פסיכיאטריה

הנחיות חדשות בנושא טיפול אנטי-פסיכוטי בחולי דמנציה (Am J Psychiatry)

הנחיות חדשות מטעם ה-APA (American Psychiatric Association) מתמקדות בשימוש מושכל בתרופות אנטי-פסיכוטיות לטיפול באי-שקט או פסיכוזה בחולי דמנציה.

ההמלצות מבוססות הראיות קוראות להערכת תסמינים פסיכולוגיים והתנהגותיים של דמנציה, פיתוח תכנית טיפול מקיפה, השלמת ניתוח סיכון/תועלת לפני מתן טיפול אנטי-פסיכוטי ושימוש מושכל בתרופות ולפרק זמן מוגבל.

כל הצהרה בהנחיות מדורגת לפי מערכת GRADE. “המלצה” (מצוינת בספרה 1 לאחר ההצהרה) מעדידה על ביטחון כי התועלת של ההתערבות עולה בבירור על הנזקים. “הצעה” (מצוינת בספרה 2 לאחר ההצרה) מעידה על חוסר ודאות באשר למאזן נזק-תועלת. לכל המלצה מצורפת גם דרגת העדויות התומכות בהצהרה, גבוהה (A), בינונית (B), או נמוכה (C).

ההנחיות כוללות 15 המלצות ספציפיות בנוגע לשימוש בתרופות אנטי-פסיכוטיות לטיפול באי-שקט או פסיכוזה בחולי דמנציה:

1.      יש להעריך את החולים לקביעת סוג, תדירות, חומרת, דפוס ותזמון התסמינים (1C).

2.      יש להעריך את החולים להערכת כאב וגורמים הפיכים אפשריים אחרים התורמים לתסמינים, כמו גם גורמים דוגמת סוג דמנציה, העשויים להשפיע על בחירת הטיפול (1C).

3.      בחולי דמנציה עם אי-שקט או פסיכוזה, יש להעריך את התגובה לטיפול באמצעות מדדים כמותיים (1C).

4.      יש לפתח תכנית טיפול מקיפה הכוללת התערבויות תרופתיות ולא-תרופתיות (1C).

5.      יש להשתמש בתרופות אנטי-פסיכוטיות לא-דחופות רק כאשר תסמיני אי-שקט ופסיכוזה הם חמורים, מסוכנים ו/או גורמים מצוקה משמעותית למטופל (1B).

6.      יש לסקור את התגובה הקלינית להתערבויות לא-תרופתיות לפני שימוש לא-דחוף בתרופות אנטי-פסיכוטיות לטיפול באי-שקט או פסיכוזה בחולי דמנציה (1C)

7.      טרם התחלת טיפול לא-דחוף בתרופות אנטי-פסיכוטיות, יש להעריך ולדון עם החולה/משפחה/מקבלי החלטות באשר לסיכונים והתועלת  האפשריים (1C).

8.      במידה ומאזן סיכון/תועלת נוטה לטובת טיפול אנטי-פסיכוטי לתסמינים התנהגותיים/פסיכולוגיים בחולי דמנציה, יש להתחיל בטיפול במינון נמוך ולהעלות מינון למנה היעילה הנמוכה ביותר הנסבלת (1B)

9.      במקרה של הופעת תופעות לוואי בעלות משמעות קלינית, יש לסקור את הסיכון והתועלת האפשריים של טיפול אנטי-פסיכוטי במטרה לקבוע אם יש מקום להפחית מינון ולהפסיק את הטיפול התרופתי (1C).

10.  במידה ואין תגובה קלינית משמעותית לאחר 4 שבועות למינון הולם, יש להפחית ולהפסיק את הטיפול התרופתי (1B).

11.  בחולה עם תגובה חיובית לטיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות, החלטה באשר לשינוי מינון תתקבל בהתאם לדיווח המטופל (במידה וזמין) או מקבל החלטות עבור המטופל, בן משפחה, או מטפל אחר (1C).

12.  בחולה עם תגובה הולמת של תסמינים התנהגותיים/פסיכולוגיים לטיפול אנטי-פסיכוטי, יש לנסות ולהפחית ולהפסיק את הטיפול בתוך 4 חודשים מהתחלת הטיפול, אלא אם המטופל חווה הישנות של התסמינים בנסיון קודם להפחית את הטיפול (1C).

13.  בחולה בו מפחיתים את מינון הטיפול האנטי-פסיכוטי, יש להעריך את התסמינים כל חודש במהלך הפחתת המינון ולפחות כל ארבעה חודשים לאחר הפסקת הטיפול, במטרה לזהות סימנים להישנות (1C).

14.  בהעדר דליריום, במידה ויש התוויה לטיפול תרופתי אנטי-פסיכוטי לא-דחוף, אין מקום לשימוש ב-Haloperidol כטיפול קו-ראשון (1B).

15.  אין להשתמש בטיפול אנטי-פסיכוטי ארוך טווח, הניתן בזריקה, אלא אם יש התוויה אחרת לטיפול להפרעה פסיכוטית כרונית נלוות.

Am J Psychiatry. Published online May 1, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה