פסיכיאטריה

צריכה מוגברת של ויטמין B3 עשוייה למנוע אלצהיימר (Neurosurgery and Psychiatry )

חוקרים טוענים שויטמין B3, הנמצא במגוון של מזונות עשוי להגן מפני מחלת האלצהיימר. תוצאות המחקר פורסמו במגזין Neurosurgery and Psychiatry וכללו כ-4,000 מטופלים בגילאים מעל 65, אשר נערך מעקב אחר הרגלי התזונה שלהם.

לאף אחר מהנבדקים לא הייתה היסטוריה של אלצהיימר. החוקרים בחנו ועקבו אחר סימנים מקדימים של ירידה בזריזות ותפקוד מנטלי. לאחר 3 שנים, מידגם של 815 משתתפים עבר בדיקה קלינית להערכת השינויים בהרגלי התזונה. מתוך קבוצה זו, 131 אובחנו כחולי אלצהיימר.

מניתוח הנתונים נמצא שבקבוצה שבה הייתה צריכה מופחתת של ניאצין, בסביבות 12.6 מ”ג ביום, הסיכון לאלצהיימר היה גבוה ב-80% בהשוואה לקבוצה שצרכה ניאצין ברמה יומית ממוצעת של 22.4 מ”ג. ויטמין B3 נמצא במגוון מוצרי מזון כמו דגים,עופות, בשר רזה, אגוזים וביצים.

לדיווח ב-druginfo

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה