רפואת ריאות

האגודה למלחמה בסרטן מכריזה מלחמה על סיגריות הלייט

עמדת האגודה למלחמה בסרטן לגבי שימוש במונח סיגריות “לייט”

בעקבות הודעת הממונה על הגנת הצרכן במשרד התעשיה והמסחר מבקשת האגודה למלחמה בסרטן להביא את עמדתה לאחר בדיקה מעמיקה ומקיפה של הנושא:

האגודה למלחמה בסרטן קובעת כי סיגריות “לייט” פוגעות בבריאותו של המעשן באותה מידה כמו סיגריות אחרות, רגילות, ויתכן שאף יותר מהן, הטבעת המושג “לייט” בצמידות לסיגריה, היא תרמית מחוכמת של יצרניות הסיגריות, הגובה קורבנות רבים מקרב המעשנים בישראל.

יצרניות הטבק בחרו במונח סיגריות “לייט” כדי לתאר סיגריות המכילות פחות ניקוטין, החומר הגורם התמכרות לסיגריה, ולכן אמורות להיות מסוכנות פחות למעשן. העובדה שסיגריות ה’לייט’ מכילות פחות ניקוטין בהשוואה לסיגריות אחרות, גורמת למעשן לשאוף לריאותיו עשן רב יותר ו”להחזיקו” בריאותיו זמן רב יותר, כדי להשלים את כמות הניקוטין לה גופו זקוק. כפועל יוצא מהשינוי באופן העישון, המעשן סופג למעשה לריאותיו, בנוסף, כמויות גדולות יותר מ- 4,000 הרעלים האחרים בסיגריה, בהם כ – 43 חומרים מסרטנים!!!.

כ 50% מהסיגריות הנמכרות בארץ בשנים האחרונות, הן סיגריות ‘לייט’. אילו סיגריות אלה היו רעילות פחות, היינו צריכים לראות ירידה משמעותית בשיעורי התחלואה במחלות העישון, אולם המציאות שונה.

יצרניות הטבק מטעות את ציבור המעשנים בדרך נוספת: כדי לדעת מהי כמות הניקוטין הקיימת בכל סיגריה, עושים שימוש ב”מכונת עישון”, אליה מכניסים את הסיגריה, ובודקים את כמות הניקוטין והזפת הנפלטת ממנה. במחקר שנעשה בארה”ב, נמצא שחברות הטבק יצרו חורים מיקרוסקופיים בפילטר הסיגריה, שתפקידם להכניס אוויר לסיגריה, ובכך להפוך את תרכובת החומרים לדלילה יותר. במציאות, המעשן אוחז בסיגריה בשתי אצבעותיו ולמעשה סותם חורים מיקרוסקופיים אלה. לכן, למעשה, העשן הנשאף לריאותיו של המעשן מרוכז יותר ומסוכן יותר, לעומת העשן הנבדק ב”מכונת העישון”. נשאלת השאלה האם במצב בו המעשן אינו מניח את אצבעותיו על החורים המקרוסקופיים וסותם אותם, סיגריות ה”לייט” בטוחות יותר? מסתבר שלא. כשהחורים המיקרוסקופים פתוחים, הם יוצרים בסיגריות ה”לייט” מערבולות אוויר אשר יוצרות תרכובת רעילה לא פחות מאשר בסיגריה רגילה.

האגודה למלחמה בסרטן טוענת כי מתקיימת הטעייה נוספת הכרוכה בשימוש במונח סיגריות “לייט”, הטמונה בעובדה שציבור המעשנים נוטה להאמין כי ניתן לעשן יותר סיגריות ‘לייט’. כיון שהן נתפסות כמזיקות פחות מסיגריות רגילות, מרשה לעצמו המעשן להעלות את מספר הסיגריות שהוא נוהג לעשן.

* בתאריך ה- 21/3/03, שופט בבית המשפט במדינת אילינוי, ארה”ב, פסק כי יצרנית הסיגריות “פיליפ מוריס” (יצרנית סיגריות מלבורו, פרלמנט, L&M ואחרות) תשלם פיצויים בסך 10.1 מליארד דולר לתובעים המעשנים סיגריות “לייט” ולמדינת אילינוי. חברת פיליפ מוריס הואשמה בכך שהונתה את לקוחותיה, כשגרמה למעשנים להאמין כי סגריות “לייט” מסוכנות פחות מסיגריות רגילות.

לסיכום: השימוש במונח סיגריות “לייט” הוא תרמית של יצרניות הטבק, כחלק משיטות השיווק המתוחכמות שלהן, שמטרתן מתן לגיטימציה להמשך עישון של מעשנים ותיקים, וגיוס מעשנים חדשים.

על האגודה למלחמה בסרטן

האגודה למלחמה בסרטן, העמותה ההתנדבותית הגדולה ביותר בישראל, הוקמה בשנת 1952. מאז, היא מובילה את המאבק במחלות הסרטן בישראל ופועלת בכל החזיתות במטרה להפחית את התחלואה והתמותה מסרטן בישראל. פעילות האגודה מתאפשרת הודות לתרומות הציבור וללא סיוע מתקציב משרד ממשלתי כלשהו. לאגודה מאות מתנדבים הפעילים ב – 60 סניפים הפרוסים בכל הארץ ובכל המיגזרים בישראל. באגודה למלחמה בסרטן מופעל “טלמידע”, שירות מידע טלפוני על מחלות הסרטן וכל הקשור בהן בתחום המניעה, האבחון המוקדם, הטיפול והשיקום של חולי סרטן, והזכויות והשירותים הקיימים בארץ. ניתן לקבל גם עלוני הסברה ללא תשלום השירות מאויש 24 שעות ביממה. טל. 995-599-800-1. טלמידע – בשפה הערבית, טל. 55-36-36-800-1, טלמידע בשפה הרוסית, טל 44-33-34-800-1. יד להחלמה, ארגון מתנדבות שהחלימו מסרטן השד והוכשרו במיוחד כדי לסייע לחולות המתמודדות עם המחלה, טל. 07-07-36-800-1. לאחרונה הקימה האגודה אתר אינטרנט חדש הכולל מידע לציבור הרחב, לציבור חולי הסרטן ולאנשי המקצוע. האתר מתעדכן בכל יום וניתן לקבל בו מידע על כל מחלות הסרטן, גורמי סיכון, דרכי מניעה, אבחון מוקדם, טיפול ושיקום, זכויות ושירותים לחולי הסרטן מידע על חידושים בתחום ועוד. במסגרת האתר מתקיים שיתוף פעולה ראשון מסוגו של האגודה למלחמה בסרטן עם רופאי ומומחי האיגוד הישראלי לאונקולוגיה קלינית ורדיותרפיה המאפשר לגולשים לקבל תשובות של מומחים בתחומים השונים של מחלת הסרטן. את האתר ניתן למצוא בכתובת www.cancer.org.il

בברכה,

נאוה עינבר

דוברת

האגודה למלחמה בסרטן

5721604 03

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה