פסיכיאטריה

הקשר בין תלות בניקוטין ובין ניסיונות אובדניים (מתוך הכנס השנתי ה-60 של Canadian Psychiatric Association)

מתוצאות מחקר חדש שהוצגו בכנס השנתי ה-60 של Canadian Psychiatric Association עולה קשר בין תלות בניקוטין ובין הסיכון לניסיונות אובדניים, ללא-תלות במחלות פסיכיאטריות ברקע.

לדברי החוקרים, זהו המחקר המקיף ביותר להערכת הקשר הנ”ל, ובנוסף הוא מאשר את העובדה כי מרכיב מסוים בעישון או בניקוטין משפיע בעצמו על הסיכון לאובדנות ולא מדובר רק בגורמים הקשורים באדם המעשן.

החוקרים התבססו על נתונים מסקר NESARC (National Epidemiologic Survey on Alcohol and Related Conditions) בין השנים 2004-2005, שכללו 34,653 מבוגרים שהתגוררו בקהילה.

החוקרים בחנו את הקשר בין הרגלי עישון ובין ניסיונות אובדניים, תוך תקנון למשתנים פסיכיאטריים, פיזיולוגיים וסוציו-דמוגרפים. לאחר התקנון, תועד קשר בלתי-תלוי בין תלות בניקוטין ובין סיכון מוגבר לניסיון אובדני (Adjusted Odds Ratio = 1.78).

בהשוואה לנבדקים שלא עישנו, החוקרים מצאו קשר בין תלות בניקוטין בעשר השנים האחרונות ובין ניסיון אובדני בשנה האחרונה (AOR = 1.78) והפסקת עישון סיפקה הגנה מפני ניסיון אובדני (AOR = 0.15).

החוקרים זיהו מגמה לפיה חלה עליה בסיכון לניסיון אובדני עם חשיפה מוגברת לניקוטין (לפני גיל 18, שימוש יומיומי ולמעלה מ-20 סיגריות ביום), אך לאחר תקנון לגורמים ערפלנים הקשר לא היה מובהק סטטיסטית.

מומחים בתחום הטילו ספק בקיומו של קשר סיבתי בין השניים, לאור העובדה שמדובר במחקר חתך וכי תלות בניקוטין קשורה בגורמי סיכון רבים לאובדנות.

מספר מחקרים שפורסמו לאחרונה הציעו השפעה דמויות נוגדי-דיכאון לניקוטין. ניתוח של אותם נתונים ע”י קבוצת חוקרים אחרת הצביע על קשר מובהק (OR = 1.60-1.87) בין תלות בניקוטין ובין ארבע הפרעות אישיות: סכיזוטיפאלית, נרקסיסטית, גבולית וכפייתית-טורדנית. הקשר היה מובהק גם לאחר תקנון למשתנים שונים, כולל חשיפה לעישון.

עם זאת, יש חשיבות לממצאי המחקר הנוכח, מאחר שמסייעים בהבנה טובה יותר של הפסיכופתולוגיה הקשורה בעישון וקביעת יעדי מחקר חדשים.

מתוך הכנס השנתי ה-60 של Canadian Psychiatric Association

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • ההשפעה של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר בידוד ורידי הריאה (Int J Cardiol)

    ההשפעה של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר בידוד ורידי הריאה (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי עישון סיגריות מלווה בסיכון מוגבר להישנות פרפור פרוזדורים לאחר בירור ורידי הריאה, עם עדות לסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים התקפי וקבוע. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים מאסיה הצביעו על תוצאות סותרות בכל הנוגע להשפעה הקלינית של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה