פסיכיאטריה

האם טיפול התנהגותי מסייע בטיפול באי נקיטת שתן מדחיפות בנשים? (מתוך Journal of Urology)

מאת ד”ר בן פודה שקד

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון אוגוסט של ירחון Journal of Urology עולה כי הוספת טיפול התנהגותי לטיפול התרופתי אינו משפר תוצאות עבור נשים הסובלות מאי נקיטת שתן מדחיפות (Urge Incontinence).

החוקרים מסבירים כי תרגול התנהגותי, המתמקד בדיכוי הדחף לתת שתן, תרגילים של שרירי רצפת האגן וניטור עצמי, הינו יעיל מאוד וכי החולים העוברים טיפול זה הינם על פי רוב שבעי רצון ממנו, ואולם אינו משולב בדרך כלל עם טיפול תרופתי. מאחר ושני סוגי הטיפול פועלים באמצעות מנגנונים שונים, שיערו החוקרים, יתכן ולשניהם השפעה אדטיבית. עם זאת, תוצאות המחקר הנוכחי הראו כי לא זה המקרה.

לדברי החוקרים, התחלה בו-זמנית של טיפול תרופתי מתואם אישית למטופלת וטיפול התנהגותי לא הביאה לתוצאות טובות יותר בהשוואה לטיפול תרופתי בלבד. במחקר נכללו 64 נשים אשר הוקצו אקראית לעבור טיפול תרופתי מתואם אישית ב-Extended release Oxybutinin בלבד או לחילופין בשילוב עם טיפול התנהגותי.

בתום שמונה שבועות של טיפול, מדווחים החוקרים כי ניתוח סטטיסטי מסוג Intention-to-treat הראה שתכיפות אי נקיטת השתן ירדה ב-88.5% בקבוצת המונותרפיה וב-78.3% בקבוצת הטיפול המשולב בממוצע, הבדל שלא הגיע לכדי מובהקות סטטיסטית.

בסך הכל, מוסיפים החוקרים, 91.5% מהנבדקות בקבוצת הטיפול התרופתי השלימו את המחקר בהשוואה ל-78.3% מהנבדקות בקבוצת הטיפול המשולב, ואולם ניתוח הנתונים של אלו מהנבדקות שהשלימו את המחקר בשתי הקבוצות לא הראה הבדל מובהק אף הוא.

על בסיס תוצאותיהם אלו, ולאור יעילותם המוכחת של כל אחד מסוגי הטיפול בפני עצמם, מסכמים החוקרים כי נראה שהגישה הטיפולית הסבירה ביותר הינה להתחיל עם סוג טיפול אחד (תרופתי או התנהגותי) ובהמשך להוסיף את הטיפול השני באופן סלקטיבי בנשים אשר אינן שבעות רצון מתוצאות הטיפול.

באותו עניין, נזכיר כי בתחילת החודש דיווחנו על מחקר נוסף בתחום, שפורסם בירחון Obstetrics and Gynecology, לפיו בנשים הסובלות ממשקל עודף ואי נקיטת שתן, ירידה מתונה במשקל הגוף עשויה לסייע לתסמינים האורולוגיים.

J Urol 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסוכרת הריונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ריכוזי אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם ובאמצע ההיריון ובין הסיכון לאבחנה של סוכרת הריונית. החוקרים מדדו את ריכוזי אלבומין מסוכרר […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • ההשפעה של פעילות גופנית על דיכאון וחרדה בנשים לאחר-מנופאוזה (BMC Public Health)

    ההשפעה של פעילות גופנית על דיכאון וחרדה בנשים לאחר-מנופאוזה (BMC Public Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי פעילות גופנית עשויה לסייע בהקלה על תסמיני דיכאון בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פעילות גופנית זוהתה כטיפול תא-תרופתי מבטיח להקלה על דיכאון, אך עדיין קיימת מחלוקת באשר לסוג הפעילות היעיל ביותר. מטרתם כעת הייתה להשוות ולדרג את […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה