פסיכיאטריה

הערכת אופן תפישת ההשפעה הממכרת של ניקוטין בצעירים (Pediatrics)

למרות שינויים במגמות עישון בקרב צעירים בשנים האחרונות מסיגריות המכילות טבק לסיגריות אלקטרוניות, הפוטנציאל הממכר של ניקוטין נותר על כנו, עובדה שיש להדגיש בדיונים אודות הסיכון עם צעירים וההורים שלהם.

מהעדויות עולה כי ככל שהחשיפה לניקוטין מתחילה בגיל צעיר יותר במהלך החיים, כך הסיכוי לגמילה יורד, לצד עליה בכמות הנצרכת. מרבית המבוגרים עם תלות בטבק (עד 90%) החלו לעשן לפני גיל 18 שנים. הכותבים מציינים כי ככל שילדים מתחילים לעשן מוקדם יותר, כך הסיכון להמשך עישון בבגרות גדול יותר.

כשני שליש מהילדים שהחלו לעשן בכיתה ו’, לדוגמא, הפכו למעשנים קבועים כמבוגרים. לשם השוואה, 46% מהצעירים שהחלו לעשן בכיתה יא’ היו מעשנים קבועים בבגרות.

בנוסף, בהשוואה למבוגרים מעשנים, צעירים נדרשים לכמות רבה יותר של נסיונות הפסקת עישון לפני הצלחת גמילה מעישון. בנוסף, רק כ-4% מהמעשנים בגילאי 12-19 שנים מצליחים להפסיק לעשן כל שנה.

למרות שסיגריות אלקטרוניות משווקות כאמצעי להפסקת עישון, אין עדויות ברורות התומכות בטענות אלו.

המסר העולה מהמחקר הוא כי אין מחלוקת כי ניקוטין הוא ממכר מאוד, ולא מדובר רק בסיגריות אלא בכל המוצרים האחרים המשווקים לצעירים וכוללים מרכיבים בעלי השפעה על הטעם.

Pediatrics. 2017;173:e1-e13

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    קווים מנחים חדשים מציעים כי סגירה טרנסקטטרית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) עשויה להיות עדיפה על פני סגירה כירורגית בפגים עם פגות קיצונית הזקוקים להנשמה מלאכותית, כך פורסם ב-Journal of Perinatology. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • קולכיצין עשוי לשמש כטיפול יעיל כנגד אפטות בילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society for Pediatric Dermatology)

    קולכיצין עשוי לשמש כטיפול יעיל כנגד אפטות בילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society for Pediatric Dermatology)

    קולכיצין מהווה אפשרות טיפול יעילה במרבית הילדים עם Complex Aphthous Stomatitis (או CAS), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Society for Pediatric Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי CAS בילדים לרוב מטופל מקומית עם טיפול תומך, אשר לעיתים קרובות אינו יעיל. אין מידע רב אודות המחלה ואפשרויות הטיפול בה בילדים, כאשר […]

  • טיפול אנטיביוטי אמפירי פומי מול תוך-ורידי בילדים ובני נוער עם זיהומי עצם ופרק: מחקר ארצי מבוקר עם הקצאה רנדומלית מדנמרק (The Lancet)

    טיפול אנטיביוטי אמפירי פומי מול תוך-ורידי בילדים ובני נוער עם זיהומי עצם ופרק: מחקר ארצי מבוקר עם הקצאה רנדומלית מדנמרק (The Lancet)

    מחקר ארצי מבוקר עם הקצאה רנדומלית שנערך בדנמרק בין השנים 2020-2023 ופורסם לאחרונה בLANCET לבריאות הילד והמתבגר, בדק את יעילות ובטיחות התחלת טיפול אנטיביוטי פומי מול התחלת טיפול אנטיביוטי תוך-ורידי בילדים ובני נוער עם זיהומי עצם/פרק לא מסובכים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • מה בין יתר לחץ דם אימהי ובין הסיכון לפזילה בילדים? (JAMA Netw Open)

    מה בין יתר לחץ דם אימהי ובין הסיכון לפזילה בילדים? (JAMA Netw Open)

    בילדים לאימהות עם יתר הפרעת יתר לחץ דם בהיריון (Hypertensive Disorder in Pregnancy) ייתכן סיכון מוגבר להפרעת עיניות נפוצות, כולל פזילה, פזילה החוצה לסירוגין ואקסופוריה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. קדם-רעלת היריון ולחץ דם שאינו מאוזן היטב עלולים להיות מלווים בסיכון הגדול ביותר להפרעות אלו. מחקר העוקבה כלל 3,117 […]

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה