פסיכיאטריה

השימוש ב- varenicline(צ’מפיקס) לא מעלה את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים חמורים (BMJ)


במחקר עוקבה שנערך בדנמרק ובדק את הקשר בין אירועים קרדיווסקולאריים חמורים לבין השימוש ב- varenicline (צ’מפיקס) בהשוואה ל- bupropion להפסקת עישון, לא מצאו החוקרים עליה בסיכון לסבול מאירועים לבביים במטופלים שנטלו varenicline.


קבוצת חוקרים מדנמרק בדקה האם ל- varenicline (צ’מפיקס) קשר לעליה בסיכון לאירועים לבביים חמורים, בהשוואה לתרופת ה- bupropion ,המיועדות שתיהן להפסקת עישון. המחקר נערך בין השנים 2007-2012 וכלל משתמשים חדשים בתרופות, כשבכל קבוצת תרופה למעלה מ-17,000 משתתפים. החוקרים בחנו את נתונים לגבי מרשמי התרופות של המטופלים אל מול היארעות מקרים שונים של אירועים לבביים כמו גם בחינת הנתונים לערפלנים פוטנציאליים בין הרישומים, והעריכו את הסיכון היחסי לאירועים לבביים.

התוצאות העיקריות שנבדקו כחצי שנה מתחילת הטיפול היו מקרים של תסמונת כלילית חריפה, שבץ איסכמי או מוות מסיבות קרדיווסקולריות, כל אחד מהמקרים בפני עצמו וכן בשילוב אירועים.

חמישים ושבעה אירועים לבביים חמורים נרשמו בקבוצה שנטלה varenicline (6.9 מקרים לכל 1000 שנות אדם), אל מול שישים מקרים בקבוצת ה- bupropion(7.1 מקרים לכל 1000 שנות אדם). הסיכון היחסי לאירוע חמור היה 0.96. בניתוח משני שערכו, מצאו החוקרים כי הסיכון לסבול מאירוע לבבי חמור לא היה שונה משמעתית בין מטופלים שסבלו בעבר ממחלות לב (1.24) לעומת אלה שלא סבלו בעבר ממחלות לב (0.83).

לסיכום, המחקר לא  מצא סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים חמורים כמו תסמונת כלילית חריפה, שבץ איסכמי או מוות קרדיווסקולארי בשימוש ב- varenicline, בהשוואה ל- bupropion.

למחקר ב-BMJ


( BMJ 2012;345:e7176 )

הערת מערכת: לאחרונה דיווחנו על כך שה-FDA עידכן בנוגע לבטיחות של הצ’מפיקס, תוך המלצה שלא להפסיק הטיפול ללא התייעצות עם הרופא, וכן לקיחה בחשבון שהפסקת עישון לכשעצמה מפחיתה באופן משמעותי את הסיכון הקרדיווסקולרי ארוך הטווח.

לכתבה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה