פסיכיאטריה

יעילות טיפול להפסקת עישון בחולים פסיכיאטריים (מתוך הכנס השנתי ה-28 מטעם ה-AAAP)

במהלך הרצאה במסגרת הכנס השנתי ה-28 מטעם ה-American Academy of Addiction Psychiatry הסבירו מומחים כי חלה התקדמות בכל הנוגע לטיפול בתלות בטבק בקרב חולים עם הפרעות פסיכיאטריות ותלות בחומרים, הודות להבנה טובה יותר של הבטיחות והיעילות של גישות הטיפול. אעפ”י כן, סוגיית תלות בטבק לעיתים קרובות אינה נכללת בהערכה פסיכיאטרית.

לדברי החוקרים, במשך שנים רבות, עישון נסבל היטב ואף זכה לעידוד בתנאים פסיכיאטריים. עם זאת, חולים פסיכיאטריים לעיתים מעוניינים בהפסקת עישון, בדומה לאוכלוסיה הכללית.

תכנית טיפול אינטנסיבי כנגד טבק פותחה ע”י חוקרים מטקסס. דיווח ראשוני אודות 600 מעשנים עם מחלות פסיכיאטריות שהשתתפו בתכנית בין 2016-2017 הדגים תוצאות מרשימות. התכנית כללה שילוב של ייעוץ אינטנסיבי, שמונה מפגשים בני 30 דקות, טיפול תרופתי למשך שישה חודשים וטיפול חליפי לניקוטין, שניתנו במידת הצורך מעבר לשלושת החודשים הסטנדרטיים.

כל המשתתפים אובחנו עם ממאירות או החלימו לאחרונה מממאירות. החולים סבלו ממחלות פסיכיאטריות שונות, כולל דיכאון, חרדה, תסמונת דחק בתר-חבלתית ואינסומניה. הם קיבלו טיפול בו-זמנית לעישון ולמחלות הפסיכיאטריות, אלא אם נדרש תחילה טיפול לתסמינים הפסיכיאטריים.

מהממצאים הראשוניים עלה כי שיעורי הפסקת עישון עמדו על 49% לאחר 8-10 שבועות טיפול; שיעורים אלו עמדו על 45% לאחר שישה חודשים. שיעורי הפסקת עישון היו גבוהים יותר משמעותית מהמקובל באוכלוסיה פסיכיאטרית, בהם לרוב שיעורי הפסקת עישון לאחר שישה חודשים נעו סביב 10-15%. 

חשוב לציין כי לא תועדו הבדלים מובהקים בדרגת הימנעות מעישון בין נבדקים ללא אבחנות פסיכיאטריות ואלו עם הפרעה פסיכיאטרית יחידה.

שיעורי הפסקת עישון היו מעט נמוכים יותר בקרב אלו עם שתי הפרעות פסיכיאטריות, או יותר (35%); שיעור זה עלה ל-45% לאחר טיפול והתייצבות של חולים עם הפרעות פסיכיאטריות.

בשורה התחתונה, מסבירים החוקרים, יש לבחור בגישה הטובה ביותר עבור המטופל הפרטני. במידה ואינם מוכנים לשני האתגרים, יש להתחיל בטיפול הפסיכיאטרי ולהוסיף טיפול להפסקת עישון כאשר החולים חשים מוכנים לכך.

מתוך הכנס השנתי ה-28 מטעם ה-AAAP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network עולה כי מתן Buprenorphine בזריקה מהווה גישה בטוחה לטיפול בחולים עם הפרעה קלה משנית לשימוש באופיואידים ותסמינים מינימאליים עד קלים של גמילה מאופיואידים (Opioid Use Disorder). המחקר נערך בארבע מחלקות לרפואה דחופה לטיפול במבוגרים עם הפרעת שימוש באופיואידים בדרגה בינונית-עד-חמורה ומדדי COWS (או Clinical Opiate Withdrawal Scale) של […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • ההשפעה של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר בידוד ורידי הריאה (Int J Cardiol)

    ההשפעה של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר בידוד ורידי הריאה (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי עישון סיגריות מלווה בסיכון מוגבר להישנות פרפור פרוזדורים לאחר בירור ורידי הריאה, עם עדות לסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים התקפי וקבוע. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים מאסיה הצביעו על תוצאות סותרות בכל הנוגע להשפעה הקלינית של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה