פסיכיאטריה

תוכניות טיפול בניהול גריאטרים להפחתת הסיכון לנפילות ושברים (הכנס השנתי מטעם ה-American Geriatrics Society)

מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Geriatrics Society עולה כי מרפאות לטיפול בנפילות ושברים, בניהול רופאים גריאטרים, בשילוב עם צוות מולטי-דיציפלינרי, הביאו להפחתת הסיכון לנפילות בשיעור של 65% ולירידה של 72% בשיעור השברים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נפילות ושברים הן בעיה נפוצה מאוד בקשישים, אך הטיפול לוקה בחסר מאחר שלרוב הגריאטרים מטפלים בנפילות ומומחים אחרים מטפלים בשברים.

במחקר הנוכחי בחנו החוקרים אם תכנית משולבת למניעה שניונית, המנוהלת ע”י גריאטרים, הינה גישה יעילה להפחתת נפילות ושברים בקשישים בסיכון גבוה.

המחקר כלל 430 משתתפים, בגיל ממוצע של 82 שנים, שעברו הערכה במרפאה לנפילות ושברים. הגורמים שנבדקו כללו חשש מנפילה (נמדד בעזרת כלי Safety and Fear of Falling in the Elderly), גורמי סיכון לנפילות ושברים, חסרים תזונתיים, דיכאון, כוח אחיזה, שיווי משקל ומדדי יציבה.

הצוות כלל שני גריאטרים, מומחה לשיקום, אחות, שני פיזיותרפיסטים, מרפא בעיסוק, תזונאית, פיזיולוג ומתאם של המרפאה. כמו כן, נבחנו סיבות משניות לאוסטיאופורוזיס, דוגמת חסר וויטמין D ורמות PTH גבוהות.

לפני ההערכה הראשונית, 77% מהמשתתפים דיווחו על נפילה ו-38% אובחנו עם שבר. המשתתפים נפלו בממוצע 6.5 פעמים, עם 3.5 גורמי סיכון לשברים, בממוצע. בעת ההערכה הסופית, נרשמה ירידה של 65% בשיעור הנפילות (P<0.01) והיארעות שברים ירדה בשיעור של 72% (p<0.01).

תוספי וויטמין D עלו מ-16% ל-89% ותוקן ב-92% מהמשתתפים שסבלו מחסר של הוויטמין. ההיארעות של היפרפאראתירואידיזם שניוני ירדה מ-14% ל-3%. בקרב אלו בסיכון גבוה לשברים, שיעורי הטיפול באוסטיאופורוזיס עלו מ-9% ל-68%. החוקרים זיהו שיפור במהירות ההליכה, ביציבה ובחשש מפני נפילות (p<0.05).

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Geriatrics Society

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה