בריאות הציבור-קידום בריאות

כתיבה הבעתית מסייעת לחולים מסוימים עם תסמונת המעי הרגיז (מתוך ה- American Journal of Gastroenterology)

מאת ד”ר מיכל איזנשטט

מתוצאות מחקר שפורסם בירחון American Journal of Gastroenterology ב- 15 ביוני, עולה כי ביטוי תחושותיהם של חולי תסמונת מעי רגיז (IBS – irritable bowel syndrome) עשוי לסייע להם להקל על תסמיניהם.

מחקר זה הינו הראשון שבדק כתיבה הבעתית בחולי IBS, ותוצאותיו הן ראשוניות, אולם, הן תומכות בממצאים של מחקר מוקדם יותר שהדגים כי כתיבה כזו עשויה להועיל לפרטים מסוימים.

החוקרים מציינים כי בעבר הודגם כי כתיבה הבעתית סייעה לאנשים עם דיכאון, דלקת פרקים ריאומטית, כאב כרוני, יתר לחץ דם ואיידס.

במחקר הנוכחי 82 הנבדקים עם IBS דיווחו על שיפור בחומרת המחלה ובהתמודדות עם המחלה לאחר חודש ושלושה חודשים מתחילת הכתיבה .  לאחר שלושה חודשים הנבדקים ציינו גם שיפור באיכות חייהם.

לדברי המומחים, הימנעות מהתמודדות עם חוויות רגשיות עלולה להשפיע על תהליכים פיזיולוגיים.

היות ולחץ פסיכולוגי עלול לדכא את מערכת החיסון, והקשר בין המוח ומערכת העיכול הינו בעל חשיבות גדולה ב- IBS, חולי IBS מהווים מועמדים טובים לבדיקת השפעת כתיבה הבעתית על מחלתם.  יחד עם זאת, מציינים המומחים, אופן ביצוע המחקר עשוי להפוך את התוצאות למרשימות יותר ממה שהן בעצם.

במסגרת גיוס נבדקים למחקר פרסמו החוקרים באתרים קשורים מידע לגבי עבודתם העתידית, וכך גייסו רק נבדקים אשר מילאו אחר הוראות של כתיבה במשך 30 דקות במסגרת האינטרנט במהלך ארבעה ימים עוקבים.  אלו שביקשו להתנדב למחקר אך לא מילאו את דרישות הכתיבה שפורטו, שימשו כקבוצת ביקורת.

בעוד שהכותבים ציינו שליטה טובה יותר בתסמיניהם בהשוואה לאלו שהשתייכו לקבוצת הביקורת, יתכן כי מדובר בקבוצה בעלת מוטיבציה גבוהה יותר מלכתחילה, או בנבדקים שהאמינו יותר בכוחה המרפא של הכתיבה.

החוקרים אמנם מודעים לצורך בהמשך מחקר בנושא, אך מדגישים כי שיטות טיפול פסיכולוגיות עבור IBS הופכות ליותר ויותר פופולאריות.

היות וטיפול פסיכולוגי דורש זמן רב יותר והוצאות כספיות, כתיבה הבעתית באמצעות האינטרנט מציעה לחולי IBS עזרה עצמית ועשויה להפחית את הפניות למערכת הבריאות הכרוכות בהפרעה כרונית זו.

Am J Gastroenterol 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד מלווה בשיפור הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס ורקטום לא-נתיח עם פיזור כבד; עם זאת, ההשפעה על ההישרדות הכוללת ושיעורי ההישנות לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על תוצאות מבטיחות בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס […]

  • גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Cancer עולה כי דלף מהשקה, מחלות לב וכלי דם וסוכרת הינם גורמי סיכון אפשריים להיצרות בהשקה של הוושט בחולים לאחר כריתת וושט. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון גורמי סיכון להיצרות בהשקה בחולים עם סרטן וושט לאחר כריתת וושט. היצרות בהשקה הינה הסיבוך ארוך הטווח הנפוץ ביותר בחולים לאחר […]

  • הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת Nature Mental Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים המפתחים סוכרת מסוג 1 במהלך הילדות מצויים בסיכון מוגבר למספר הפרעות פסיכיאטריות בשלב מאוחר יותר בחייהם, כולל הפרעות חרדה ושימוש בחומרים. מחקרים קודמים הדגישו את הקשר בין הפרעות פסיכיאטריות ובין סוכרת במגוון קבוצות גיל, אך אלו כללו הגדרה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה