בריאות הציבור-קידום בריאות

השראת לידה בשבוע 39 עשויה לשפר את התוצאות בתינוקות (מתוך כנס ה-ACOG)

השראת לידה בשבוע 39 להיריון במקום בשבוע 41 עשויה להשפיע לטובה על התוצאות בתינוקות, כך מבהירים מומחים במהלך הרצאה במסגרת הכנס השנתי מטעם ה-American College of Obstetricians and Gynecologists.

במחקר שפורסם בשנת 2009 בכתב העת New England Journal of Medicine דיווחו חוקרים על תוצאות 24,077 ניתוחים קיסריים אלקטיביים בשבועות 37 עד 42 להיריון ובחנו את התוצאות בתינוקות על-פי גיל ההיריון. שיעור האירועים החריגים ירד משבוע 37 לשבוע 39, אך לאחר מכן החל שוב לעלות.

מהנתונים ממחקר אחר שכלל לידת מת ואת הסיכון לטיפול שמרני על-פי גיל ההיריון נמצא כי הסיכון המשולב לתמותה פרינטאלית עם טיפול שמרני עמד על 15.4 מקרי תמותה ל-10,000 מקרים בשבוע 37 ו-39 להיריון, אך עלה ל-19.9 בשבוע 42 להיריון. התחלואה הדגימה פיזור בצורת U ושיעורי התמותה נטו לטובת לידה בשבוע 39 להיריון.

בכל הנוגע להשראת לידה, ישנה חשיבות להשראת לידה עם תרופות לעומת השראת לידה עם אמצעים אחרים. כאשר ישנה התוויה להשראת לידה, הסיכון והתועלת של השראת לידה לעומת מעקב זהיר נשקלו ונבחנו ע”י מומחים בתחום הטיפול בנשים הרות וסוכם כי במקרים בהם אין התוויה רפואית להשראת לידה, הסיכון והתועלת אינם נוטים לטובת השראת לידה, או שעדיין לא ברור מהו הפרוטוקול הטוב.

חשוב לשקול את הסיכונים והיתרונות. הגורמים שיש לקחת בחשבון הם התוצאות בתינוקות, ההעדפות של האימהות והרופאים. עם זאת, חשוב להיזהר עם התערבות זו בשל ההוצאות הרפואיות והסיכון המוגבר לניתוח קיסרי בעקבות השראת לידה.

באשר למועד השראת לידה, מספר מצבים התומכים בהשראת לידה מוקדמת כוללים קדם-רעלת היריון ויתר לחץ דם הריוני, יתר לחץ דם כרוני, סוכרת, הפרעה בגדילה תוך-רחמית, ממצאים חריגים בבדיקת העובר, כולסטאזיס, שליית פתח או שליה נעוצה והריון תאומים.

באשר להשראת לידה בהיריון מתקדם, בשבוע 41 די ברור כי התוצאות ביילוד יהיו טובות יותר בעקבות לידה. באופן היסטוריה, רופאים חששו מפני הסיכון המוגבר לניתוח קיסרי לאחר השראת לידה, אך הסיכון הנ”ל לא תואר במחקרים שפורסמו לאחרונה עם זאת, ממחקר ARRIVE שכלל 6,106 נשים שחולקו להשראת לידה או טיפול שמרני בשבוע 39 להיריון תועדה ירידה בסיכון לניתוח קיסרי בהשוואה לטיפול שמרני (18.6% לעומת 22.2%). שיעורי קדם רעלת היריון גם כן היו נמוכים יותר בקרב נשים לאחר השראת לידה, בעוד ששיעורי זיהום מי שפיר, דימום לאחר-לידה וטיפול נמרץ היו דומים בין הקבוצות. החוקרים לא זיהו הבדלים משמעותיים בתוצאים הפרינטאליים.

מסקירה שיטתית של הסיכון לניתוח קיסרי והשראת לידה עלה יחס סיכון של 0.83, דומה לזה שתועד במחקר ARRIVE. הממצאים מצביעים על ירידה עקבית בסיכון לניתוח קיסרי עם השראת לידה. עם זאת, מומחים קוראים לבחון בזהירות את פרוטוקולי המחקר וההבדלים מהנעשה בפועל.

על-פי עדויות עדכניות, השראת לידה בשבוע 37 להיריון היא רעיון רע ללא התוויה רפואית. השראת לידה בשבוע 41 הינה ההמלצה הנוכחית של ה-ACOG ומלווה בשיפור התוצאות ביילודים.

השראת לידה במועד (שבועות 39-40) תלויה בחלקה בסביבה ואינה מהווה חריגה מהטיפול הסטנדרטי. עוד ועוד עדויות מצטברות בנושא ובתי חולים שונים מנסים להבין את הנושא.

הנתונים אודות ניתוח קיסרי הם משכנעים, לפחות בחלק מהנסיבות, אך דרושים מחקרים נוספים להערכת התוצאות בנסיבות שונות במטרה לקבוע את המועד האופטימאלי להשראת לידה.

מתוך כנס ה-ACOG


לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • טיפול משולב ב-Relugolix משפר תפקוד ואיכות חיים בנשים עם אנדומטריוזיס (Fertil Steril)

    טיפול משולב ב-Relugolix משפר תפקוד ואיכות חיים בנשים עם אנדומטריוזיס (Fertil Steril)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Fertility & Sterility עולה כי טיפול משולב ב- Relugolix עם Estradiol ו-Norethisterone Acetate מלווה בירידה בכאב משנית לאנדומטריוזיס לאורך עד 104 שבועות, לצד שיפור בתפקוד ואיכות חיים בריאותית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה של טיפול משולב ב- Relugolix, הכולל Relugolix במינון 40 מ”ג, Estradiol במינון 1 מ”ג […]

  • תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    הוספת תכשיר אימונותרפי ניסיוני לכימותרפיה משפר הישרדות נשים עם סרטן שחלות מתקדם, כך עולה מתוצאות מוקדמות כפי שדווחו בהודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות. התכשיר IMNN-001 הינו וקטור פלזמיד דנ”א IL-12 בתוך מערכת ננו-חלקיקים, האפשרת הדבקת התא ולאחר מכן הפרשה קבועה של IL-12. מחקר OVATION 2 כלל נשים עם אבחנה חדשה של סרטן שחלות מתקדם. הנשים […]

  • האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Diabetes and its Complications מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי היסטוריה של סוכרת הריונית אינה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם או תמותה מכל-סיבה בנשים עם סוכרת מסוג 2. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם היסטוריה של סוכרת הריונית מלווה בסיכון מוגבר למחלת לב כלילית, […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר גלולה מסיסה ראשונה למניעת היריון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר גלולה מסיסה ראשונה למניעת היריון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר גלולה מסיסה ראשונה למניעת היריון לנשים עם קשיי בליעה, כך על פי הודעה של הסוכנות. הגלולה המסיסה המשולבת, הכוללת Norethindrone Acetate ו-Ethinyl Estradiol, קרויה Femlyv ואושרה לראשונה בארצות הברית למניעת הריון כטבלה הניתנת לבליעה בשנת 1968. ממנהל המזון והתרופות האמריקאי נמסר כי Femlyv הינה הגלולה למניעת […]

  • יולדת בסיכון גבוה שסובלת ממחלת TTP קיבלה טיפול באמצעות מולקולת ADAMTS13 בסורוקה

    יולדת בסיכון גבוה שסובלת ממחלת TTP קיבלה טיפול באמצעות מולקולת ADAMTS13 בסורוקה

    מחלת TTP מולדת ("ארגמנת של קרישה וחסר טסיות") היא הפרעת קרישה תרשתית נדירה בארעות של אחד למיליון,  שנוצרת בגלל מוטציה בגן של אנזים ADAMTS13 הגורמת לתהליך קרישה בלתי מבוקר בכלי דם קטנים, בעיקר במצבי דחק ביולוגים, כמו זיהום והריון. לאחרונה פותח טיפול חדש, מבוסס מולקולה מלאכותית של ADAMTS13 שניתן עד כה ל-4 נשים הרות בעולם, ומטופלת בסורוקה היתה הראשונה לקבל את הטיפול בארץ.

  • עדויות חדשות תומכות בקשר גנטי דו-כיווני בין מדד מסת גוף ותסמונת שחלות פוליציסטיות (J Clin Endocrinol Metab)

    עדויות חדשות תומכות בקשר גנטי דו-כיווני בין מדד מסת גוף ותסמונת שחלות פוליציסטיות (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה קשר בין מדד מסת גוף מוגבר ובין סיכון מוגבר לתסמונת שחלות פוליציסטיות; מנגד, חומרת תסמונת שחלות פוליציסטיות עשויה לתרום למדד מסת גוף גבוה יותר. בנשים עם השמנת-יתר ותסמונת שחלות פוליציסטיות שכיחות גבוהה של קשיי פוריות, רמז לכך שלמדד מסת הגוף השפעה על הפוריות […]

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסוכרת הריונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ריכוזי אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם ובאמצע ההיריון ובין הסיכון לאבחנה של סוכרת הריונית. החוקרים מדדו את ריכוזי אלבומין מסוכרר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה