פסיכיאטריה

הצפי לשימוש בקנביס רפואי בישראל: 40 אלף אישורים תוך חמש שנים (מתוך הצגה קלינית בהדסה)

“אנו צופים הגעה ל- 40 אלף אישורים לשימוש עצמי בקנביס רפואי תוך חמש שנים”, כך אמר מנהל יחידת הכאב בהדסה, ד”ר אליעד דוידסון, בהצגה הקלינית השבועית שהתקיימה בבית-החולים עין-כרם ביום רביעי האחרון.

בשנתיים האחרונות, אושר השימוש בקנביס רפואי למטופלים הסובלים ממחלות שלא הוקלו באמצעים אחרים. למרות הזמן הקצר שחלף מאז שהוחל במתן הרשאה לשימוש בקנביס, מספר הרישיונות הגיע כבר ליותר מ- 6000, כאשר מרביתם ניתנו לסובלים מכאב כרוני.

ההצגה הקלינית עסקה בהיבטים השונים של השימוש בקנביס רפואי. היא נוהלה על-ידי המחלקה להרדמה ולטיפול נמרץ בהדסה, והשתתפו בה גם חוקרים מהאוניברסיטה העברית וממשרד הבריאות.

בתוך כך, האחראי במשרד הבריאות על מתן האישורים למטופלים בישראל ועל הנפקת רישיון למגדלים ומנהל בית-החולים הפסיכיאטרי “אברבנאל”, ד”ר יהודה ברוך, אמר  כי יש חשיבות למעורבות מצד הממשלה  בכל הקשור למתן קנביס רפואי, וכי בשבועיים הקרובים אמורה הממשלה להחליט האם להקים סוכנות ממשלתית שתעסוק בנושא. ד”ר ברוך פירט את ההליך במתן אישור הסם למטופלים המחייב, בין השאר, פנייה ממרפאה ציבורית בלבד ואישור של רופא מומחה.

ד”ר דוידסון ציין שמחקרים קליניים מראים כי השפעות הלוואי לטווח ארוך בעקבות שימוש מתמשך בקנביס רפואי, שנויות במחלוקת, וביניהן: התמכרות, פסיכוזה, מעבר לסמים קשים ועוד. הוא סיפר על השיטות לצריכת קנביס רפואי: שמן, עוגיות או תפרחת. לדבריו, כיום לא ידוע האם התכשירים הרפואיים הקיימים בשוק אפקטיביים כמו שיטות הצריכה האלה.

במהלך הדיון, התייחסו מומחים שונים בתחום לחילוקי הדעות במחקר בנוגע ליעילות הקנביס הרפואי. פרופ’ אסתר שהמי מבית-הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית הרצתה על ממצאי המחקר האחרונים בנוגע ליעילות הקנבינואידים. יעל רץ, רוקחת קלינית באגף הרוקחות בהדסה, התייחסה למחקר שנערך לאחרונה בהדסה בקרב 42 מטופלים. היא ציינה שהמטופלים דיווחו על שיפור של 20 אחוז בכאב, והוסיפה שיעילות השימוש בסם תמשיך להיבחן במחקרי המשך.

עוד הרצתה ד”ר אירנה זילברמן, מהמחלקה להשתלת מח עצם בהדסה, שהתייחסה למחקר שנערך בקרב 85 מטופלים, שהשתמשו בקנביס רפואי. ד”ר זילברמן סיכמה כי הטיפול באמצעות קנבינואידים יעיל כטיפול משלים לטיפולים אחרים בכאב לעוברים השתלת מח עצם.

בהמשך הרחיב ד”ר יעקב עזרא ממחלקת הנוירולוגיה בהדסה בנושא הטיפול בכאב.

את ההצגה הקלינית פתח פרופ’ רפאל משולם, מן הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית וחתן פרס ישראל לכימיה, אשר גילה את המבנה הכימי של המערכת הקנבינואידית במעבדתו במכון ויצמן ובפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית לפני כחמישים שנה.

מקור: דוברות הדסה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר אקראי חדש בשלב 2, מהן עולה כי Filgotinib, מעכב Janus Kinase-1, הינו טיפול יעיל ונסבל היטב ומפחית את שיעורי כשלון טיפולים כנגד דלקת ענביה פעילה שאינה על-רקע זיהומי. מחקר HUMBOLDT הינו מחקר בשלב 2, אקראי, שכלל משתתפים מ-26 מרכזים משבע מדינות להערכת היעילות והבטיחות […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי העניק מעמד סקירה מועדפת ל- Crinecerfont לטיפול בהיפרפלזיה מולדת של האדרנל (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי העניק מעמד סקירה מועדפת ל- Crinecerfont לטיפול בהיפרפלזיה מולדת של האדרנל (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק מעמד סקירה מועדפת (Priority Review) לבחינת שתי בקשות להערכת Crinecerfont לטיפול במקרים של היפרפלזיה מולדת של האדרנל (Congenital Adrenal Hyperplasia). הטיפול ב- Crinecerfont קיבל בעבר מעמד של תרופה יתומה ממנהל המזון והתרופות האמריקאי במרץ 2019. מנתונים משני מחקרים שפורסמו בעבר עולה כי Crinecerfont, תכשיר סלקטיבי המכוון […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • טיפול ב- Tildrakizumab משפר תחושה כללית בחולים עם פסוריאזיס (מתוך הודעת חברת Almirall)

    טיפול ב- Tildrakizumab משפר תחושה כללית בחולים עם פסוריאזיס (מתוך הודעת חברת Almirall)

    מתוצאות ביניים שפורסמו ע”י חברת Almirall עולה כי טיפול ב-Tildrakizumab משפר את התחושה הכללית של חולים עם פסוריאזיס רובדית בדרגה בינונית-עד-חמורה לרמה הדומה לזו של האוכלוסייה הכללית. המומחים מסבירים כי Tildrakizumab הינו נוגדן המכוון כנגד IL-23 המיועד לטיפול במבוגרים עם פסוריאזיס רובדית בדרגה בינונית-עד-חמורה, המועמדים לטיפול סיסטמי. במחקר POSITIVE של חברת התרופות, Tildrakizumab הצליח להשיב […]

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • השוואת Sacituzumab Govitecan לעומת Docetaxel בטיפול ב-NSCLC מתקדם או גרורתי (J Clin Oncol)

    השוואת Sacituzumab Govitecan לעומת Docetaxel בטיפול ב-NSCLC מתקדם או גרורתי (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי טיפול ב- Sacituzumab Govitecan עשוי לשפר את ההישרדות הכוללת לעומת Docetaxel בחולים עם סרטן ריאות גרורתי מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) עם התקדמות לאחר טיפול קודם. מחקר EVOKE-01 הינו מחקר בשלב III, בתווית-פתוחה, להערכת Sacituzumab Govitecan לעומת טיפול ב-Docetaxel בחולים עם NSCLC […]

  • טיפול בסטטינים במינון גבוה לאחר אירוע מוחי קל מלווה בסיכון מוגבר לדימומים (J Am Heart Assoc)

    טיפול בסטטינים במינון גבוה לאחר אירוע מוחי קל מלווה בסיכון מוגבר לדימומים (J Am Heart Assoc)

    התחלת טיפול בסטטין בעצימות גבוהה במהלך השלב האקוטי של אירוע מוחי מינורי, שאינו ממקור לבבי, עשויה להביא לעליה בסיכון לדימום, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מסין שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. הנחיות ה-AHA/ASA משנת 2021 המליצו על טיפול בסטטין בעצימות-גבוהה בחולים בסיכון גבוה למחלה קרדיווסקולארית טרשתית. עם זאת, מספר מחקרים אקראיים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה