פסיכיאטריה

אחד מכל חמישה ילדים סובל מהפרעות אכילה (JAMA Pediatrics)

למעלה מאחד מכל חמישה ילדים ברחבי העולם מצוי בסיכון להתפתחות הפרעות אכילה דוגמת בולימיה, אנורקסיה, או אכילה בולמוסית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 63,181 מתבגרים בגילאי 6-18 שנים מ-16 מדינות במטרה לקבוע את השכיחות של אכילה לא-מסודרת. הילדים במחקר היו ללא אבחנה קודמת של הפרעה פסיכיאטרית או מחלה גופנית ולא נכללו נתונים מתקופת הקורונה.

שאלוני Sick, Control, One, Fat, Food (או SCOFF) שימשו להערכת הפרעות אכילה, כאשר מענה חיובי לשתי שאלות ומעלה העיד על אכילה לא-מסודרת וחשה להפרעת אכילה. להלן חמש השאלות שנכללו בשאלון:

  1. האם גרמת לעצמך להקיא מאחר וחשת מלא באופן לא-נוח?
  2. האם את חושש מאובדן שליטה בנוגע לכמות שאתה אוכל?
  3. האם ירדת לאחרונה למעלה מ-8 ק”ג בתקופה של שלושה חודשים?
  4. האם אתה חושב שאתה שמן כאשר אחרים טוענים כי אתה רזה מדי?
  5. האם לדעתך מזון שולט בחייך?

בסיכומו של דבר, 22% מהילדים השיבו בחיוב לשתי שאלות, או יותר. שיעור הילדים עם אכילה לא-מסודרת צפוי להיות גבוה עוד יותר, מאחר והילדים עשויים להסתיר תסמינים לאור תחושת בושה או סטיגמטיזציה.

הממצאים מהווים שינוי דרמטי לעומת הערכות קודמות לפיהן 2.7% מאלו בגילאי 13-18 שנים סובלים מהפרעות אכילה במהלך גיל ההתבגרות.

במחקר הנוכחי מצאו החוקרים כי 30% מהבנות סבלו מאכילה לא-מסודרת, בהשוואה ל-17% מהבנים. כאשר החוקרים בחנו את התגובות לפי גיל, שיעור הילדים עם אכילה לא-מסודרת עלה ב-20% בין הגילאים 10 עד 18 שנים.

הממצאים בנוגע לילדים שכבר היו עם מדד מסת גוף גבוה מאשרים מחקר קודם לפיו ילדים כבר סובלים מדפוסי אכילה לא-מסודרים כאשר הם מנסים לרדת במשקל.

למרות שמרבית המתבגרים המפתחים הפרעות אכילה אינם מדווחים על בעיות קודמות של עודף משקל, חלק מהמתבגרים עשויים לפרש לא נכון את המשמעות של דפוסי אכילה בריאים ולאמץ התנהגות לא-בריאה (לדוגמא, לוותר על ארוחות על-מנת להשיג חסר קלורי), העשויה להוביל להתפתחות הפרעות אכילה.

ממצאי המחקר מעידים על הצורך של הורים, מטפלים ואנשי צוות רפואי לשמור על דרגת חשד גבוהה לתסמיני אכילה לא-מסודרת בילדים מאחר ואלו עשויים להיות קשורים עם הסיכון להתפתחות הפרעת אכילה קלינית. התסמינים להם יש לשים לב כוללים דיאטה להפחתת משקל, אכילה בולמוסית, הקאות יזומות, פעילות גופנית מופרזת ושימוש במשלשלים או משתנים.

JAMA Pediatrics, Feb 2023

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    בילדים עם אבחנה של דלקת ענביה (Uveitis) סיכון מוגבר משמעותית להתפתחות קטרקט, בהשוואה לאלו ללא התהליך הדלקתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. הסיכון המוגבר נותר על כנו לאורך תקופות מעקב שונות ובקבוצות שונות לפי גיל, מין ומוצא אתני. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגר TriNetX וכלל ילדים עם וללא […]

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה