פסיכיאטריה

ההשפעה של מדד מסת גוף ורגישות לאינסולין על תפקוד קוגניטיבי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Obesity)

במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש להערכת הקשר בין מדד מסת הגוף ורגישות לאינסולין ובין התפקוד הקוגניטיבי בחולים עם סוכרת מסוג 2 בשלב מוקדם עולה כי מדד מסת גוף גבוה יותר ורגישות נמוכה יותר לאינסולין מלווה בתוצאות קוגניטיביות טובות יותר. עם זאת, כאשר נבחנו במקביל מדד מסת הגוף והרגישות לאינסולין, נותר רק הקשר בין מדד מסת הגוף ובין התפקוד הקוגניטיבי.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין מדד מסת גוף ורגישות לאינסולין ובין התפקוד הקוגניטיבי בחולים עם סוכרת מסוג 2. החוקרים השלימו ניתוח חתך של נתוני הבסיס במחקר GRADE (או Glycemic Reduction Approaches in Diabetes: a Comparative Effectiveness Study). מדד מסת הגוף שימש כסמן להשמנה ומדד Matsuda Index שימש כסמן לרגישות לאינסולין. מבחנים קוגניטיביים כללו את Verbal Learning Test, כמו גם את מבחן Digit Symbol Substitution Test ומבחני Animal Fluency.

מדגם המחקר כלל 5,018 משתתפים שהשלימו הערכות קוגניטיביות (גיל ממוצע של 56.7 שנים, 36.4% נשים).

מהנתונים עולה כי מדד מסת גוף גבוה יותר ורגישות לאינסולין נמוכה יותר לוו בתוצאות טובות יותר במבחנים להערכת זיכרון ושטף דיבור. במודלים שכללו במקביל את מדד מסת הגוף וגם רגישות לאינסולין, רק מדד מסת גוף גבוה יותר לווה בתוצאות קוגניטיביות טובות יותר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על תפקוד קוגניטיבי טוב יותר בחולים עם סוכרת מסוג 2 עם מדד מסת גוף גבוה יותר. עם זאת, דרושים מחקרים נוספים במטרה להבין טוב יותר את המנגנונים בבסיס הקשר הנ”ל.

Obesity, June 27, 2023

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה