פסיכיאטריה

הסכנות הרפואיות המאוחרות של חשיפה לאזבסט

אחד החיפושים הנפוצים ביותר ברשת האינטרנט בארצות הברית הינו אחר המונח מזותליומה, הממאירות הקטלנית הנובעת מחשיפה לאזבסט. עורכי דין רבים בארצות הברית קוראים לאנשים שנחשפו לאזבסט ליצור עימם קשר ואף משקיעים כספים רבים על-מנת לפרסם זאת.

לפני כחמישים שנים החל גל ראשון של תביעות משפטיות בעקבות מחלות הקשורות לחשיפה לאזבסט וארבעים שנים לאחר שפורסמו ההנחיות לצמצום החשיפה, הופיע גל חדש של תביעות משפטיות בנושא.

חלק ממשרדי עורכי הדין הגדולים במדינה, שחלקם מתעסק כמעט אך ורק בתביעות הנוגעות לחשיפה לאזבסט, מדווחים כי מספר התביעות המשפטיות בנושא הגיע לשיא לפני מספר שנים וירד, ובשנים הארונות החל לעלות שוב.

אין אף סוכנות מרכזית העוקבות אחר התביעות הנ”ל באופן מסודר. התגמול הממוצע במשפטים אלו עמד על 6.3 מיליון דולרים בשנת 2009, 17.6 מיליון דולרים בשנת 2010 ו-10.5 מיליון דולרים בשנת 2011 סכומים גבוהים ברבה מאלו שהיו מקובלים לפני למעלה מעשר שנים.

חלק מהרופאים וערוכי הדין מייחסים את העלייה שחלה לאחרונה בתביעות הללו להופעה לא-צפויה של נשים ובנות שנחשפו לאזבסט מאחר והגברים במשפחתן עבדו בתעשיות עם חשיפה רבה לאזבסט.

אין נתונים ברורים המעידים בבירור על עליה בשיעורי היארעות מזותליומה בנשים. היארעות המחלה נותרה פחות או יותר זהה, סביב מקרה ל-100,000 אנשים בין השנים 1980-2008, בעוד שהשיעור בנשים נותר יציב יחסית סביב 1:6 מהשכיחות בגברים.

כמעט כל הנוגעים בדבר כיום מסכימים כי מרבית התובעים כיום הם אנשים חולים. לפני כעשור, חלק גדול מהתביעות היו מצד אנשים שנחשפו ברמה מסוימת לאזבסט, אך לא היו חולים ולא הייתה כל עדות למחלה. בעקבות הגישה של בתי המשפט למקרים אלו, עורכי דין החלו להתמקד באנשים חולים וכיום מרבית התביעות נוגעות למזותליומה.

מזותליומה הינו גידול קטלני במיוחד, שמקורו ברקמות המצפות את חללי הגוף, בעיקר סביב הריאות, אך גם סביב הבטן ובאתרים אחרים.

שנים של מחקר הוכיחו כי חשיפה לאזבסט המוגדרת כחשיפה קבועה של שבועיים, לרוב לאוויר במקום העבודה, הינה גורם מרכזי למזותליומה. חשיפה גורמת גם לאזבסטוזיס, מחלה ריאתית כרונית, העשויה לקצר את תוחלת החיים.

לאחר החשיפה, לאדם סיכוי של 1:20 להתפתחות מזותליומה. החולה הממוצע הולך לעולמו בתוך שנתיים מהאבחנה ומעלה מ-90% מתים תוך חמש שנים.

הסיבה שאנשים שחשפו במהלך שנות השישים והשבעים של המאה הקודמת עדיין מאובחנים נובעת מתקופת החביון הארוכה של מזותליומה הזמן בין חשיפה ועד להופעת ביטויי המחלה הנעה סביב 30-50 שנים.

במאמר מתוארת אישה בשנות הארבעים המוקדמות לחייה, שנחשפה לאזבסט במשך שנים רבות, מאחר שאביה נחשף במקום עבודתו לחומר המסוכן. בילדותה הייתה קמה כל לילה לברך את אביה שחזר מהעבודה, כאשר אבק לבן נידף ממעילו. בשנת 2005, מעט לאחר לידת בתה, היא אובחנה עם מזותליומה. היא מיד נזכרה בפרסומות שראתה בטלוויזיה של עורכי דין הקוראים לאנשים שנחשפו לאזבסט לפנות אליהם. במסגרת הטיפול במחלה היא עברה כריתה של הריאה ולאחריה נותרה חלשה ומותשת, וחסרת יכולת לטפל בביתה או להמשיך לעבוד. בית המשפט קבע כי איבדה רווחים צפויים של כ-5 מיליון דולרים אך לא קיבלה את מלוא הסכום.

החששות בנוגע לסכנות הבריאותיות של חשיפה לאזבסט הופיעו כבר בשנות העשרים של המאה הקודמת. התביעה המשפטית הראשונה בנושא הופיעה בבתי משפט פדראליים בארצות הברית בשנות השישים של המאה, אך השימוש באזבסט נמשך והגיע לשיא בשנת 1973.

בתוך מספר שנים, לצד הצטברות תביעות משפטיות ועדויות רפואיות שקשרו בין אזבסט ובין הופעת המחלות, פורסמו הנחיות חדשות בנוגע לניהול הבטוח של המינראלים. בעשרות השנים לאחר מכן, תביעות בנוגע לאזבסט הובילו לפשיטת רגל של חברות רבות.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • החשיבות הפרוגנוסטית של כאבי עצמות בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי (JAMA Netw Open)

    החשיבות הפרוגנוסטית של כאבי עצמות בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי (JAMA Netw Open)

    בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי ורגיש להורמונים עם כאב גרמי בעת האבחנה תועדו שיעורי הישרדות נמוכים יותר משמעותית, בהשוואה לאלו ללא כאבי עצמות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סרטן ערמונית לעיתים קרובות שולח גרורות לעצמות, עם התפתחות כאב וירידה באיכות החיים של החולים. בעוד שהקשר […]

  • בדיקות סקר ממוקדות לסרטן לבלב עשויות לשפר את שיעורי ההישרדות באוכלוסייה זו (JAMA Oncol)

    בדיקות סקר ממוקדות לסרטן לבלב עשויות לשפר את שיעורי ההישרדות באוכלוסייה זו (JAMA Oncol)

    מעקב אחר מטופלים בסיכון גבוה עשוי לסייע בזיהוי אדנוקרצינומה של צינוריות הלבלב בשלב מוקדם יותר, כאשר הגידול קטן יותר וקל יותר לטיפול עם סיכויי הישרדות גבוהים יותר באוכלוסייה זו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אדנוקרצינומה של הלבלב מלווה בשיעורי הישרדות נמוכים לאחר חמש שנים ולעיתים קרובות […]

  • האם להכחדה של הליקובקטר פילורי השפעה על הסיכון לסרטן הוושט? (Gastroenterology)

    האם להכחדה של הליקובקטר פילורי השפעה על הסיכון לסרטן הוושט? (Gastroenterology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הכחדת הליקובקטר פילורי אינה מלווה בעליה בשיעורי היארעות ממאירות של הוושט. החוקרים אספו נתונים אודות כלל החולים שעברו טיפול להכחדת הליקובקטר פילורי בפינלנד, דנמרק, איסלנד, נורבגיה ושבדיה בין השנים 1995 עד 2019. המאגר כלל 661,987 משתתפים עם למעלה מחמש מיליון-שנות לאחר […]

  • השוואת Sacituzumab Govitecan לעומת Docetaxel בטיפול ב-NSCLC מתקדם או גרורתי (J Clin Oncol)

    השוואת Sacituzumab Govitecan לעומת Docetaxel בטיפול ב-NSCLC מתקדם או גרורתי (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי טיפול ב- Sacituzumab Govitecan עשוי לשפר את ההישרדות הכוללת לעומת Docetaxel בחולים עם סרטן ריאות גרורתי מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) עם התקדמות לאחר טיפול קודם. מחקר EVOKE-01 הינו מחקר בשלב III, בתווית-פתוחה, להערכת Sacituzumab Govitecan לעומת טיפול ב-Docetaxel בחולים עם NSCLC […]

  • יעילות ובטיחות משלב Olanzapine עם נוגדי-בחילה למניעת בחילות והקאות משנית ל-Carboplatin (מתוך J Clin Oncol)

    יעילות ובטיחות משלב Olanzapine עם נוגדי-בחילה למניעת בחילות והקאות משנית ל-Carboplatin (מתוך J Clin Oncol)

    הוספת Olanzapine לטיפול משולש בנוגדי-בחילה לא הפחיתה משמעותית את שיעורי הקאות משנית לטיפול ב-Carboplatin, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology. באשר למניעת תחושת בחילה, הוספת Olanzapine הובילה להטבה גדולה יותר בתופעות הלוואי משנית למשטר טיפול כימותרפי המבוסס על Carboplatin. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות והיעילות של טיפול נוגד-הקאה […]

  • מגמות הישרדות חולים עם NSCLC גרורתי לפני ואחרי אישור שימוש בטיפול אימונותרפי (Cancer)

    מגמות הישרדות חולים עם NSCLC גרורתי לפני ואחרי אישור שימוש בטיפול אימונותרפי (Cancer)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי בעקבות אישור טיפול אימונותרפי בארצות הברית חל שיפור בשיעורי הישרדות חולים עם אבחנה של סרטן ריאות גרורתי מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer). בשנת 2015, מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את Nivolumab כתכשיר אימונותרפי ראשון לטיפול בחולים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC. […]

  • בדיקת FDG-PET/CT מצמצמת היקף ניתוחים מיותרים בחולים עם ממאירות ראש וצוואר (Radiotherapy and Oncology)

    בדיקת FDG-PET/CT מצמצמת היקף ניתוחים מיותרים בחולים עם ממאירות ראש וצוואר (Radiotherapy and Oncology)

    בחולים עם קרצינומה של תאי קשקש של הראש והצוואר, השלמת בדיקת FDG-PET/CT להערכת התגובה לטיפול כימו-קרינתי מעלה משמעותית את הדיוק בזיהוי חולים בהם תתכן תועלת לניתוח הצלה לדיסקציה צווארית, עם הפחתת מספר החולים המופנים לניתוח מיותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Radiotherapy and Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בדיקת FDG-PET/CT משמשת יותר […]

  • טיפול ב-Denosumab מונע אובדן עצם והידרדרות מיקרו-ארכיטקטורה בנשים לפני-מנופאוזה עם סרטן שד תחת טיפול לדיכוי אסטרוגן (J Clin Oncol)

    טיפול ב-Denosumab מונע אובדן עצם והידרדרות מיקרו-ארכיטקטורה בנשים לפני-מנופאוזה עם סרטן שד תחת טיפול לדיכוי אסטרוגן (J Clin Oncol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology כי טיפול ב- Denosumab (פרוליה) בעת התחלת טיפול לדיכוי אסטרוגן משמר צפיפות עצם, מיקרו-ארכיטקטורה של העצם וחוזק עצם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול לדיכוי שחלתי ומעכבי ארומטז משפרים את שיעורי ההישרדות ללא-מחלה בנשים לפני-מנופאוזה עם סרטן שד בשלב-מוקדם וחיובי לקולטנים לאסטרוגן, אך מאיצים אובדן […]

  • מה בין רמות חומצה אורית בדם ובין הסיכון לסרטן שד? (Am J Med Sci)

    מה בין רמות חומצה אורית בדם ובין הסיכון לסרטן שד? (Am J Med Sci)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת American Journal of the Medical Sciences עולה כי רמות גבוהות של חומצה אורית בדם עשויות להפחית את הסיכון להיארעות סרטן שד בנשים, רמז להשפעה מגנה של חומצה אורית בדם מפני המחלה הממארת בנשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תתכן מעורבות של רמות חומצה אורית בדם בהתפתחות ממאירות בשל עיכוב עקה חמצונית, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה