בריאות הציבור-קידום בריאות

קרוב למחצית מחולי מיגרנה מהססים לפנות לטיפול רפואי (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS)

כאב ראש מיגרנה

מנתונים חדשים מארצות הברית, אשר הוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Headache Society, עולה כי קרוב ל-50% מחולי המיגרנה מהססים לפנות לקבלת טיפול רפואי הולם, עובדה המובילה לעיכוב ולעיתים מונעת אבחנה נכונה וטיפול מתאים.

להערכת שיעור החולים המהססים לפנות לייעוץ בנושא מיגרנה, כמו גם הסיבות לכך, החוקרים בחנו את הנתונים ממחקר OVERCOME (Observational Survey of the Epidemiology, Treatment, and Care of Migraine), אשר כלל סקר מבוסס-רשת שניתן למדגם מייצג של 41,925 משתתפים בארצות הברית. כל המשתתפים במחקר דיווחו על לפחות התקף מיגרנה אחד בשנה החולפת וענו על הקריטריונים לאבחנת מיגרנה על-בסיס בדיקת סקר תקפה או דיווח-עצמי של אבחנת מיגרנה מאיש צוות רפואי.

מהנתונים עלה כי 39,494 משתתפים דיווחו כי היססו לפנות לייעוץ רופאי בנושא טיפול במיגרנה. מבין אלו, 18,951 משתתפים נכללו בניתוח הנתונים. מבין 46% המשתתפים שהיססו לפנות לטיפול, 58% פנו בסופו של דבר לקבלת טיפול למיגרנה ו-42% לא עשו כן.

החוקרים גם בחנו את המאפיינים הסוציו-דמוגרפיים ונתוני המיגרנה של החולים, כולל מספר ימים בחודש עם כאבי ראש ומידע אודות בחילות, פוטופוביה ופונו פוביה.

תוצאים לפי דיווחי מטופלים כללו ימים עם מוגבלות על-רקע מיגרנה במהלך שלושת החודשים האחרונים, אופטימיזציה של טיפול והדרגה בה המיגרנה הגבילה את הפעילויות הרגילות של החולים. החוקרים בחנו גם את ניצול שירותים רפואיים מצד המטופלים במהלך 12 החודשים הקודמים ואת הסיבות להססנות בנוגע לפנייה לקבלת טיפול למיגרנה.

הסיבת לכך שחולים לא פנו להערכה רפואית בשל מיגרנה כללו רצון לטפל בהתקף מיגרנה לבד (45%) ואמונה כי לא מתייחסים ברצינות למיגרנה (35%), סברה כי התקפי מיגרנה אינם חמורים או כואבים דיו (29%), חוסר יכולת לממן או חוסר רצון לשלם עבור הטיפול (29%), העדר ביטוח רפואי או ביטוח רפואי לא-מספק (21%) וחשש מפני קבלת אבחנה חמורה (19%).

הסיבות להססנות בנוגע לקבלת טיפול רפואי השתנו בין משתתפים שבסופו של דבר פנו לייעוץ רפואי ואלו שלא עשו כן. באלו שלא פנו לייעוץ (7,495 משתתפים) תועד שיעור גבוה יותר של רצון לטפל בהתקף בעצמם (48% לעומת 43%) וסברה כי ההתקפים לא היו חמורים או כואבים דיו (36% לעומת 25%).

בקרב משתתפים שהיססו ובסופו של דבר פנו לייעוץ רפואי תועדה שכיחות גבוהה יותר של דיווח על חשש כי לא תהיה התייחסות רצינית למיגרנה (38% לעומת 31%) וחשש מפני קבלת אבחנה חמורה (22% לעומת 15%).

מבין אלו שלא פנו לייעוץ רפואי, בהשוואה לאלו שפנו להערכה רפואית, שיעור גבוה יותר משמעותית היו נשים (76% לעומת 73%, p<0.001). ממצאי המחקר מעידים כי חלק מהנשים עשויות לחוות קשיים מסוימים בקבלת ייעוץ רפואי הולם וכי הן עשויות להסס לפנות לטיפול. קשיים אלו עשויים להיות קשיים כלכליים או קשיים הנוגעים לגישה.

בשורה התחתונה, ממצאי המחקר מעידים כי שיעור הפניות לייעוצים רפואיים עשוי להיות משופע משיקולים כלכליים או ממחשבה כי מיגרנה אינה חמורה או אינה ברת-טיפול.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה