פסיכיאטריה

עדויות נוספות קושרות בין שימוש בקנאביס ובין סכיזופרניה (Front Psychiatry)

שימוש בקנאביס מוביל לפגיעה קוגניטיבית זמנית באנשים שאינם סובלים מהפרעות פסיכוטיות, ובסופו של דבר עשוי להוביל לפסיכוזה ארוכת-טווח, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהדורת אוקטובר של כתב העת Frontiers in Psychiatry.

במחקר ההדמייתי החוקרים מנורבגיה זיהו הבדל בדפוס הפעילות המוחית בחולי סכיזופרניה עם היסטוריה של שימוש בקנאביס, בהשוואה לחולי סכיזופרניה שמעולם לא נחשפו לקנאביס. לדברי החוקרים, למרות שהפעילות המוחית הייתה דומה בשתי הקבוצות, זוהו הבדלים עדינים בין חולי סכיזופרניה עם היסטוריה של שימוש בקנאביס ובין אלו שמעולם לא נחשפו לסם. הבדלים אלו הובילו אותם להאמין כי קנאביס עשוי לחקות את החולשה הקוגניטיבית שהובילה לסכיזופרניה באנשים שאינם סובלים מהפרעות פסיכוטיות.

החוקרים ערכו מחקר שהתבסס על בדיקות fMRI (Functional Magnetic Resonance Imaging) במהלכו מדדו את הפעילות המוחית בזמן ביצוע משימות קוגניטיביות ובזמן מנוחה ב-26 חולי סכיזופרניה עם ובלי היסטוריה של שימוש בקנאביס. הבדיקות נערכו בזמן שהחולים התבקשו להאזין להברות שונות בכל אוזן ולחזור על ההברה שנאמרה כאשר התבקשו להתרכז באוזן שמאל או ימין.

החוקרים מצאו כי מדובר במשימה קשה לכולם, אך קשה במיוחד לחולי סכיזופרניה, שלעיתים קרובות סובלים מהפרעת קשב, תפקוד ניהולי מוגבל וקושי בעיבוד רמזים מילוליים.

החוקרים מצאו כי בחולים שהשתמשו בקנאביס הפעילות המוחית הייתה גבוהה יותר בזמן הבדיקה וכך גם מספר התשובות הנכונות, בהשוואה לחולים שלא השתמשו בקנאביס מעולם. מנגד, בחולים שלא נחשפו לקנאביס תועדו רמות גבוהות יותר של פעילות מוחית בזמן מנוחה, בהשוואה לאלו שהשתמשו בעבר בקנאביס.

החוקרים כותבים כי כעת ישנן עדות בינלאומיות התומכות בכך שקנאביס הינו גורם סיכון לפסיכוזה בחלק מחולי סכיזופרניה, אך לא בכולם, וכי חולים שהשתמשו בעבר בקנאביס זקוקים לעזרה בכדי להבין את ההשפעות השליליות של קנאביס על פסיכוזה. באותה עת, בחולים אלו ייתכן והחסר הקוגניטיבי קטן יותר ולכן בעלי סיכויים טובים יותר להשתלב בקהילה, במידה וימנעו מהשימוש בקנאביס.

Front Psychiatry. Published online October 30, 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty עולה כי בחולים עם דיכאון שטופלו בנוגדי-דיכאון במהלך שישה חודשים לפני ניתוח החלפה מלאה של הירך או הברך תועד שיפור גדול יותר בתוצאות לאחר שנתיים, בהשוואה לחולים עם דיכאון שלא קיבלו טיפול בנוגדי-דיכאון טרם ההתערבות הניתוחית. החוקרים מאוסטרליה השלימו מחקר רטרוספקטיבי שהתבסס על נתונים אודות 1,792 […]

  • מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network עולה כי מתן Buprenorphine בזריקה מהווה גישה בטוחה לטיפול בחולים עם הפרעה קלה משנית לשימוש באופיואידים ותסמינים מינימאליים עד קלים של גמילה מאופיואידים (Opioid Use Disorder). המחקר נערך בארבע מחלקות לרפואה דחופה לטיפול במבוגרים עם הפרעת שימוש באופיואידים בדרגה בינונית-עד-חמורה ומדדי COWS (או Clinical Opiate Withdrawal Scale) של […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה