פסיכיאטריה

פסיכותרפיה בשילוב MDMA להקלה על תסמיני תסמונת דחק בתר-חבלתית (מתוך כנס ה-ASCP)

הוספת MDMA (Methylenedioxymethamphetamine), המוכר גם בשם אקסטזי, לטיפול פסיכותרפי אינטנסיבי, הוביל להקלה בתסמיני דחק בתר חבלתית (Posttraumatic Stress Disorder), ללא תלות בגורם, כך עולה מנתונים שישה מחקרים בשלב 2, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Clinical Psychopharmacology.

מנהל המזון והתרופות האמריקאי העניק לאחרונה מעמד של טיפול פורץ דרך ל-MDMD כתוספת לפסיכותרפיה במבוגרים עם תסמונת דחק בתר-חבלתית. פסיכותרפיה בשילוב MDMA כוללת שלושה מפגשי הכנה ללא-תרופות, במשך 90 דקות כל אחד. לאחר מכן נערכים שניים או שלושה מפגשי פסיכותרפיה (8 שעות) במהלכם ניתן MDMA, אלו נערכים במרווח של חודש אחד. המפגשים ארוכים במטרה לאפשר לחולים להיכנס עמוק לתוך הטראומה שלהם, בתמיכת צוות מטפל.

ששת המחקרים כללו 107 משתתפים עם PTSD כרוני, בכולם תועד מדד של 50 בסולם CAPS-4 (Clinical Administered PTSD Scale). החולים חולקו באקראי לטיפול פעיל עם MDMA או פלסבו ופסיכותרפיה.

הנתונים הצביעו על ירידה משמעותית במדדים הכוללים בסולם CAPS-4 מתחילת המחקר בקרב חולים בקבוצת ההתערבות.

בקבוצת הפלסבו, שכללה 31 חולים, 23% לא ענו עוד על קריטריוני PTSD; בקבוצת ההתערבות, 72 חולים (53%) לא ענו עוד על הקריטריונים להגדרת תסמונת דחק בתר-חבלתית. בנוסף, בקרב המטופלים ב-MDMA תועד שיפור משמעותי בדיכאון ובאיכות השינה.

הגורם לתסמונת דחק בתר-חבלתית, בין אם מדובר היה בטראומת מלחמה, התעללות בילדות או תקיפה מינית, לא השפיע על תוצאות הטיפול.

באופן מרשים, בביקור המעקב לאחר 12 חודשים, 68% מהמשתתפים לא ענו על קריטריוני PTSD, עדות להשפעה הממושכת של גישת הטיפול החדשה הנ”ל. בנוסף, המשתתפים דיווחו על שיפור בתוצאים נוספים, כולל מערכות יחסים, יעילות בעבודה או יכולת לשוב לעבודה.

מתוך כנס ה-American Society of Clinical Psychopharmacology

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה