בריאות הציבור-קידום בריאות

נגיף Norovirus אחראי ל-20% מהמקרים של גסטרואנטריטיס חדה ברחבי העולם (Lancet Infect Dis.)

מתוצאות מטה-אנליזה חדשה, שפורסמו בכתב העת Lancet Infectious Diseases, עולה כי נגיף Norovirus אחראי לכאחד מכל חמישה מקרים של גסטרואנטריטיס חדה ברחבי העולם, עדות לצורך בחיסונים או התערבויות מכוונות אחרות להפחתת שכיחות הזיהומים.

לדברי החוקרים, למרות ירידה משמעותית במהלך העשורים האחרונים, גסטרואנטריטיס חדה (שלשולים והקאות) מהווים את הגורם השני בשכיחותו מכלל המחלות הזיהומיות. Norovirus הינו גורם מוביל למקרים ספוראדים והתפרצויות של גסטרואנטריטיס חדה בכל קבוצות הגיל. במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את חשיבות הזיהום הנגיפי כגורם לגסטרואנטריטיס חדה ברחבי העולם.

הסקירה כללה 75 מחקרים שהתבססו על בדיקות PCR (Polymerase Chain Reaction) להערכת שיעורי ההימצאות של נגיף Norovirus בחולים עם גסטרואנטריטיס חדה. הם כללו מחקרים שנערכו באופן רציף במשך שנה אחת, באזור גיאוגרפי מסוים או אוכלוסיה מסוימת. מבין 187,336 חולים עם גסטרואנטריטיס חדה, שיעורי ההימצאות של Norovirus עמדו על 18%. בהשוואה לחולים מאושפזים, בהם שיעורי הימצאות Norovirus עמדו על 17%, תועדה מגמה להימצאות גבוהה יותר בקהילה (24%) ובמצבים אמבולטוריים (20%), אך ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

שיעורי ההימצאות היו גבוהים יותר במדינות מתפתחות עם שיעורי תמותה נמוכים (19%) ובמדינות מפותחות (20%), בהשוואה למדינות מתפתחות עם שיעורי תמותה גבוהים (14%, p=0.058). גיל החולים לא השפיע על שיעורי הימצאות הזיהום הנגיפי, וכך גם המעקב במהלך שנות הופעת זנים חדשים.

החוקרים כותבים כי מהנתונים עולה כי נגיף Norovirus הוא פתוגן האחראי לכחמישית מכלל המקרים של גסטרואנטריטיס חדה, ויש לשקול התערבויות מכוונות להפחתת היקף הזיהום, דוגמת חיסונים.

Lancet Infect Dis. Published online June 27, 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה