פסיכיאטריה

האם חשיפה ממושכת לקוטלי מזיקים מובילה לפגיעה בתפקוד הקוגניטיבי? (Occup Environ Med)

ממחקר חדש עולה כי חשיפה ממושכת לקוטלי מזיקים במסגרת העבודה מעלה את הסיכון להתדרדרות התפקוד הקוגניטיבי עם הגיל.

לדברי החוקרים, הליקוי הקל שזוהה בתפקוד הקוגניטיבי מעלה סברה בנוגע להתפתחות מחלות נוירו-דגנרטיביות דוגמת מחלת אלצהיימר או דמנציה מסוג אחר.

למרות עדויות נוספות הקושרות בין חשיפה לקוטלי מזיקים ובין מחלות נוירולוגיות, אין נתונים אפידמיולוגיים רבים אודות השפעות נוירו-התפתחותיות של חשיפה כרונית לקוטלי מזיקים.

במסגרת מחקר PHYTONER נוטרו ההשפעות הנוירו-התפתחותיות של חשיפה ארוכת-טווח לקוטלי מזיקים בעובדי כרמים בצרפת. מדגם המחקר כלל 929 עובדים בגילאי 42-47 שנים בין השנים 1997 ו-1998.

החוקרים עקבו אחר 614 משתתפים בין 2001 ו-2003. בשני המקרים, העובדים השלימו שאלונים ו-9 מבחנים נוירו-התנהגותיים להערכת כישורי זיכרון ושליפה, כישורי שפה, כישורים מילוליים וזמני תגובה.

כל המשתתפים עבדו בחקלאות במשך לפחות 20 שנים. המשתתפים חולקו לארבע קטגוריות על-פי החשיפה לקוטלי מזיקים במסגרת עבודתם: חשיפה ישירה (336), חשיפה בלתי-ישירה בוודאות (107), חשיפה בלתי-ישירה אפשרית (52) והעדר חשיפה לקוטלי מזיקים (119).

בשתי תקופות הזמן שנבחנו, נמצא קשר בין מדדים נמוכים יותר בכל המבחנים הקוגניטיביים ובין גיל מתקדם, רמת השכלה נמוכה, צריכת אלכוהול מופרזת, דיכאון ושימוש בסמים.

בבדיקות מעקב, הסיכון לציונים נמוכים בבחינות הקוגניטיביות היה גבוה יותר בקרב משתתפים שנחשפו לקוטלי מזיקים, עם יחס סיכויים שנע בין 1.35 ל-5.60. בנוסף, כאשר החוקרים השוו בין תוצאות המבחנים בתחילת המחקר ובמהלך המעקב 4-5 שנים מאוחר יותר, הם מצאו כי בקרב עובדים שנחשפו לקוטלי מזיקים חלה הירידה הגדולה ביותר בתפקוד עם הזמן.

בכל המבחנים למעט 2, באלו שנחשפו לקוטלי מזיקים הסבירות לציונים נמוכים בבחינה החוזרת הייתה גבוהה יותר, בהשוואה לאלו שלא נחשפו לקוטלי מזיקים.

מניתוח רב-משתנים שלקח בחשבון את סוג החשיפה, יחס הסיכויים לירידה של 2 נקודות במבחן מיני-מנטל בין תחילת המחקר ותקופת המעקב עמד על 1.97 בעובדים עם חשיפה ישירה לקוטלי מזיקים, בהשוואה לעובדים שלא נחשפו לקוטלי מזיקים.

החוקרים כותבים כי הירידה בציוני מיני-מנטל בחולים שנחשפו לקוטלי מזיקים אינה נובעת אך ורק מהגיל של המשתתפים, בעיקר מאחר שהמשתתפים היו יחסית צעירים. יתרה מזאת, מחקר קודם לא מצא התדרדרות בציוני מבחני מיני-מנטל במהלך חמש שנים בקרב נבדקים מצרפת בגיל 65 ומעלה, שלא סבלו מדמנציה.

הממצאים עולים בקנה אחד עם מספר מחקרים קודמים בעובדי חווה שנחשפו לקוטלי מזיקים. בנוסף, סקירה שפורסמה לאחרונה וכללה 21 מחקרים רלבנטיים בנוגע להשפעות הקוגניטיביות של חשיפה כרונית לקוטלי מזיקים, 76% מצאו קשר עם חלק מהבדיקות, ו-82% מצאו קשר עם תפקוד פסיכומוטורי.

Occup Environ Med. Published online December 2, 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה