פסיכיאטריה

התועלת של Aducanumab בטיפול במחלת אלצהיימר (מתוך הודעת חברות Biogen ו-Eisai)

מוקדם יותר השנה דיווחו חברות התרופות Biogen ו-Eisai כי הן מבטלות את שני המחקרים בשלב 3 להערכת התכשיר הניסיוני Aducanumab לטיפול במחלת אלצהיימר, לאור העדר תועלת בניתוח ביניים של הממצאים. עם זאת, באופן מפתיע, נתונים חדשים מהמחקרים עשויים לשנות את פני הדברים.

Aducanumab הינו נוגדן חד-שבטי הומאני המצוי בשלבי פיתוח לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת. חברות Biogen ו-Eisai שיתפו פעולה בפיתוח התרופה משנת 2017. בחודש מרץ החברות הודיעו על ניתוח ביניים של ממצאי מחקר ENGAGE (1,647 חולים) ו-EMERGE (1,638 חולים), מהם עלה כי Aducanumab אינה צפויה להיות בעלת ערך מוסף משמעותי, בהשוואה לפלסבו.

ניתוח הנתונים היה זמין בסוף חודש דצמבר בשנת 2018 וכלל 1,748 מכלל המשתתפים אשר השלימו את 18 חודשי המחקר. המחקרים הופסקו ב-21 במרץ, 2019. עם זאת, נתונים נוספים התקבלו לאחר הפסקת המחקר עבור קבוצה גדולה של משתתפים והצביעו על תוצאות שונות מהתחזיות שהתבססו על ניתוחי הנתונים בשלב מוקדם יותר.

בהצהרה שפורסמה מטעם יצרניות התרופה, ניתוח חדש של נתוני מחקר EMERGE העיד כי התרופה למעשה ענתה על התוצא העיקרי של הפחתה משמעותית בהידרדרות קלינית, כולל תפקוד קוגניטיבי ויכולת תפקודית.

מהתוצאות החדשות עולה כי בהשוואה למשתתפים בקבוצת הפלסבו, בחולים במחקר EMERGE אשר קיבלו מינון גבוה של תרופת המחקר נרשמה ירידה בהידרדרות קלינית מתחילת המחקר ועד לאחר 78 שבועות, כפי שנקבע לפי סולם Clinical Dementia Rating Scale-Sum of Boxes.

עוד מדווחים החוקרים על ירידה גדולה יותר משמעותית בהידרדרות לפי תת-מדד AD Assessment Scale-Cognitive Subscale ומדד AD Cooperative Study-Activities of Daily Living, Mild Cognitive Impairment Version.

הן בקבוצת הטיפול במינון נמוך והן באלו שטופלו במינון גבוה נרשמה ירידה בנגעי עמילואיד לאחר 26 ו-78 שבועות, כפי שנקבע על-בסיס בדיקות הדמיה.

למרות שמחקר ENGAGE לא ענה על התוצא העיקרי של המחקר, הנתונים מתת-הקבוצה שטופלה במינונים גבוהים יותר של התרופה תמכו בממצאי מחקר EMERGE.

מהחברות נמסר כי לאחר התייעצות עם מנהל המזון והתרופות האמריקאי, הם השיבו את הבקשה לאישור התרופה. במידה והטיפול יאושר, אזי Aducanumab תשמש כטיפול הראשון להפחתת הידרדרות קלינית עקב מחלת אלצהיימר ותהיה התרופה הראשונה שהדגימה כי הסרת עמילואיד ביתא מובילה לתוצאות קליניות טובות יותר.

מתוך הודעת חברות Biogen ו-Eisai

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גן חדש למחלת הפרקינסון (EAN 2024)

    גן חדש למחלת הפרקינסון (EAN 2024)

    גן חדש למחלת פרקינסון בגיל מוקדם זוהה, תגלית שמומחים מאמינים כי תהיה לה השלכות קליניות חשובות בעתיד הלא רחוק, כך עולה מכנס האקדמיה האירופאית לנוירולוגיה 2024

  • עדויות חדשות תומכות בבטיחות ויעילות Rimegepant במבוגרים עם מיגרנה וגורמי סיכון למחלות לב וכלי דם (Pain Ther)

    עדויות חדשות תומכות בבטיחות ויעילות Rimegepant במבוגרים עם מיגרנה וגורמי סיכון למחלות לב וכלי דם (Pain Ther)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pain and Therapy מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Rimegepant (נורטק) מהווה טיפול בטוח ונסבל היטב במבוגרים עם מיגרנה וגורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, כולל אלו בסיכון בינוני-עד-גבוה למחלות לב וכלי דם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גורמי סיכון קרדיווסקולאריים עלולים להגביל את אפשרויות הטיפול כנגד מיגרנה. […]

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; הטיפול המתקדם (2)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; הטיפול המתקדם (2)

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; אינסולינים ארוכי טווח (3)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; אינסולינים ארוכי טווח (3)

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; טכנולוגיות (4)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; טכנולוגיות (4)

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה