) שגויסו ממחקר Hunter […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 שטופלו ב- Semaglutideתועדו סיכויים נמוכים יותר לקבלת טיפול רפואי בשל תלות בטבק, בהשוואה לתרופות אחרות המשמשות לאיזון רמות הסוכר בדם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine.  ממצאי המחקר מציעים כי טיפול ב- Semaglutide עשוי לסייע במאמצים להפסקת עישון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה