פסיכיאטריה

למה הפרוקטוז משמין יותר מגלוקוז?/מאת ד”ר דינה ראלט/כמוני

http://www.camoni.co.il

הדאגה מהשתלטותו של יותר מדי פרוקוז (high-fructose corn syrup ) בתעשיית המזון שלנו מדווחת בהרבה מקורות ויש המשייכים לה את ההשמנה המתפשטת בחברתנו.

חוקרים מאורגון מסבירים למה – המח מגיב אחרת לפרוקטוז לעומת הגלוקוז וכך מוביל הפרוקטוז לאכילת יתר. בעזרת מדידת fMRI BOLD בחנו החוקרים איך מגיב בפועל המח של 9 מתנדבים בריאים, שקיבלו באינפוזיה במשך 2 דקות, 0.3 מ”ג/ק”ג פרוקטוז או גלוקוז. תגובת המח הושוותה לתגובה כשקיבלו המתנדבים תמיסת סליין.

אכן תוצאות שונות במח נראו בתגובה לפרוקטוז או לגלוקוז.
באזור ההיפותלמוס, איזור מח המעורב בבקרת צריכת מזון, לא היה הבדל בין התגובה לפרוקטוז או לגלוקוז. אבל באיזור הבקרה בקליפת המח (
cortical brain control ) היו התגובות הפוכות בין הסוכרים.

הפרוקטוז עיכב את הפעילות באיזור והגלוקוז עודד את פעילות האיזור, נראה שהפרוקטוז מבטל את בקרת צריכת המזון שטבעי היה שתקטן כשמגיע הרבה פרוקטוז.


באזור זה של המח נמצאים איזורי התגובה לטעם, ריח או תמונות של אוכל, להם אנו מאד חשופים וכך ניתן להבין למה הפרוקטוז יוביל לאכילת יתר ולהשמנה יותר ממה שיוביל הגלוקוז.


Diabetes Obes Metab. 2011, 13(3), 229-234

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=400&p=4368&pt=4

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה