Calcium Intake From Dairy Products Linked to Reduced Ovarian Cancer Risk

The risk of ovarian cancer is significantly reduced among women with a high intake of calcium derived from dairy products, according to a report in the July 15th issue of the American Journal of Epidemiology.

Dr. Marc T. Goodman from the University of Hawaii, Honolulu, and colleagues collected dietary data on 588 women with ovarian cancer and 607 controls, average 54.8 years of age. The consumption of all dairy products was associated with a significant reduction in the risk for ovarian cancer.

This was true for all types of milk except whole milk, Dr. Goodman’s team found. They also found a similar reduction in risk for the consumption of lactose and calcium, “although these nutrients were highly correlated.”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה