פסיכיאטריה

תוצאות מבטיחות ל-Psilocybin כנגד אנורקסיה נרבוזה (Nature Medicine)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Nature Medicine עולות תוצאות מבטיחות ל- Psilocybin במינון 25 מ”ג בשילוב עם תמיכה פסיכולוגית בטיפול בחולים עם אנורקסיה נרבוזה, כאשר ממצאי המחקר מעידים כי מדובר בגישת טיפול בטוחה ונסבל היטב להקלה על הפרעת האכילה.

מדגם המחקר כלל 10 נשים שענו על קריטריוני DSM-5 להגדרת אנורקסיה נרבוזה או הפוגה חלקית בהפרעת האכילה. גילאי המשתתפות נע בין 18 עד 40 שנים ומדד מסת הגוף הממוצע עמד על 19.7 ק”ג/מ2.

לאחר מנה יחידה של Psilocybin במינון 25 מ”ג, לא תועדו שינויים משמעותיים קלינית בתרשימי אק”ג, סימנים חיוניים, בדיקות מעבדה או אובדנות. כל האירועים החריגים המדווחים היו בדרגה קלה ותאמו לתסמינים אופייניים משנית ל- Psilocybin, דוגמת כאב ראש זמני, בחילות ועייפות.

הטיפול ב- Psilocybin לווה בירידה ברמות חרדה ועיסוק-יתר בענייני אוכל, אכילה וצורך גוף לאחר חודש אחד של מעקב אחר המטופלות.  עוד נרשמה ירידה בכל הנוגע לחששות בענייני משקל לאחר חודש (p=0.036) ולאחר שלושה חודשים (p=0.04), עם השפעה בהיקף בינוני-עד-גדול.

החוקרים מדווחים על הקלה בחשש בנוגע לצורת הגוף לאחר חודש אחד (p=0.036), אך לא לאחר שלושה חודשים (p=0.081).

מהנתונים עולה כי 4 מבין 10 נשים (40%) חוו ירידה משמעותית קלינית במדדי הפרעת אכילה לאחר שלושה חודשים, המקבילה להפוגה בפסיכופתולוגיה של הפרעת האכילה. עם זאת, החוקרים מזהירים כי ההשפעות על הפסיכופתולוגיה של הפרעת האכילה היו מאוד וריאביליות.

בממוצע, שינויים במדד מסת הגוף לא היו משמעותיים לאורך שלושה חודשים לאחר טיפול ב- Psilocybin. עם זאת, בחמש נשים תועדה עליה במדד מסת הגוף לאחר שלושה חודשים, אשר נעה בין 0.4 ק”ג/מ2 ועד 1.2 ק”ג/מ2.

בסיכומו של דבר, הטיפול ב- Psilocybin הדגים השפעה משמעותית בעיניי המשתתפות; 80% תיארו את הטיפול כאחת מחמש החוויות המשמעותיות ביותר בחייהן; 90% דיווחו על תחושה חיובית יותר באשר למהלך חייהן; 70% מהמשתתפות דיווחו על שינוי בזהות האישית ובאיכות החיים הכוללת.

רוב רובן של המשתתפות מחקר (90%) חשו כי לא היה די במתן מנה יחידה של התרופה.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים על תגובה משמעותית לטיפול חד-פעמי ב- Psilocybin בתת-קבוצה של נשים עם אנורקסיה נרבוזה. מדובר בממצאים משמעותיים לאור העובדה כי אפשרויות הטיפול הזמינות באוכלוסייה זו הן מוגבלות מאוד, מובילות לשיפור מתון בלבד בתסמינים ומתמקדות במשקל ובשיקום תזונתי ללא התייחסות לפסיכופתולוגיה ברקע. אעפ”י כן, מאחר ומדובר במחקר קטן בשלב 1 ובתווית-פתוחה, מדובר בממצאים מוקדמים, שאינם חד-משמעיים.

Nature Medicine, July 24, 2023

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה