בריאות הציבור-קידום בריאות

המלצות מעודכנות בנוגע לשימוש בפלואוריד בילדים קטנים (Pediatrics)

בהנחיות חדשות מטעםה-AAP (American Academy of Pediatrics) ממליצים המומחים על טיפול בפלאוריד בילדים קטנים מיד עם צמיחת שיניים. במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מפורטים עיקרי ההמלצות לילדים בכל שלב התפתחותי.

אעפ”י שאיגוד ה-AAP תמך בהנחיות חשיפה לפלואוריד מטעם ה-CDC משנת 2001, רק עתה האיגוד משלב המלצות אלו בהנחיותיו.

המומחים מסבירים כי לפלואוריד סיכון ותועלת בילדים, ועל רופאי ילדים להיות מודעים לסוגיות אלו, על-מנת להבטיח את הטיפול הרפואי הטוב ביותר לילדים.

עששת שיניים עודה המחלה הכרונית הנפוצה ביותר בילדים בארצות הברית. מחקר קודם ביסס את התועלת של פלואוריד בעצירת התקדמות המחלה.

לשימוש בפלואוריד אכן מספר חסרונות, כאשר הסיכונים המוכרים ביותר כוללים פלאורוזיס, הפרעה במינרליזציה מתחת לשטח הפנים וחורים בין אמיל השיניים. במהלך שני העשורים האחרונים נרשמה עליה בשכיחות פלאורוזיס, לאור העליה בשכיחות מקורות לפלואוריד וכעת השכיחות נעה סביב 41% מהמתבגרים בארצות הברית.

במקרים קלים, לפלואורוזיס ביטויים קליניים חסרי חשיבות קלינית עם כתמים על השיניים בלבד. במקרים בינוניים עד חמורים, הנדירים בארצות הברית, ייתכנו שינויים במבנה ופגיעה באנטומיה של שיניים טוחנות. עם זאת, הסיכון להתפתחות פלאורוזיס חולף ברובו עד גיל שמונה שנים.

פלואוריד עלול להיות רעיל גם עם חשיפה לכמויות גדולות מאוד. הכותבים משערים כי מנה רעילה של פלואוריד נעה סביב 5-10 מ”ג לק”ג משקל גוף. מסיבה זו, הם ממליצים על הגבלת הכמות הניתנת כל פעם לכמות שאינה עולה על אספקה במשך ארבעה חודשים והשגחה על השימוש בפלואוריד בילדים קטנים.

המלצות נוספות מטעם ה-AAP כוללות שימוש במשחת שיניים עם פלואור בכל הילדים, מיד עם הופעת השן הראשונה, ללא תלות בסיכון לעששת. עד גיל שלוש שנים כמות משחת השיניים המומלצת היא טיפה בגודל גרגר אורז ולאחר מכן, מומלצת כמות בגודל אפונה. על ההורים להקפיד על השימוש במשחת שיניים בילדים קטנים ולהשגיח ולסייע בצחצוח השיניים. ציפוי פלואוריד מומלץ כל 3-6 חודשים, החל מגיל הופעת שיניים.

השימוש בשטיפות פה על-בסיס פלואוריד, תכשירים הנמכרים ללא מרשם רופא, אינו מומלץ לילדים מתחת לגיל שש שנים, לאור הסיכון לבליעת כמות פלואוריד גדולה מהמומלץ.

Pediatrics. Published online August 25, 2014

לידיעה במדסקייפ

הערת המערכת:

מידע חשוב המקבל משמעות מיוחדת כעת בישראל  לאור ההחלטה השנויה במחלוקת של שרת הבריאות להפסיק את ההפלרה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישרו התוויה חדשה לטיפול בקרם Roflumilast בריכוז 0.15% כנגד אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית במבוגרים וילדים מגיל שש שנים ומעלה. המומחים מסבירים כי קרם Roflumilast, אשר פותח ע”י חברת Arcutis Biotherapeutics, הינו מעכב PDE-4 מקומי ללא-סטרואידים, אשר אושר בעבר בריכוזים גבוהים לטיפול בסבוריאה ופסוריאזיס רובדי. האישור הנוכחי מבוסס […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • מגמות עולמיות של משקל עודף והשמנת יתר בילדים ומתבגרים: סקירה סיסטמית ומטה אנליזה (JAMA Pediatrics)

    מגמות עולמיות של משקל עודף והשמנת יתר בילדים ומתבגרים: סקירה סיסטמית ומטה אנליזה (JAMA Pediatrics)

    סקירה סיסטמית ומטה אנליזה שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIACRICS עסקה בשכיחות משקל עודף והשמנת יתר בילדים ומתבגרים, גורמי הסיכון והתחלואה הנלווית. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את הסקירה ומוסיף מהערותיו.

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    בילדים עם אבחנה של דלקת ענביה (Uveitis) סיכון מוגבר משמעותית להתפתחות קטרקט, בהשוואה לאלו ללא התהליך הדלקתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. הסיכון המוגבר נותר על כנו לאורך תקופות מעקב שונות ובקבוצות שונות לפי גיל, מין ומוצא אתני. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגר TriNetX וכלל ילדים עם וללא […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה