זיהומי סלמונלה שכיחים יותר באיזורים עירוניים (”הארץ”)

הבוקר דווח ב”הארץ” על מחקר ישראלי שנערך בבית החולים “אסף הרופא” ובדק את היקפי התחלואה בישראל מזיהום בחיידק הסלמונלה, הגורם להרעלת מזון. המחקר זיהה הבדלים משמעותיים בשיעורי התחלואה באיזורים שונים: שיעורים גבוהים באיזורי אוכלוסיה עירונית (בראש הרשימה פתח תקווה, ירושלים, אשקלון, באר שבע ותל אביב), לעומת שיעורים נמוכים יותר באזורי אוכלוסיה כפרית, כמו עמק יזרעאל ורמת הגולן. סיבה אפשרית אחת להבדלים בשיעורי התחלואה יכולה להיות הנטייה העירונית לסעוד יותר במסעדות ובמזנונים, המהווים גורם סיכון מוכר לזיהום בסלמונלה בפרט ולזיהומי חיידקים אחרים המועברים במזון בכלל.

לכתבה ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה