רוקחות-פרמקולוגיה

רמות האושר הגלובליות ירדו בשנים האחרונות. איך אנחנו יודעים? זה בטוויטר/מאת אלה הר-נוי/כמוני


http://www.camoni.co.il


צוות מתמטיקאים מאוניברסיטת וורמונט בדק ביליוני ציוצים ברשת החברתית “טוויטר” במשך 3 שנים. הם דירגו רמות אושר ליותר מ- 10,000 מהמילים הנפוצות ביותר בשפה האנגלית שהופיעו בציוצים, ניתחו את הנתונים וסידרו אותם על גרף שמראה ירידה הדרגתית ברמות האושר הגלובלי בשנים האחרונות.

טוויטר אתר המאפשר למשתמשים לתקשר מסרים של עד 140 תווים המכונים “ציוצים” (טוויטים) – מספק אפשרות חסרת תקדים ללמוד על התנהגות אנושית וקשרים חברתיים בזמן אמת ובמיליוני נבדקים ברחבי העולם.

סך הכל נכללו במחקר 46 ביליון מילים שנכתבו עלי-ידי 63 מיליון משתמשי טוויטר ברחבי העולם בין 2008 ועד ספטמבר 2011. באמצעות סקר שנערך, כל אחת מהמילים הנפוצות קיבלה מספר בדירוג האושר שנע בין 1 ל- 9. “צחוק” לדוגמא קיבל את הציון 8.5, “אוכל” 7.44 ו”טרוריסט” 1.3.

החוקרים השתמשו בציונים במילים שהם מצאו בטוויטר כדי לאתר דפוסי רגשות של אנשים בעולם. ניתוח הממצאים הצביע על מגמה של ירידה באושר הגלובאלי בשלושת השנים האחרונות.

החוקרים מסבירים כי משתמשי טוויטר אכן נוטים להיות צעירים יותר, אבל הטוויטר כיום הוא כמעט אוניברסאלי וכל קבוצה דמוגרפית יוצגה במחקר, לכן, לדבריהם מדובר במדגם מייצג. הם אומרים כי אושר הוא קשה מאוד למדידה באמצעים מקובלים כמו סקרים, כי אנשים פעמים רבות לא אומרים את מה שהם באמת מרגישים וגם מכיוון שהמדגמים קטנים מידי. לעומת זאת, המילים שאנו כותבים משקפות את מה שעובר באותו הרגע בראשנו, וכאשר יש אפשרות לבחון ביליוני מילים, יש דרך טובה לבדוק את רמות האושר בזמן אמת.

מהמחקר שפורסם בכתב העת היוקרתי PLoS ONE עולים עוד עשרות ממצאים מעניינים. כך למשל, נראה כי האושר הקולקטיבי נוטה לעלות באופן חד בחגים רבים, לעלות גם בסופי שבוע ולצנוח מעט בימים שני ושלישי הימים הראשונים לשבוע העבודה ברוב המדינות. בנוסף, ניתן לראות ירידות חדות באושר הגלובלי כשמתרחשים אירועים חריגים כמו התפשטות שפעת החזירים, הצונאמי ביפן ואפילו כאשר נפטר השחקן פטריק סוויזי.

החוקרים גם מצאו כי האושר נוטה לצנוח משעות הבוקר לשעות הערב, כפי שמצא מחקר דומה שפורסם השנה, גם הוא עקב אחר תנודות מצב הרוח של אנשים ברחבי העולם באמצעות טוויטר.

המחקרים בטוויטר לא בודקים רק את מצב הרוח שלנו. במחקר שפורסם בשנה שעברה מדען הצליח לחזות מגמות תחלואה בשפעת על-ידי ניתוח מסרונים שפורסמו ברשת החברתית.

PLoS ONE, 2011, 6(12), e26752

http://camoni.xnet.co.il/index.php?idr=400&p=5374

למתעניינים בהפעלת רשתות חברתיות- נפתח ב- EMED הקורס רשת חברתית בשרות הרפואה, אתם מוזמנים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דחק במקום העבודה עלול להביא לעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים (J Am Heart Assoc)

    דחק במקום העבודה עלול להביא לעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים (J Am Heart Assoc)

    מתחים במקום העבודה וחוסר איזון בין מאמץ ותגמול במקום העבודה עלולים להביא לעליה בסיכון להתפתחות הפרעות קצב לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. להבנה טובה יותר של הקשר בין גורמי דחק פסיכו-סוציאליים במקום העבודה ובין היארעות פרפור פרוזדורים, החוקרים השלימו ניתוח פרוספקטיבי שכלל 5,926 משתתפים ממחקר […]

  • האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי תסמיני דיכאון משמעותיים מלווים בסיכון מוגבר לרעילות חמורה משנית לטיפול כימותרפי בקשישים עם מחלה ממארת, כאשר התערבות בעקבות הערכה גריאטרית עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל. החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר אקראי ומבוקר להערכת התערבויות בעקבות הערכה גריאטרית לעומת טיפול סטנדרטי להפחתת רעילות בדרגה 3 משנית לטיפול […]

  • חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן חרדה כרונית והן הופעה חדשה של חרדה מלוות בסיכון מוגבר פי שלוש להופעת דמנציה בגיל מבוגר יותר. מדגם המחקר כלל 2,132 משתתפים בגילאי 55-85 שנים (גיל ממוצע של 76 שנים, 53% נשים) שגויסו ממחקר Hunter […]

  • טכנולוגיית בינה מלאכותית עשויה לסייע בזיהוי מחלות עיניים בילדים על-סמך תמונות במכשיר הנייד (JAMA Netw Open)

    טכנולוגיית בינה מלאכותית עשויה לסייע בזיהוי מחלות עיניים בילדים על-סמך תמונות במכשיר הנייד (JAMA Netw Open)

    טכנולוגיית בינה מלאכותית עשויה לסייע בזיהוי מחלות עיניים בילדים בדרגת דיוק גבוהה על-בסיס תמונות במכשירים הניידים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מחקר החתך נערך בבית חולים בשנחאי בין תחילת אוקטובר בשנת 2022 ועד סוף ספטמבר בשנת 2023 וכלל 476 ילדים עם אבחנה של קוצר ראיה (251 ילדים), פזילה (180 […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה