פסיכיאטריה

היעילות והבטיחות של Lemborexant בנשים מבוגרות עם אינסומניה (Menopause)

במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Lemborexant (דייויגו) נסבל היטב ומשפר את איכות השינה לאורך זמן בנשים בגיל העמידה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אינסומניה הינה הפרעה נפוצה בנשים בגיל העמידה. Lemborexant הינו אנטגוניסט תחרותי של קולטן לאורקסין אשר נבחן בתת-קבוצה של נשים בגילאי 40-58 שנים במחקר E2006-G000-303 (או SUNRISE-2).  מדובר במחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, שכלל 949 נשים מבוגרים עם אינסומניה.

במהלך תקופת הטיפול, המשתתפות נטלו פלסבו או Lemborexant במינון 5 מ”ג או 10 מ”ג למשך שישה חודשים. בשלב השני של המחקר, משתתפות בזרוע Lemborexant המשיכו במינון הטיפול ואלו בזרוע הפלסבו חולקו באקראי לקבלת Lemborexant במינון 5 מ”ג או 10 מ”ג. ההערכות כללו את מדדי עייפות ושינה וכן את האירועים החריגים משנית לטיפול התרופתי.

תת הקבוצה של נשים בגיל העמידה כלל 280 מבין 949 המשתתפות,, מהן 90 היו בזרוע הפלסבו, 28.3% נטלו Lemborexant במינון 5 מ”ג ו-34.3% נטלו Lemborexant במינון 10 מ”ג. לאחר שישה חודשים, חציון השינויים בחביון תחילת שינה היה קצר ב-17.9 דקות בזרוע הפלסבו, 20.7 דקות בזרוע Lemborexant במינון 5 מ”ג ו-30.4 בזרוע Lemborexant במינון 10 מ”ג.

לאחר שישה חודשים, השינויים הממוצעים בעירות סובייקטיבית לאחר תחילת שינה עמדו על 37.0-, 50.1- ו-54.5-, בזרוע הפלסבו, Lemborexant במינון 5 מ”ג, או Lemborexant במינון 10 מ”ג, בהתאמה (p=NS), כאשר היתרונות של הטיפול נותרו לאורך 12 חודשים.

החוקרים מדווחים על שיפור גדול יותר במדדי Insomnia Severity Index ו-Fatigue Severity Scale עם Lemborexant לעומת פלסבו לאחר שישה חודשים; היתרונות של הטיפול נותרו לאורך 12 חודשים.

מרבית האירועים החריגים על-רקע הטיפול התרופתי היו בדרגת חומרה קלה-עד-בינונית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי טיפול ב- Lemborexant נסבל היטב והביא לשיפור לאורך זמן במדדי שינה בנשים בגיל העמידה.  לאור זאת, הטיפול עשוי לשמש כאפשרות טיפול בנשים בגיל העמידה עם אינסומניה.

Menopause, Aug 2023

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה