פסיכיאטריה

קשישים רבים אינם זוכים לטיפול רפואי אופטימאלי (מתוך סקר Hartford)

מסקר חדש מטעם John A. Hartford Foundation עולה כי קשישים רבים אינם זוכים להתערבויות המומלצות, העשויות לסייע במניעת בעיות רפואיות ושיפור המצב הבריאותי.

כשליש מהמבוגרים דיווחו כי רופאים לא בחנו את כל רשימת התרופות שלהם, למרות שבעיות עם מרשמים ותרופות הנמכרות ללא-מרשם-רופא הן נפוצות בקשישים, ואחראיות ללמעלה מ-177,000 פניות לחדרי מיון בכל שנה.

נפילות אחראיות לכ-2 מיליון פציעות בשנה באלו בגילאי 65 ומעלה, אך בלמעלה משני-שליש מהמקרים הרופאים והאחיות לא שאלו קשישים אם נפלו או מעניקים ייעוץ באשר לדרכים למניעת מעידה על שטיחים או החלקה במדרגות.

בדומה, דיכאון עשוי להוביל לבידוד חברתי, אובדנות, או הפסקת הטיפול העצמי, אך 62% מהקשישים דיווחו כי הרופאים והאחיות לא שאלו אותם אם היו עצובים, מדוכאים או חרדים.

התוצאות, המכסות תקופה של כ-12 חודשים, מעידות על המחסור בהכשרה של רופאים ואחיות בתחום הגריאטריה. חשוב להבין כי טיפול באדם בן 80 שונה מהטיפול באדם בגיל 50, אם כי לעיתים קרובות לא עושים הפרדה זו.

במחקר Hartford נבחנו שבע התערבויות כחלק מהביקור השנתי ב-Medicare (Medicare Wellness Visit). למרות זאת, 54% מהקשישים שלקחו חלק בסקר אף לא שמעו על אפשרות ביקור זו ו-14% נוספים לא היו בטוחים אם הכירו בתכנית.

רק 2.3 מיליון קשישים מבין סך כולל של 35 מיליון עם כיסוי מוכר של Medicare ניצלו את הביקורים השנתיים בשנה החולפת. חברת הביטוח משלמת לרופאים שכר גבוה פי שלוש מהשיעור לביקור שגרתי, במטרה לשאול את המבוגרים אודות יכולת התפקוד שלהם, מעריכים את מצב הרוח שלהם, ממליצים על שירותים מניעתיים ויוצרים קשר עם משאבים בקהילה.

מדובר בהתערבויות פשוטות ולא-יקרות, הקלות לביצוע ועשויות להשפיע משמעותית על הטיפול הרפואי במבוגרים ובשיפור איכות החיים והתפקוד של אוכלוסיה זו.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה