פסיכיאטריה

טיפול ב-Brexipiprazole משפר אי-שקט בחולים עם מחלת אלצהיימר (JAMA Neurol)

טיפול ב- Brexipiprazoleהוביל לירידה משמעותית באי-שקט לאורך 12 שבועות במבוגרים עם מחלת אלצהיימר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אחד ההיבטים בטיפול בחולים עם מחלת אלצהיימר נוגע לתסמיני אי-שקט, המהווים אתגר טיפולי משמעותי. על-פי נתונים קודמים, כמחצית מהחולים עם דמנציה משנית למחלת אלצהיימר סובלים מאי-שקט.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הבטיחות, יעילות וסבילות Brexipiprazole במבוגרים בגילאי 55-90 שנים עם אי-שקט על-רקע מחלת אלצהיימר.

המחקר הרב-מרכזי, אקראי, כפל-סמיות, נערך בין מאי 2018 ועד יוני 2022 ב-123 אתרים באירופה וארצות הברית. מדגם המחקר כלל 345 חולים (גיל ממוצע של 74 שנים; 56.5% נשים) שחולקו באקראי ביחס 2:1 לקבלת Brexipiprazole (228 חולים) או פלסבו (117 חולים) למשך 12 שבועות, כאשר אלו בזרוע הטיפול חולקו עוד באקראי לקבלת מינונים קבועים של 2 מ”ג ביום או 3 מ”ג ביום ביחס 1:2.

תוצא הסיום העיקרי היה השינוי במדד CMAI (או Cohen-Mansfied Agitation Inventory) מתחילת המחקר ועד לאחר 12 שבועות עם Brexipiprazole במינון 2 או 3 מ”ג, בהשוואה לפלסבו, תוך הערכת בטיחות הטיפול.

מהתוצאות עולה כי שיעורי השלמת המחקר עמדו על 86.3% בזרוע הטיפול ב- Brexipiprazole ועל 88.9% בזרוע הפלסבו. החוקרים מדווחים על שיפור מובהק סטטיסטית בזרוע הטיפול ב- Brexipiprazole לעומת אלו בזרוע הפלסבו במדד CMAI (שינוי ממוצע של 22.6- בזרוע Brexipiprazole לעומת שינוי ממוצע של 17.3- בזרוע הפלסבו).

מנתונים נוספים עלה כי היארעות אירועים חריגים על-רקע הטיפול לא עלו על 5% עם Brexipiprazole או עם פלסבו. שיעור המשתתפים שהפסיקו את ההשתתפות במחקר בשל אירועים חריגים עמד על 5.3% בזרוע Brexipiprazole ועל 4.3% בזרוע הפלסבו.

מדובר במחקר הראשון המוכיח את יעילות Brexipiprazole בשיפור כל אחד משלושת תסמיני אי-שקט: התנהגות אגרסיבית, התנהגות גופית לא-אגרסיבית ואי-שקט מילולי. עדויות אלו יסייעו לרופאים, בני משפחה ומטפלים לקבל החלטה מושכלת באשר לטיפול הטוב ביותר בחולים המתמודדים עם הפרעה זו.

JAMA Neurol, Oct 2023

לידיעה ב-Healio

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה