פסיכיאטריה

תכנית מניעה הכוללת תזונה תקינה, חינוך ופעילות גופנית בגילאים 3-5 מפחיתה את הסיכון לסכיזופרניה והתנהגות אלימה בגילאים מבוגרים יותר

נערים צעירים החשופים לסביבה סוערת, מעוררת ומגוונת במהלך ילדותם נמצאים בסיכון נמוך יותר לפתח סכיזופרניה והתנהגות עבריינית, כך עולה ממחקר חדש שבוצע במאורציוס.

למרות שמספר מחקרים רמזו על קשר בין גורמים סביבתיים לבעיות נפשיות אלה, הרי שמחקרים אחרים העריכו כי סביבה סוערת בתקופת הילדות המוקדמת, דווקא עשויה למנוע בעיות אלה.

לכן, החוקרים במחקר זה מאונ’ דרום קליפורניה בלוס אנג’לס, ביצעו הערכה של סביבה של 438 ילדים ממאוריציוס בגילאים של 3 עד 5 , ולאחר מכן את מצבם הנפשי של אותם ילדים בגילאים  17-23.

הערכת הסביבה התבססה על 3 קריטריונים: תזונה, חינוך ופעילות גופנית. החוקרים השוו בין קבוצה אשר זכתה לתכנית פעילות עשירה מול קבוצת ביקורת רגילה.

במעקב של אותם ילדים החל מגיל 17 בוצעו מבחני סכיזופרניה ואישיות. נמצא שהילדים שהשתתפו בקבוצה הפעילה היו בסיכון נמוך יותר לפתח התנהגות פסיכוטית או קרימינלית. השיפור המשמעותי ביותר נמצא בקרב ילדים שהיו בגיל 3 במצב של תת תזונה, ואשר עברו לקבוצה הפעילה.

החוקרים מציינים במסקנותיהם שיש לקחת את המימצאים בזהירות המתחייבת שכן מדובר במדינה מתפתחת ולא ברור אם תכנית מניעה כזו תשיג תוצאות דומות גם במדינות מפותחות. עם זאת, נראה שלתוצאות יש ודאי רלבנטיות לאיזורים עניים ומתפתחים, בהם גם יש שכיחות גבוהה של הפרעות התנהגותיות של מתבגרים.

הערת המערכת: לאור הנצב הכלכלי הקשה בארץ איך צריך להגדיר מדינתנו בעניין זה ? ומה באשר לשכנינו הפלשיתנאים ?…

Am J Psychiatry 2003;160:1627-1635.

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה