פסיכיאטריה

צריכה של חומצות שומניות קשורה להפחתת סיכון לתחלואה בשיטיון (דמנציה).


בשורה חשובה העולה מתוצאות מחקר חדש היא כי אנשים קשישים יפתחו פחות שיטיון, אם יאכלו פרות ים או דגים פעם בשבוע לפחות.

“בנוסף להגנת כלי הדם, צריכה של חומצות שומניות N-3 אשר נמצאות בשמן דגים, מסוגלות להפחית סיכון לדלקות במוח ומשחקות תפקיד חשוב בהתפתחות המוח ובשחזור תאיי העצב…” כך מדווחים פסקל ברברר-גאטו וחב’ מאוניברסיטת בורדו, צרפת, בכתב העת הבריטי היוקרתי British Medical Journal.

כדי לחקור השפעת צריכת דגים ובשר על סיכון ללקות בשיטיון, אספו החוקרים נתונים של 1674 אנשים מעל גיל 68 ללא סימני שיטיון

רמת הצריכה של דגים ובשר דורגה לפי “יום-יומי”, “פעם אחת לשבוע לפחות”, “פחות מפעם אחת לשבוע”, ו”בכלל לא”.

בדיקה קוגניטיבית (Mini-Mental State Examination) בוצעה בתחילת המחקר, לאחר שנתיים, ולאחר 5 ו7- שנים.

תוצאות המחקר הראו כי הקבוצה שצרכה פרות ים או דגים פעם בשבוע לפחות, הייתה בסיכון נמוך ב34% ללקות בשיטיון במשך 7 שנים , בהשוואה לקבוצות האחרות.

בניתוח סטטיסטי נוסף, אפקט זה היה בולט פחות כאשר נלקחה בחשבון גם ההשכלה הפורמלית של הנבדקים.

ההסבר האפשרי ל”השפעה המגנה” של דגים דבר הוא רמת השכלה גבוה יותר בקרב צרכני דגים קבועים.

הממצאים הללו תואמים ממצאים ממחקרים אחרים אשר מעידים על סיכון ללקות בשיטיון אצל בעלי נתוני IQ נמוך.

החוקרים מסיקים כי הרגלי תזונה בריאה ונכונה אשר נרכשים בילדות קשורים להישגים השכלתיים גבוהים יותר וש”אנשים משכילים יותר שומרים טוב יותר על הרכב התזונתי שלהם כולל צריכת פרות ים ו/או דגים”.

ההחוקרים מוסיפים שצריכת בשר אינה קשורה עם סיכון ללקות בשיטיון.

מסקנות ? לרכוש השכלה ולכלול דגים בתפריט הקבוע….

לאבטרקט

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה