פסיכיאטריה

מה בין רמות CRP ובין מצוקה פסיכולוגית ודיכאון במבוגרים? (Arch Gen Psychiatry)

בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהם עולה קשר בין רמות מוגברות של CRP (C-Reactive Protein) ובין סיכון מוגבר למצוקה פסיכולוגית ודיכאון באוכלוסייה הכללית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הפתוגנזה של דיכאון אינה מובנת במלואה, אך מחקרים רומזים כי דלקת סיסטמית בדרגה נמוכה תורמת להתפתחות דיכאון. במסגרת המחקר הם ביקשו לבחון את הקשר בין רמות מוגברות של CRP ובין מצוקה פסיכולוגית ודיכאון.

הם ערכו מחקר חתך וניתח פרוספקטיבי של רמות CRP בארבע קטגוריות, על-בסיס נתונים משני מחקרים מבוססי-אוכלוסייה, Copenhagen General Population ו-Copenhagen City Heart, עם סך כולל של כ-73,000 גברים ונשים בגילאי 20-100 שנים.

החוקרים בחנו את הנוכחות של מצוקה פסיכולוגית באמצעות שני דיווחים עצמיים ודיווח על נטילת נוגדי-דיכאון, מרשמים לטיפול בנוגדי-דיכאון ואשפוזים בשל דיכאון.

ממחקר חתך עלה קשר בין רמות מוגברות של CRP ובין סיכון מוגבר למצוקה פסיכולוגית ודיכאון. באשר לדיווחי עצמי על נטילת נוגדי-דיכאון, יחס הסיכויים עמד על 1.38 עם רמות CRP בטווח 1.01-3.00 מ”ג לליטר, על 2.02 עם ערכים של 3.01-10.00 מ”ג לליטר ועל 2.70 עם רמות של למעלה מ-10.00 מ”ג לליטר, בהשוואה לרמות בטווח 0.01-1.00 מ”ג לליטר.

באשר למתן מרשם לנוגדי-דיכאון, יחסי הסיכון המקבילים עמדו על 1.08, 1.47 ו-1.77, בהתאמה; באשר לאשפוזים בשל דיכאון, יחסי הסיכון עמדו על 1.30, 1.84 ו-2.27, בהתאמה.

בניתוח הפרוספקטיבי זוהה קשר בין רמות CRP מוגברות ובין סיכון מוגבר לאשפוזים בשל דיכאון.

החוקרים מסכמים וכותבים כי קיים קשר בין רמות מוגברות של CRP ובין סיכון מוגבר למצוקה פסיכולוגית ודיכאון באוכלוסייה הכללית.

Arch Gen Psychiatry. 2012

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה