פסיכיאטריה

איגוד הפסיכיאטרים האמריקאי העניק את אישורו ל-DSM-5 (מתוך הודעת ה-APA)

הקריטריונים האבחנתיים הסופיים של המהדורה החמישית של ה-DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) אושרו ע”י ה-APA (American Psychiatric Association).

בהצהרה שפורסמה מטעם האיגוד, נמסר כי חבר הנאמנים הודיע על אישור סדרת הקריטריונים. האישור מהווה הצבעת אמון ב-DSM-5.

ברקע מסבירים המומחים כי ה-DSM-5 פותח בעזרת מיטב המומחים בתחום וסקירה מקיפה של הספרות הרפואית ומחקרים מקוריים, עם בניית המדריך במטרה לייצג בצורה הטובה ביותר את הנתונים המדעיים העדכניים.

לפי ה-APA, המהדורה האחרונה תכלול מספר הפרעות פסיכיאטריות הדומה למספר ההפרעות שפורסמו במהדורה DSM-IV.

בהודעת האיגוד נמסר כי המהדורה העדכנית של המדריך תכלול הבנייה מחדש של 20 הפרקים, בהתאם לקשר הנראה בין הפרעה אחת לשנייה, כפי שבא לידי ביטוי בדמיון בנטייה להפרעות ובמאפייני התסמינים.

המדריך החדש לא יכלול את המערכת המולטי-אקסיאלית הנוכחית, לטובת תיעוד לא-אקסיאלי של האבחנות, שישלב את הצירים שהיו מוכרים קודם לכן כציר I, II ו-III, עם גורמים פסיכו-סוציאליים וקונטקסטואליים ומוגבלות.

הקריטריונים להפרעות מהספקטרום של אוטיזם ישולבו עתה במספר אבחנות מ-DSM 4, כולל Autistic Disorder, Asperger’s Disorder, Childhood Disintegrative Disorder ו-Pervasive Developmental Disorder, לתוך אבחנה של Autism Spectrum Disorder ב-DSM-5, במטרה לסייע באבחנה מדויקת ועקבית יותר של ילדים עם אוטיזם.

הפרעת אכילה מסוג Binge Eating תעבור מנספח B של DSM-4: Criteria Sets and Axes Proveded for Further Study לחלק השני ב-DSM-5. השינוי נועד לייצג טוב יותר את התסמינים וההתנהגויות של חולים עם הפרעות אלו.

הפרעות בבקרת מצב רוח ייכללו ב-DSM-5 לאבחנה של ילדים עם אי-שקט ממושך ואירועים חוזרים של התפרצויות, שלוש פעמים בשבוע ומעלה, למשך למעלה משנה. האבחנה נועדה להתייחס לחשש בנוגע לאבחנת-יתר וטיפול-יתר בהפרעה דו-קוטבית בילדים.

Excoriation, המוכרת גם כ-Skin Picking Disorder, היא חדשה ב-DSM-5 ותיכלל בפרק העוסק בהפרעה טורדנית-כפייתית והפרעות נלוות.

הפרעת אגירה (Hoarding) היא גם חדשה ב-DSM-5. לפי ה-APA, הוספתה ל-DSM נתמכת בעדויות מדעיות באשר להפרעה זו. ההפרעה תסייע באפיון חולים עם קשיים ממושכים בסילוק או פרידה מחפצים, ללא קשר לערכם האמיתי. ההתנהגותי לרוב מלווה בהשפעה מזיקה רגשית, גופנית, חברתית, כלכלית ואף חוקית הן עבור החולה והן עבור בני משפחתו.

הקריטריונים להפרעה פדופילית נותרו ללא שינוי מ-DSM-4, אך שם ההפרעה יעודכן מפדופיליה להפרעות פדופילית.

הפרעת דחק בתר-חבלתית תיכלל בפרק חדש ב-DSM-5 בנושא Trauma and Stressor Related Disorder. מדריך DSM-5 מעניק תשומת לב רבה יותר לתסמינים התנהגותיים המלווים PTSD ומציעה ארבעה צברים אבחנתיים נפרדים במקום שלושה.

המדריך החדש יבחין בין ההבדלים בין צער ודיכאון ויכיר באבל כגורם דחק פסיכוסוציאלי חמור, העשוי להקדים אירוע דיכאון מג’ורי המתחיל זמן קצר לאחר אובדן אדם אהוב.

המדריך החדש ירחיב את הקריטריונים להפרעות למידה, במטרה לייצג הפרעות נפרדות הפוגעות ברכישת שפה והשימוש בשפת דיבור, קריאה, כתיבה או מתמטיקה.

לסיום, ה-DSM-5 ישלב קטגוריות של התמכרות ותלות בחומרים. מה-APA נמסר כי הקריטריונים הקודמים להפרעות שימוש בחומרים דרשו רק תסמין אחד בעוד שבמדריך החדש הפרעה קלה דורשת 2-3 תסמינים.

מתוך הודעת ה-APA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית ממארת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי העומס הפסיכולוגי של מלנומה עורית עשוי להשפיע על מכלול הטיפול בחולים, כולל היענות לטיפול, סיכויי הישנות ותמותה. עם זאת, אין נתונים רבים אודות השכיחות וגורמי הסיכון לחרדה ודיכאון באוכלוסיית […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הטיפול ב- Donanemab, תכשיר כנגד-עמילואיד, הניתן פעם כעירוי תוך-ורידי אחת לחודש למבוגרים עם מחלת אלצהיימר תסמינית בשלב מוקדם, כולל ליקוי קוגניטיבי קל או דמנציה קלה עם הוכחה פתולוגית לעמילואיד. המומחים מסבירים כי Donanemab אחת לחודש הינו הטיפול הראשון והיחיד כנגד נגעי עמילואיד עם הוכחות התומכות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה