פסיכיאטריה

הערכת הקשר בין צריכת אלכוהול ובין הסיכון למחלות לב וכלי דם שונות (BMJ)

צריכה מתונה של אלכוהול מלווה בסיכון מופחת של רק חלק ממחלות לב וכלי דם, ולא כולן, בהשוואה לאי-שתיית אלכוהול כלל או צריכה מופרזת של אלכוהול, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מבריטניה, שפורסמו בכתב העת BMJ.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין צריכת אלכוהול ובין מחלות לב וכלי דם ברזולוציה גבוהה יותר, ע”י הערכת ההתייצגות הראשונית של 12 מחלות כלי דם פריפריים, לבביות, צרברווסקולאריות או בטניות לפי חמש קטגוריות צריכת אלכוהול.

הנתונים מבוססים על מחקר עוקבה שהתבסס על רשומות ממוחשבות, אשפוזים לבתי חולים ותמותה בין השנים 1997-2010 (חציון משך מעקב של שש שנים). החוקרים אספו מידע אודות 1,937,360 מבוגרים (51% נשים), בגילאי 30 שנים ומעלה, ללא מחלות לב וכלי דם בתחילת הדרך.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים 12 ביטויים תסמיניים נפוצים של מחלות לב וכלי דם, כולל אנגינה יציבה כרונית, אנגינה לא-יציבה, אוטם חד של שריר הלב, תמותה עקב מחלת לב כלילית, אי-ספיקת לב, מוות כלילי פתאומי/דום לב, אירוע איסכמי חולף, אירוע מוחי איסכמי, דימום תת-עכבישי ותוך-מוחי, מחלת עורקים היקפית ומפרצת אבי עורקים בטני.

במהלך המעקב תועדו 114,859 חולים עם אבחנה של מחלת לב וכלי דם חדשה. אי-שתיית אלכוהול לוותה בסיכון מוגבר לאנגינה לא-יציבה (יחס סיכון של 1.33), אוטם שריר הלב (1.32), מוות כלילי (1.56), אי-ספיקת לב (1.24), אירוע מוחי איסכמי (1.12), מחלת כלי דם היקפית (1.22) ומפרצת אבי עורקים בטני (1.32), בהשוואה לצריכת אלכוהול מתונה (צריכה של 21/3 ו-14/2 יחידות בגברים ובנשים, בהתאמה).

צריכת אלכוהול מופרזת (מעל הצריכה המקובלת בהנחיות) לוותה בסיכון מוגבר למוות כלילי (יחס סיכון של 1.21), אי-ספיקת לב (1.22), דום לב (1.50) אירוע איסכמי חולף (1.11), אירוע מוחי איסכמי (1.33), דימום תוך-מוחי (1.37) ומחלת עורקים היקפית (1.35), אך לוותה בסיכון מופחת לאוטם שריר הלב (0.88) או אנגינה יציבה (0.93).

החוקרים מסכמים וכותבים כי קיים קשר הטרוגני בין היקף צריכת אלכוהול ובין ההתייצגות של מחלות לב וכלי דם שונות. לממצאים אלו השלכות חשובות בכל הנוגע לייעוץ למטופלים בנושא ומחקרים עתידיים.

BMJ 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי איסכמי בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר TAVI (מתוך Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי איסכמי בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר TAVI (מתוך Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה גורמי סיכון לאירוע מוחי איסכמי בחולים עם הופעת פרפור פרוזדורים בחולים לאחר TAVI (או Transcatheter Aortic Valve Implantation) כוללים היסטוריה של תסחיף סיסטמי קודם או טיפול באנטגוניסטים לוויטמין K לפני הפרוצדורה לטיפול במסתם הוותין. בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר TAVI שלקחו חלק במחקר ENVISAGE-TAVI […]

  • האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    מעבר לתזונה עתירת פירות, ירקות, אגוזים, קטניות, דגנים מלאים ומוצרי חלב דלי-שומן ודלה בנתרן, משקאות ממותקי-סוכר ובשר אדום ומעובד עשויה להפחית שומן כבדי, רקמת שומן תת-עורית ורקמת שומן ויסראלי בחולים עם סוכרת, בפרט באלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים […]

  • תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי תוספי שמן דגים ורמות גבוהות של חומצות שומן אומגה שלוש רב-בלתי-רוויות, בפרט DHA (או Docosahexaenoic Acid), מלווים בסיכון נמוך יותר לסיבוכים וסקולאריים בחולים עם סוכרת מסוג 2. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לשמן דגים השפעה חיובית על בריאות כלי הדם באוכלוסייה הכללית, אך […]

  • מינון מופחת של Edoxaban מפחית סיכון לדימום בקשישים עם פרפור פרוזדורים (JAMA Cardiology)

    מינון מופחת של Edoxaban מפחית סיכון לדימום בקשישים עם פרפור פרוזדורים (JAMA Cardiology)

    הפחתת מינון Edoxaban ל-30 מ”ג בחולים בגילאי 80 שנים ומעלה עם פרפור פרוזדורים עשוי להפחית את הסיכון לאירועי דמם מג’ורי, ללא עליה בסיכון לאירועים איסכמיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology. החוקרים השלימו מחקר כפל-סמיות שכלל 21,105 חולים עם פרפור פרוזדורים. בניתוח המשני נכללו קרוב ל-3,000 מבוגרים בגילאי 80 שנים ומעלה, […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: האם אכילה של מזון מתועש מעלה את הסיכון למחלת לב, סרטן ותמותה?

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: האם אכילה של מזון מתועש מעלה את הסיכון למחלת לב, סרטן ותמותה?

    ברוכות וברוכים הבאים לפינה נוספת של “שבירת מיתוסים ברפואה”. בפינה הפעם פרופ’ רז משתף מאמר מה-BMJ שמצא שאכילת מזון מתועש אמנם עלולה להעלות את הסיכון לתמותה, אבל לאו דווקא מסיבות קרדיווסקולריות כצפוי… עם זאת, פרופ’ רז חוזר ומדגיש כי מזון מתועש הוא עדיין גורם הסיכון המשמעותי ביותר להשמנה בלדים, ונקשר לעליה בסיכון לסוכרת ולתמותה לבבית.  […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה