פסיכיאטריה

הטיפול ב-Varenicline עשוי לשפר תפקוד קוגניטיבי בחולי סכיזופרניה (Schizophr Res)

מתן Varenicline (צ’מפיקס), המשמשת להפסקת עישון, מובילה לשיפור תפקוד קוגניטיבי במטופלים לא-מעשנים עם ובלי סכיזופרניה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש מרץ בכתב העת Schizophrenia Research.

המחקר האקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, הינו חלק מיוזמה גדולה יותר של חוקרי CAMH. במחקר המוקדם יותר, החוקרים מצאו כי הטיפול ב- Varenicline הפחית ליקויים בזיכרון עבודה מרחבי, מדד להערכת תפקוד קוגניטיבי. הממצאים זוהו לאחר שחולי סכיזופרניה הפסיקו לעשן.

מדגם המחקר כלל 30 משתתפים, 15 עם סכיזופרניה ו-15 ללא הפרעה פסיכיאטרית. המשתתפים טופלו ב- Varenicline במינון 0 מ”ג, 15 מ”ג, או 1 מ”ג, פעמיים ביום, למשך שלושה ימים, באופן מאוזן לאורך שלושה שבועות עוקבים, עם הפסקה בת שבוע בין שבועות מינון בחולי סכיזופרניה לא-מעשנים ובביקורות ללא הפרעה פסיכיאטרית.

במהלך שבועות אלו, המשתתפים הגיעו לבדיקות להערכת תפקוד קוגניטיבי. התוצא העיקרי הוגדר כ-VSWM (Visuospatial Working Memory). התוצאות משקפות את הממצאים מאחר הצהריים של הבדיקה הקוגניטיבית השלישית, כאשר רמות Varenicline בדם היו הגבוהות ביותר.

כאשר החוקרים בחנו את הקורלציה בין רמות Varenicline בפלזמה ובין התפקוד הקוגניטיבי במשימות VSWM, הם זיהו מספר ממצאים מעניינים. ראשית, בחולי סכיזופרניה התפקוד היה טוב יותר כאשר רמות Varenicline הקבילו למינונים הנמוכים יותר של התרופה. בקבוצת הביקורת, ההיפך היה הנכון, כאשר תוצאות VSWM וזיכרון מילולי היו טובות יותר כאשר רמות Varenicline הקבילו למינונים הגבוהים יותר של התרופה.

עם זאת, בשתי הקבוצות תועדו רמות נמוכות מהצפוי בדם עם המינון הנמוך ושונות משמעותית עם מינון גבוה של Varenicline.

החוקרים מדגישים כי המחקר היה קטן וקצר מדי בכדי לזהות סימנים לאירועים חריגים נוירו-פסיכיאטריים. למרות זאת, מנהל המזון והתרופות האמריקאי הסיר לאחרונה את אזהרת קופסא שחורה שהייתה מצורפת לתווית Varenicline על-בסיס ממצאי מחקר EAGLES.

Schizophr Res. Published online March 10, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty עולה כי בחולים עם דיכאון שטופלו בנוגדי-דיכאון במהלך שישה חודשים לפני ניתוח החלפה מלאה של הירך או הברך תועד שיפור גדול יותר בתוצאות לאחר שנתיים, בהשוואה לחולים עם דיכאון שלא קיבלו טיפול בנוגדי-דיכאון טרם ההתערבות הניתוחית. החוקרים מאוסטרליה השלימו מחקר רטרוספקטיבי שהתבסס על נתונים אודות 1,792 […]

  • מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network עולה כי מתן Buprenorphine בזריקה מהווה גישה בטוחה לטיפול בחולים עם הפרעה קלה משנית לשימוש באופיואידים ותסמינים מינימאליים עד קלים של גמילה מאופיואידים (Opioid Use Disorder). המחקר נערך בארבע מחלקות לרפואה דחופה לטיפול במבוגרים עם הפרעת שימוש באופיואידים בדרגה בינונית-עד-חמורה ומדדי COWS (או Clinical Opiate Withdrawal Scale) של […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • ההשפעה של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר בידוד ורידי הריאה (Int J Cardiol)

    ההשפעה של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר בידוד ורידי הריאה (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי עישון סיגריות מלווה בסיכון מוגבר להישנות פרפור פרוזדורים לאחר בירור ורידי הריאה, עם עדות לסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים התקפי וקבוע. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים מאסיה הצביעו על תוצאות סותרות בכל הנוגע להשפעה הקלינית של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה