פסיכיאטריה

שיעור גבוה של שימוש בבנזודיאזפינים במבוגרים וקשישים בארצות הברית ללא אבחון פסיכיאטרי (Journal of the American Geriatrics Society)

נעה גינזבורג BSc

מחקר חדש בדק את שיעור התחלת והמשך השימוש בבנזודיאזפינים במבוגרים הניתן במרפאות על ידי רופאים שאינם פסיכיאטרים, וניסה לזהות אילו תת- אוכלוסיות נמצאות בסיכון להתחלת או המשך שימוש בבנזודיאזפנים. מדובר במחקר חתך שנערך בין 2007-2010 (National Ambulatory Medical Care Survey). החוקרים מצאו כי מעט מאוד מהמטופלים שקיבלו או המשיכו את הטיפול עברו אבחון פסיכיאטרי או הופנו לטיפול פסיכיאטרי.

משתתפי המחקר היו מבוגרים שביקרו במרפאות חוץ אצל רופאים שאינם פסיכיאטרים ושקיבלו מרשם חדש או מילוי מרשם של בנזודיאזפנים (98,818 משתתפים בסך הכל). החוקרים מדדו מה היה שיעור הביקורים שקשורים לתרופה מתוך כלל הביקורים במרפאות לפי גיל המטופלים ולפי שיעור הביקורים השנתי במרפאה לכל 1000 מטופלים בקהילה. בהמשך, צמצמו החוקרים את גיל המטופלים שנכללו בסקירה לכאלו מעל 65 והכניסו קריטריונים דמוגרפיים, קליניים ושל מאפייני הביקור במרפאה כדי להשוות את הביקורים של מטופלים בבנזודיאזפנים לבין אלו שלא משתמשים בתרופה, כמו גם של משתמשים חדשים לעומת משתמשים הממשיכים בטיפול.

היחס הכללי של ביקורים הקשורים לשימוש בתרופה נע בין 3.2 אחוזים בגילאי 18-34 לעומת 6.6 אחוזים במבוגרים בני 80 או יותר (95% CI, 2.7-3.7 ו-5.8-7.6, בהתאמה).  היחס של ביקורים הקשורים לשימוש מתמשך בתרופה עלה עם הגיל, עד ל-90.2% במבוגרים בני 80 ומעלה (86.2-93.1). שיעור הביקורים מבוסס האוכלוסיה נע בין 61.7 (50.7-72.7) לכל 1000 בני אדם באוכלוסית המבוגרים הצעירים ועד ל-463.7(385.4-542.0) במבוגרים בני 80 או יותר.

רק 16 אחוזים (13.5-18.8) מהמטופלים הממשיכים בטיפול אובחנו בעבר על ידי מומחה של בריאות הנפש. מבין כל המטופלים בתרופה, פחות מאחוז (0.4-1.8) הופנו או טופלו על ידי פסיכיאטר, ו-10% קיבלו במקביל טיפול באופיאודים (95% CI, 7.2-13.3) .

החוקרים מסכמים כי בארצות הברית, מעט מאד מהמטופלים בבנזודיאזפנים אכן עוברים אבחון פסיכיאטרי או מופנים לטיפול מומחה. הם מדגישים כי למרות מידע מאומת לגבי הסיכונים הקשורים במתן בנדוזיאזפנים לאוכלוסיה המבוגרת, כמו גם חלופות טיפול יעילות גם בחולים כרונים, רופאים ממשיכים לרשום את התרופה לקשישים.

J Am Geriatr Soc. 2016;64(12):2546-2553. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty עולה כי בחולים עם דיכאון שטופלו בנוגדי-דיכאון במהלך שישה חודשים לפני ניתוח החלפה מלאה של הירך או הברך תועד שיפור גדול יותר בתוצאות לאחר שנתיים, בהשוואה לחולים עם דיכאון שלא קיבלו טיפול בנוגדי-דיכאון טרם ההתערבות הניתוחית. החוקרים מאוסטרליה השלימו מחקר רטרוספקטיבי שהתבסס על נתונים אודות 1,792 […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; הטיפול המתקדם (2)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; הטיפול המתקדם (2)

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; אינסולינים ארוכי טווח (3)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; אינסולינים ארוכי טווח (3)

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; טכנולוגיות (4)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; טכנולוגיות (4)

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה