פסיכיאטריה

שיעורי השחיקה בקרב רופאים בארצות הברית גבוהים יותר מעובדים מקצועות אחרים (Arch Intern Med)

שיעורי השחיקה בקרב רופאים בארצות הברית גבוהים יותר משיעורי השחיקה של עובדים במקצועות אחרים בארצות הברית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Internal Medicine.

מסקר ארצי שכלל למעלה מ-7,000 רופאים בארצות הברית עלה כי קרוב למחצית מהרופאים דיווחו על לפחות תסמין אחד המתאים לשחיקה. נתונים אלו מעידים כי המקור לבעיה הינו במערכת הטיפול והסביבה ולא במאפיינים האישיים של אנשים המועדים לשחיקה.

למרות שפורסמו נתונים רבים בנושא שחיקה של רופאים, החוקרים כותבים כי למיטב ידיעתם לא נערך מחקר ארצי עד כה להערכת שיעורי השחיקה בקרב רופאים בארצות הברית, או להערכת ההבדלים בשחיקה לפי התמחויות. כמו כן, מעולם לא נערכה השוואה בין שיעורי השחיקה בקרב רופאים בארצות הברית ובין אלו העובדים במקצועות אחרים.

החוקרים השוו את התשובות של 7288 רופאים אל מול מדגם של 3442 מבוגרים עובדים באוכלוסייה הכללית.

כפי שנקבע לפי מדד Maslach Burnout Inventory, ב-37.9% מהרופאים שנשאלו היו סימנים לתשישות נפשית רבה וב-29.4% היו עדויות לדה-פרסונליזציה משמעותית. בנוסף, 12.4% מהנשאלים דיווחו על תחושת הגשמה עצמית נמוכה.

משילוב הנתונים עולה כי ב-45.8% מהרופאים זוהה לפחות תסמין אחד האופייני לשחיקה, על-פי מדדי תשישות נפשית, או מדדי דה-פרסונליזציה. למעלה מ-6,000 מבין הרופאים שנשאלו הושוו אל מול 3442 ביקורות שעבדו במקצועות אחרים בארצות הברית.

ממדדי השחיקה עולה כי ברופאים תועדה שכיחות גבוהה יותר של סימני תשישות נפשית, בהשוואה לביקורות באוכלוסיה הכללית (32.1% לעומת 23.5%), כמו גם דה-פרסונליזציה (19.4% לעומת 15%) ושחיקה כוללת (37.9% לעומת 27.8%, p<0.001).

החוקרים זיהו גם הבדלים משמעותיים בשחיקה בין התמחויות שונות.

שיעורי השחיקה הגבוהים ביותר זוהו בקרב רופאים בקו הטיפול הראשון, כולל רפואת משפחה, רפואה פנימית ורפואה דחופה. השיעורים הנמוכים ביותר תועדו בקרב פתולוגים, רופאי עור, רופאי ילדים ואלו שעסקו ברפואה מונעת.

הבדלים בין התמחויות תועדו גם בכל הנוגע לשביעות הרצון מהאיזון בין העבודה והחיים הפרטיים. שוב, באלו שעסקו ברפואת עור, רפואת ילדים ורפואה מונעת תועדה שביעות הרצון הגבוהה ביותר ממאזן זה, בעוד שאלו שעסקו בכירורגיה כללית, תתי התמחויות של כירורגיה כללית ומיילדות/גניקולוגיה תוארה שביעות הרצון הנמוכה ביותר.

חוסר שביעות רצון מהמאזן בין העבודה והחיים הפרטיים היה מעט גבוה יותר בקרב רופאות בהשוואה לרופאים, אך היה דומה בגברים ובנשים בקבוצת הביקורת. בניגוע למקצועות אחרים, בהם רמת ההשכלה והרמה המקצועית הפחיתו את הסיכון לשחיקה, במקצועות הרפואה, נרשמה מגמה הפוכה.

מניתוח רב-משתנים עלה קשר בין מספר שעות העבודה השבועיות ובין סבירות גבוהה יותר לשחיקה, בעוד שגיל מתקדם ונישואים לוו בסיכון מופחת.

מנתוני הסקר עולה כי על רופאים להקפיד על דרכים המפחיתים את הסיכון לשחיקה וסיבוכיה, כולל שימוש בסמים ואלכוהול, פרישה מוקדמת, טעויות רפואיות, רשלנות רפואית וכן הלאה. לכן, על הרופאים לטפל בעצמם ולהתייחס לצרכים הבריאותיים שלהם, בעיקר אלו העוסקים בתחומים בהם שחיקה ודחק נפוצים.

Arch Intern Med. Published online August 20, 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network עולה כי מתן Buprenorphine בזריקה מהווה גישה בטוחה לטיפול בחולים עם הפרעה קלה משנית לשימוש באופיואידים ותסמינים מינימאליים עד קלים של גמילה מאופיואידים (Opioid Use Disorder). המחקר נערך בארבע מחלקות לרפואה דחופה לטיפול במבוגרים עם הפרעת שימוש באופיואידים בדרגה בינונית-עד-חמורה ומדדי COWS (או Clinical Opiate Withdrawal Scale) של […]

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה