בריאות הציבור-קידום בריאות

סבבים תכופים של האחיות מצמצם את השימוש באורות קריאה (American Journal of Nursing)

ממחקר חדש עולה כי סבבי אחיות קבועים, המבוצעים אחת לשעה או שעתיים, עשויים לסייע לצמצם את השימוש באורות הקריאה ע”י החולים, וכן מעלים את הבטיחות ותחושת שביעות הרצון של המטופלים.

מטרת המחקר היתה לזהות באיזו תדירות משתמשים המטופלים באורות הקריאה לאחיות ואם סבבי אחיות אחת ל-1-2 שעות יצמצמו את השימוש באורות הקריאה. החוקרים בדקו גם את ההשפעה של סבבים תכופים יותר על שביעות הרצון של המטופלים ועל מספר הפנילות, כמדד לבטיחות.

לדברי החוקרים, עניין תדירות הסבבים משתנה מאוד בין בית חולים לבית חולים ומבוסס על נהלי בית החולים. החוקרים טוענים כי אחיות סיפרו להם כי במצב נורמלי, סבבים מבוצעים באקראי במקרה הטוב ולרוב בתגובה לאינטראקציה מתוזמנת, כמו מתן תרופות, או תגובה לבקשת חולה.

המחקר בן 6 שבועות כלל 27 יחידות אחיות מ-14 בתי חולים ברחבי ארה”ב. 15 יחידות כללו סבבים של אחת ל-1-2 שעות (כפי שנקבע ע”י בית החולים) ויתר 12 בתי החולים שימשו כביקורות.

סבב בשעה הוגדר כסבב אחיות שבוצע אחת לשעה בין השעה 6 בבוקר ו-10 בלילה, ופעם בשעתיים בין 10 בלילה ו-6 בבוקר. לחלופין, בית החולים יכל לבחור בסבב בשעתיים, שבוצע אחת לשעתיים במהלך כל היממה. במשך השבועיים הראשונים נבדקו התנאים המקוריים, ובין שבוע 2 ושבוע 6, בוצעו פרוטוקולי סבב בשעה או בשעתיים.

בזמן הסבבים, צוות האחיות עקב אחר פרוטוקול שהוגדר מראש וכלל רשימה של 12 הנחיות ובהן הערכת רמת הכאב של החולה, הצעת סיוע לשימוש בשירותים, הצבת פריטים שונים בהישג ידו של המטופל (טלויזיה, שלט רחוק, פח זבל ומים), והבטחה לחולה שישובו בתוך 1-2 שעות (בתלות בפרוטוקול).

הן פרוטקול של סבב בשעה והן פרוטוקול סבב בשעתיים הביאו לירידה בתכיפות השימוש באורות הקריאה, הגבירו את שביעות הרצון של המטופלים מטיפול האחיות והורידו את מספר הנפילות.

הירידה המשמעותית בשימוש באורות קריאה זוהתה הן תחת פרוטוקול סבב בשעה (p=0.007) והן עבור פרוטוקול סבב בשעתיים (p=0.06) לאורך 3 התקופות ביום ועבור מרבית הקטגוריות העיקריות. לדוגמא, 4527 קריאות נעשו בשל חשש רפואי גדול במהלך השבועיים הראשונים של המחקר, אך לאחר שהתחילו לבצע סבב אחד בשעה ירד מספר הקריאות ל-3398 במהלך שבועות 3-4 ו-2986 קריאות במהלך שבועות 5-6.

בנוסף, הן פרוטקול סבב בשעה והן פרוטוקול סבב בשעתיים הביאו לעליה משמעותית במדדי שביעות הרצון של המטופלים, שנמדדו בסולם של 1 עד 100, ומספר הנפילות של החולים ירד משמעותית (p=0.01).

מהמאמר עולה כי בתחילה האחיות הביעו חשש באשר לשאלה מי יבצע את הסבבים האינטנסיבים יותר. אולם, בסיום המחקר, הן היו שבעות רצון יותר מהזמן הנוסף שהיה להן לטפל בחולים, כמו גם לבצע משימות אחרות.

החוקרים טוענים כי לא הופתעו מהתוצאות, מניסיונם, חולים אינם מאמינים שבודקים אותם בתכיפות מספקת בזמן אישפוזם. הנהגת סבבים כל 1-2 שעות מספקת לחולה מגע על בסיס קבוע עם הצוות הרפואי, כך שכל צרכיו מקבלים מענה.

אולם, החוקרים מצאו כי נדרשה אחות אחראית חזקה לתכנן את הסבבים ולכפות היענות ואת עבודת הצוות הדרושה.

במאמר מערכת נכתב כי התוצאות הגיוניות, שכן חולה שירצה להתקלח או להשתמש בשירותים וזקוק לסיוע להגיע לשם, עשוי לנסות להגיע לשם בעצמו, דבר המעלה את הסיכון לנפילה.

העורכת היתה מופתעת לטובה מתגובת צוות האחיות לפרוטוקולים. חוסר זמן היא אחת הסיבות השכיחות ביותר שאחיות מעלות כהסבר להעדר השינויים בטיפול השגרתי.

Am J Nursing. 2006;106(9):744-753

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום בנשים תחת טיפול הורמונאלי חליפי, כאשר טיפול ב-Tibolone לווה בסיכון מוגבר משמעותית למחלה הממארת.  עם זאת, היקף העלייה בסיכון הוא קטן וככל הנראה חסר חשיבות קלינית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים רבים דיווחו כי טיפול […]

  • הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    במבוגרים עם השמנת-יתר המצליחים לרדת במשקל גופם נרשמה ירידה בסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע השמנה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל נתונים אודות 105,472 מבוגרים עם השמנה ובחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות ממרפאת קליבלנד בין 2000 עד 2022. נתוני מדד מסת גוף נאספו אודות כל משתתף והחוקרים […]

  • ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Arthroplasty דווח על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בעלויות טיפול גבוהות יותר וסיכון מוגבר לסיבוכים ניתוחיים, כולל שבר סביב מפרק תותב ועירויים, בהשוואה לניתוח קונבנציונאלי להחלפת מפרק הירך. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל נתונים אודות כ-1.2 מיליון חולים (גיל […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי משלב פעילות גופנית עם טיפול ב-Liraglutide מהווה גישה יעילה להפחתת משקל המשמרת את צפיפות העצם באתרים בעלי חשיבות קלינית. החוקרים מדנמרק השלימו ניתוח משני של תוצאות מחקר אקראי קודם שכלל 195 חולים (גיל ממוצע של 42.82 שנים) עם השמנת-יתר וללא סוכר, אשר קיבלו טיפול להפחתת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה